" فرهاد فرشاد " روز دوشنبه در حاشیه دومین سمپوزیوم بین المللی پژوهشگران فرآوری معدنی که به میزبانی استان البرز آغاز شده است، به خبرنگار >>ایرنا گفت: در مجموع نهضت ساخت و بومی سازی قطعات مورد نیاز کارخانه های مختلف داخلی از سال ۹۰ در کشور آغاز شد که اکنون نیز در بخش صنایع معدنی که مسوولیت آن به سازمان ایمیدرو سپرده شده است.
وی ادامه داد: در بخش نهضت بومی سازی ساخت قطعات صنعتی و معدنی تلاش ها بر این است تا محصولات مورد نیاز کشور در داخل تامین شود ضمن آنکه باید این قطعات در آزمایشگاههای مختلف بررسی های کیفی را پشت سربگذارند.
فرشاد بیان کرد: اکنون شرکت های بزرگ فولادسازی کشور مانند فولاد مبارکه قطعات مورد نیاز را به شرکتهای مهندسی داخلی سفارش داده و زیر نظر مهندسان ایرانی این قطعات ساخته می شود.
مدیر توسعه فناوری و بومی سازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: ماشین آلات و قطعات داخلی پس از تولید باید آزمایش های لازم را طی کنند و استاندارد کیفی را به دست آوردند تا بتوان نیاز داخلی را تامین کرد.
وی تاکید کرد: بومی سازی قطعات و ماشین آلات ضمن تامین نیازهای داخلی از خروج ارز جلو گیری می کند.
فرشاد گفت : اکنون سامانه ای در کشور تشکیل شده که نیازهای داخلی در بحث قطعات فولادی و ماشین آلات درآن به طور مشخص ثبت شده ضمن آنکه نیازهای شرکت های داخلی در این سامانه تعیین شده است.اکنون بحث همسان سازی قطعات یکی از مهمترین برنامه هایی است که برای تسهیلگری در ساخت و تامین نیازهای داخلی به آن توجه شده است.
وی به برنامه های دومین سمپوزیوم بین المللی فناوری مواد معدنی در البرز پرداخت و افزود : این همایش سه روزه است و فعالیت های معدنی و دستاوردهای علمی در آن به اشتراک گذاشته می شود.
فرشاد گفت : در این سمپوزیوم پژوهشگران بین المللی از جمله از کشور ترکیه حضور دارند که یکی از مباحث پرداختن به گوهر سنگ ها است ؛ همچنین بحث هوشمند سازی در بخش صنایع معدنی از دیگر مباحث است .
در حاشیه این سمپوزیوم نمایشگاه دستاوردهای معدنی ایران دایر شده است.