«جواد زنگنه» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار >>ایرنا اظهار کرد: با توجه به جهانی شدن صنعت مبلمان منبت ملایر و ممنوعیت برداشت چوب از جنگلهای شمال، طرح کاشت نهال صنوبر در نهالستان قدس در دست اجرا است.
وی افزود: به منظور شناسایی عرصه و تهیه شناسنامه برای کاشت نهال صنوبر، تاکنون ۱۴۰ هکتار دیگر برای کاشت صنوبر شناسایی شده و در صدد توسعه کشت این نهال هستیم.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر ادامه داد: در حال حاضر گونههای موجود در نهالستان شامل صنوبر، زبان گنجشک، داغداغان، شن، کاتالپا، بادامک، زرشک، سماق، بلوط، بادام شیرین، عرعر، سنجد و توت است و سالیانه یک میلیون اصله نهال صنوبر برای توسعه زراعت چوب در سطح استان تولید و توزیع میشود.
زنگنه بیان کرد: با توجه به ظرفیت آب و خاک موجود در نهالستان قدس با مکانیزه شدن کشت و تجهیز سیستم آبیاری، علاوه بر کاهش هزینههای جانبی و افزایش راندمان تولید با صرفهجویی در مصرف آب میتوان با افزایش دو برابری تولید نهال و ایجاد تنوع در نوع گونهها به قطب تولید نهال مورد نیاز در غرب کشور تبدیل شد.
وی بابیان اینکه نهالستان مسوول تولید و تامین نهالهای جنگلی مورد نیاز برای پروژههای جنگلداری و احیای جنگلها است، افزود: نهالستان قدس ملایر سال ۱۳۶۷ به مساحت ۲۰ هکتار برای تولید انواع نهالهای غیرمثمر تاسیس شد که ظرفیت تولید آن یک میلیون اصله انواع نهالهای سوزنی برگ و پهن برگ در داخل عرصه و حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله به صورت گلدانی در داخل شاسیها است.
>>تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال گلدانی
زنگنه گفت: علاوه بر این کاشت دو قطعه کشت زمینی به مساحت ۱.۵ هکتار برای تولید ۲۵۰ هزار اصله نهال فضای سبز و جنگلی انجام شد که شامل گونههای زبان گنجشک، ارغوان، افرا، شبه چناری، سنجد و گلدانگیری و کاشت بذر و قلمه به تعداد ۲۰۰ هزار گلدان در شاسی احداثی جدید و قدیمی نهالستان با گونههای ارژن بادامک، بنه، داغداغان، سنجد، کاج سیاه و سرو نقرهای است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر به تجهیز نهالستان به سیستمهای آبیاری پیشرفته اشاره کرد و ادامه داد: تعهد کاشت زراعت چوب سال گذشته در این شهرستان ۲۰۰ هکتار و تعهد سالانه کاشت در طرحهای مختلف ۴۱۵ هکتار بود که ۳۱۰ هکتار اجرا شد.
زنگنه همچنین به کاشت نهال فضای سبز به مساحت ۲۳ هکتار با مشارکت دهیاریها، تولید بیش از ۲۰۰ هزار اصله نهال با همکاری بخش خصوصی، صدور ۹۶۰ مجوز حمل چوب و برگزاری ۶ مورد پویش نهالکاری و بذرکاری با مشارکت شهرداری و ادارات ذیربط را از دیگر اقدامات برشمرد.
وی از دیگر وظایف مهم به تولید نهالهای بومی و مقاوم به شرایط مختلف و سازگار با اقلیم منطقه، توسعه نهالستان، گسترش و بهبود زیرساختها و تحقیق و پژوهش در زمینه بهبود تولید نهال، انتخاب گونههای مناسب برای احیای جنگلها، تامین نهال برای پروژههای جنگلکاری و احیای جنگلهای منابع طبیعی و توزیع بین کشاورزان و مردم محلی اشاره کرد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر با بیان اینکه در شناسایی و ایجاد جنگلکاری و توسعه فضای سبز نیز وظیفه مهمی بر عهده داریم، گفت: در برخی از مناطق شهری و حاشیهای، بخش جنگل ممکن است مسوول توسعه فضای شهری نیز باشد که شامل کاشت درختان، درختچهها و گیاهان مختلف در مناطق شهری، پارکها و بوستانها به منظور بهبود کیفیت زندگی شهری، کنترل آلودگی هوا و افزایش سرانه فضای سبز است.
زنگنه با اشاره به اینکه از طریق کاشت نهال، آفات و شرایط بهبود خاک و اکوسیستم نیز کنترل میشود، ادامه داد: برای حفظ و نگهداری جنگلها نیازمند همکاری مردم محلی در اجرای طرحهای جنگلکاری هستیم.
>>به گزارش ایرنا؛ ۱۷۲ هزار هکتار از ۳۲۰ هزار هکتار وسعت این شهرستان، اراضی ملی است که از این میزان بیش از ۱۳۸ هزار هکتار آن مرتع است.