به گزارش روز دوشنبه >>ایرنا از شرکت مهندسی و توسعه نفت، سیروس آقاجری درباره جزئیات این توافق ها خاطرنشان کرد: بر اساس قرارداد نخست، دو دستگاه دکل حفاری به منظور انجام عملیات حفاری به مدت یک سال در اختیار پروژه قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: قرارداد دوم نیز که بازه زمانی آن پنج سال در نظر گرفته شده، به ارائه خدمات حفاری یکپارچه اختصاص دارد و با هدف سادهسازی، بهینهسازی و ارتقای بهرهوری در عملیات حفاری میدان پایدار غرب منعقد شده است.
مجری طرح توسعه میادین نفتی آبان و پایدار غرب افزود: انعقاد این قراردادها ضمن شتاببخشی به روند توسعه میدان پایدار غرب، جلوهای از همافزایی و همکاری سازنده میان شرکتهای فعال در صنعت نفت کشور است.
آقاجری گفت: همچنین این اقدام بر عزم مدیریت طرح برای بهرهبرداری پایدار و بلندمدت از میادین نفتی مشترک کشور و تقویت توان تولید ملی در بخش انرژی تأکید دارد.
وی ادامه داد: این قراردادها، در کنار نقشآفرینی در توسعه سریعتر میدان پایدار غرب، بیانگر عزم جدی در راستای تحقق اهداف کلان کشور در افزایش تولید نفت و ارتقای ظرفیتهای صنعت نفت ایران هستند.
میدان نفتی پایدار غرب، یکی از میدانهای نفتی ایران که با میدان نفتی فکه عراق دارای مخزن مشترک است و در ۵۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان دهلران و شمال میدان پایدار واقع شده و در سال ۱۳۵۹ با حفر نخستین چاه کشف شدهاست.
نفت این میدان از نوع سنگین است و فشار طبیعی مخزن آن پاسخگوی فشار لازم برای استخراج نفت نیست، از این رو استفاده از تلمبه بر سر چاه اجتناب ناپذیر است. شرکت نفت و گاز غرب، در سال ۱۳۸۸ بهطور میانگین روزانه بین ۲۴ تا ۲۵ هزار بشکه نفت از این میدان برداشت کردهاست.
نفت تولیدی چاههای میدان پایدار غرب به وسیله پمپهای چندفازی این مرکز از طریق دو لوله ۸ و ۱۰ اینچی به واحد بهرهبرداری چشمه خوش ارسال میشود.