دوشنبه، 29 اردیبهشت، 1404

کاهش قیمت نفت با افت رتبه اعتباری آمریکا و تولید صنعتی چین

به گزارش صبح دوشنبه >>ایرنا از رویترز، معاملات آتی هر بشکه نفت خام برنت امروز با ۳۵ سِنت کاهش(۰.۵ درصد)، به قیمت ۶۵.۰۶ دلار انجام شد. وست تگزاس اینترمیدیت نیز با افت ۲۶ سنتی(۰.۴ درصدی)، هر بشکه ۶۲.۲۳ دلار معامله شد. قراردادهای ماه ژوئن (خرداد - تیر)‌وست‌تگزاس‌اینترمیدیت فردا منقضی خواهد شد و قراردادهای جولای (تیر - مرداد) نیز با کاهش ۳۱ سنتی، هر بشکه ۶۱.۶۶ دلار بسته شده است.

پس از مذاکرات آمریکا و چین و توافق آتش‌بس ۹۰ روزه در جنگ تجاری و کاهش قابل توجه تعرفه‌های اعمالی علیه یکدیگر، بهای هر دو شاخص نفت هفته گذشته بیش از یک درصد افزایش پیدا کرد.

با این حال، موسسه اعتبارسنجی «مودیز» به‌تازگی رتبه اعتباری آمریکا را بعد از ۱۰۸ سال تنزل داد. پریانکا ساشدوا، تحلیلگر ارشد بازار در «فیلیپ نووا» می‌گوید: نزول رتبه اعتباری مودیز سوالاتی را درباره چشم‌انداز اقتصاد آمریکا مطرح کرد و داده‌های چین نیز از مسیری ناهموار برای هر گونه احیای اقتصادی حکایت دارد.

در سوی مقابل، طبق داده‌های رسمی، رشد تولید صنعتی چین به عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام جهان، در ماه آوریل کُند شد هرچند در مقایسه با انتظارات اقتصاددانان همچنان عملکرد بهتری داشت.

به نوشته رویترز، مشخص نبودن نتیجه مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در موضوع هسته ای، به محدود ماندن ریزش قیمت نفت کمک کرده است؛ استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در امور غرب آسیا، دیروز در تازه‌ترین موضع‌گیری درباره مذاکرات هسته‌ای با تهران که بار دیگر بر مواضع متناقض طرف آمریکایی دلالت دارد، مدعی شد که هر گونه توافق بین آمریکا و ایران باید شامل توقف غنی‌سازی اورانیوم باشد.

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این ادعا تاکید کرد که «اگر ایالات متحده واقعاً در پی آن است که ایران سلاح هسته‌ای نداشته باشد، دستیابی به یک توافق در دسترس است و ما آماده‌ایم برای جلوگیری همیشگی از تحقق چنین سناریویی، وارد گفت‌وگوهای جدی شویم. در هر حال، غنی‌سازی در ایران - چه توافقی حاصل شود و چه نشود— ادامه خواهد یافت.»

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها