به گزارش روز دوشنبه گروه علمی >>ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، علیرضا رهایی در آیین روز بین الملل این دانشگاه اظهار کرد: حوزه معاونت امور بین الملل دانشگاه ابتکاری به خرج داده و مراسمی را با عنوان «روز بین الملل» برگزار کردند و شاید این اولین باری است که چنین مراسمی را به صورت یک گردهمایی صمیمانه با حضور فعالان این حوزه و دانشجویان امور بین الملل برگزار میکنیم.
وی در ادامه گزارشی از مهم ترین فعالیتهای حوزه بین الملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر ارائه داد و تصریح کرد: این دانشگاه به عنوان یکی از مراکز بزرگ کشور با سابقه بیش از ۷۰ سال فعالیت علمی، یکی از برنامه های کلان و مهم خود را توسعه همکاریهای بین المللی قرار داده است.
به گفته این مقام مسئول، توسعه فعالیتها و آموزشهای بین المللی یکی از شعارهای مهمی است که در کشور نیز مطرح شد. بر این اساس مسئولان کشورمان توسعه فعالیت های خود در زمینه های مختلف اقتصادی، علمی، تحقیقاتی و سیاسی را به عنوان عامل همکاری با کشورهای همسایه که اغلب مسلمان هستند، قرار دادند و همکاریهای علمی یکی از شعارهایی است که می تواند در این زمینه مطرح شود.
رهایی با بیان اینکه ما در شروع توسعه فعالیت های بین المللی خود هستیم، افزود: باید به تدریج زمینه های توسعه این فعالیت ها فراهم و برخی نقایص این عرصه رفع شود. تا در نهایت این نوع همکاریهای علمی روز به روز توسعه بیشتری پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: اخیرا هفته مشترک علمی ایران و عراق در کربلا با حضور وزرای دو کشور برگزار و سرفصل های مختلفی از همکاری های علمی دوجانبه مطرح شد.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: بر این اساس در سفری که در هفته مشترک علمی به عراق داشتیم با برخی دانشگاههای این کشور از جمله دانشگاه بغداد تفاهم نامه هایی به امضا رسید و قرار شد علاوه بر تبادل دانشجو، در حوزه های تحقیقاتی نیز همکاری های مشترک خود را آغاز کنیم. به طوریکه در این زمینه رویدادهای علمی مختلفی نظیر هوش مصنوعی با دانشگاه نجف برگزار خواهیم کرد. همچنین با دانشگاه یثرب نیز در زمینه های مربوط به هوش مصنوعی و هوا و فضا نیز اقداماتی را انجام خواهیم داد.
رهایی دامه داد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در کنار فعالیتهای مشترک علمی با کشور عراق، با سایر کشورها از جمله افغانستان و لبنان نیز این همکاری ها را توسعه می دهد و در زمینه های فنی و پژوهشی نیز با کشور ترکیه همچنین برخی کشورهای اروپایی برنامه هایی داریم و امید است نتیجه آن موجب پیشرفت ایران و سایر کشورهای همسایه باشد.
وی افزود: مجموعه کشورهای اسلامی که بخشی از آنها در منطقه خاورمیانه مستقر هستند، ظرفیت بسیار بزرگی به شمار می روند. اگر این کشورها همراه و همفکر شوند، می توانند در سطح دنیا بسیار اثرگذار واقع شوند. حتی این کشورها می توانند همانند یک دیوار مستحکم در برابر زیاده خواهیهای رژیم اشغال گر قدس باشند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: از دانشجویان خارجی نیز درخواست می کنم از فرصتی که در دانشگاه ایجاد شده با یک برنامهریزی منسجم و گسترده در جهت ارتقای علمی خود تلاش مضاعف کنند تا در نهایت در کشورهای خود منشا اثرات مفید و موثر باشند.
>>رونمایی دستیار هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مدیر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از رونمایی دستیار هوش مصنوعی معاونت امور بین الملل دانشگاه به همراه اعطای نشان سفیران بین الملل امیرکبیر به سه عضو هیات علمی منتخب این دانشگاه خبر داد.
روح اله باقرزاده با اشاره به رونمایی دستیار هوش مصنوعی معاونت امور بین الملل دانشگاه گفت: ما امروز با نسلی از دانشجویان در تعامل هستیم که در استفاده از ابزارهای هوشمند مهارت های خاص دارند از این رو ضروری است تا در جهت پاسخ به این نیاز، شیوههای نوینی را برای انجام امور آنها توسعه دهیم. همچنین به عنوان یکی از دانشگاه های پیشرو در زمینه های علوم مهندسی نوظهور، لازم است تا زیرساخت های دانشگاه نیز با استفاده از این فناوریها متحول شود.
وی افزود: در این راستا دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بهره گیری از ابزارهای هوش مصنوعی، دستیار هوش مصنوعی را با هدف استفاده در سه بخش از مجموعه فعالیتهای خود به کار می گیرد. بخشی از آن مربوط به پاسخ به سوالات و مشاوره های دانشجویی است که این بخش در حوزه دانشجویان بین الملل مطرح شد.
مدیر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: دانشجویان خارجی با بهره گیری از دستیار هوش مصنوعی قادرند تمامی امور کنسولی، آموزشی و رفاهی و پژوهشی خود را بدون نیاز به حضور در دانشگاه از طریق اپلیکیشن گوشی همراه، پاسخ سوالات خود را در طول ۲۴ ساعت شبانهروز و هر روز هفته به هر زبان مورد نیاز خود دریافت کنند.
باقرزاده ادامه داد: بخش دیگر دستیار هوش مصنوعی این دانشگاه مربوط به امکان افزودن قواعد و رویه های بیشتر موجود در دانشگاه است. به این معنا که اگر نیاز به افزودن قوانین و قواعد جدید و یا توضیحات بیشتر برای تفسیر قوانین دانشگاه داشته باشیم، ابزار هوش مصنوعی میتواند به ما کمک کند تا تفسیرهای لازم قوانین را برای دانشجویان خارجی انجام دهد.
مدیر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر رویکرد سوم دستیار هوش مصنوعی را ارایه خدمات آموزشی و پژوهشی به اساتید و سایر دانشجویان این دانشگاه دانست و خاطر نشان کرد: ممکن است در طول سال در بازه های زمانی اساتید و دانشجویان در دوره های کارآموزی و کارورزی و یا آموزش های کوتاه مدت نیاز باشد که در پروژه های تحقیقاتی مشترک مشارکت کنند که در این صورت آنها نیازمند تهیه آمار و اطلاعات به روز و یا تهیه پروپوزال های آموزشی و پژوهشی هستند و دستیار هوش مصنوعی می تواند برای این نوع از نیازهای جدید ابزار کارا باشد.
باقرزاده بخش سوم دستیار هوش مصنوعی دانشگاه را مکالمه به زبان های مختلف عنوان کرد و گفت: ابزار هوش مصنوعی این امکان را می دهد که هر کسی با زبان خودش با آن ارتباط برقرار کند و بتواند پاسخ های خود را به زبان خود دریافت کنند در صورتی که امکانات دانشگاه ها در بهره گیری از اساتید و کارشناسان با قابلیت ارتباط با زبان های مختلف بسیار محدود است. این درحالی است که در زمان حاضر در دانشگاه پلی تکنیک تهران بیش از ۱۸ کشور و ملیت مختلف دانشجو در حال تحصیل دارد.
>>جشن روز بینالمللی در دانشگاه امیرکبیر
مدیر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر جشن روز بین المللی را یک رویداد مبتکرانه این دانشگاه دانست و با بیان اینکه این رویکرد سه محور اساسی داشت گفت: دانشجویان بین المللی، همکاریهای علمی و بین المللی و رونمایی از بروندادهای حوزه بین الملل و معرفی سرآمدان آموزشی و پژوهشی بین المللی در دانشکده های مختلف از جمله سه محور برنامه این رویداد بوده است.
باقرزاده خاطر نشان کرد: سرآمدان این رویداد در مدت یک ماه اخیر بر اساس شاخص های حوزه بین الملل و با رویکردهای دانشگاه، یک نفر از اساتید از هر دانشکده به عنوان سرآمدان علمی بین المللی دانشکده و یا پژوهشکده شناسایی و در این مراسم قدردانی شدند.
وی اضافه کرد: در کنار آن ما بر اساس معیارهای بین المللی و شناخت که از برنامه های اولویت دار اجرا شده دانشگاه داشتیم، ۳ نفر از اساتید که قابلیت انجام ماموریت های بین المللی در سطح کلان را برای دانشگاه داشتند، را به عنوان سفیران دانشگاه شناسایی و در این رویداد، نشان سفیر بین الملل دانشگاه به این سه عضو هیات علمی دانشگاه اعطا شد.
>>قدردانی از سرآمدان بینالملل
باقرزاده با اشاره به قدردانی از سرآمدان دانشجوی بین المللی در این رویداد توضیح داد: برگزیدگان از سرآمدان آموزشی و پژوهشی بودند که از ۸ دانشجوی بین المللی که حایز شرایط برتر آموزشی در دانشگاه را داشتند از آنها تجلیل شد.
وی شناسایی و تشویق دانشجویان بین المللی را زمینه ای برای جذب نخبگان علمی در دانشگاه های کشور دانست و گفت: در روز بین الملل دانشگاه گزارشی از فعالیت یک ساله این دانشگاه مطرح شد.
همچنین در این روز برنامههای این معاونت در راستای بین المللی سازی محیط علمی دانشگاه برای مشارکت حداکثر اعضای هیات علمی و دانشجویان ارائه شد.
این رویداد که برای اولین بار در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد به عنوان یک از رویدادهای اصلی معاونت امور بین الملل هر ساله برگزار خواهد شد.
در این مراسم از استادان سفیر بین الملل، دانشجویان برگزیده بین الملل و استادان سرآمد بین الملل تجلیل شد.