حسین امامی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار >>ایرنا افزود: این طرح با مشارکت بخش خصوصی به روش «بیع متقابل» به ارزش چهار هزار و ۶۹۰ میلیارد ریال در بازه زمانی پنج ساله وارد مرحله اجرایی شد.
وی اضافه کرد: بر اساس این قرارداد ۸۰ درصد کاهش هدررفت آب ناشی از اجرای طرح، شامل اصلاح شبکه توزیع شهر کاشمر ، به مدت ۲۰ سال در اختیار سرمایه گذار قرار می گیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: طول خطوط انتقال و شبکه توزیع آب استان به جز شهرستان مشهد ۲۸ هزار و ۱۵۰ کیلومتر است که ۱۸ هزار و ۱۶۵ کیلومتر از این میزان شبکه توزیع و ۹ هزار و ۹۸۵ کیلومتر، خطوط انتقال است.
امامی افزود: ۶ هزار و ۱۶ کیلومتر از خطوط انتقال و شبکه توزیع آب در خراسان رضوی فرسوده است که هزار و ۴۲۴ کیلومتر مربوط به شهرها و چهار هزار و ۵۹۰ کیلومتر در حوزه روستاهای استان شناسایی شده است.
وی ادامه داد: نوسازی خطوط انتقال و شبکه توزیع در خراسان رضوی ۳۲ هزار و ۶۲۱ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
>>به گزارش ایرنا، فرسودگی خطوط انتقال و شبکه توزیع به دلیل قدمت زیاد مهمترین عامل هدر رفت آب شرب درخراسان رضوی محسوب می شود.
بر اساس برنامه هفتم در سال جاری هدر رفت آب بایستی ۲.۵درصد کاهش یابد لذا برای تحقق این مهم، اصلاح خطوط و شبکه آب در دستور کار شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی قرار گرفته است.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.
٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است.