فریبا بریمانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار >>ایرنا افزود: آموزشهای تخصصی مدیریت استرس، بهبود ارتباطات اجتماعی و پیشگیری از اختلالات روانی که توسط روانشناسان و مددکاران با تجربه به شهروندان ارایه می شود، گام بلندی در کاهش استرسهای محله ای و ارتقای سرمایه اجتماعی است.
وی، هدف از اجرای طرح و برنامه های اجتماع محور سلامت روان را تبدیل محلهها به محیطی امن و حمایتگر برای ارتقای سلامت اجتماعی و روانی شهروندان ذکرکرد و اظهار داشت: مراکز سلامت روان محلی با شناسایی چالشهای روانی و اجتماعی در سطح محلات، خدمات خود را بر پایه نیازسنجی و مشارکت شهروندان ارایه میدهند.
وی خاطرنشان کرد: آموزش مهارتهای مقابله با استرس، برگزاری کارگاههای ارتقای تابآوری و تدوین طرح های مشارکتی برای رفع مشکلات محله ای، از اولویتهای اصلی مراکز سلامت روان محلی است.
این مقام مسوول با عنوان اینکه تمرکز بر اجتماعات کوچک محلی، امکان شناسایی دقیقتر عوامل استرسزای محیطی را فراهم کرده است، تصریح کرد: طرح هایی مانند ایجاد فضای گفت و گوی خانوادگی در محلات، با استقبال چشمگیر مردم مواجه شده است.
مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به نقش محوری روانشناسان در راستای اجرای اینگونه طرحها، اظهار کرد: روانشناسان برای ساختن جامعهای سالم نقش اساسی ایفا می کنند و انتظار است با تداوم این برنامهها، شاهد کاهش محسوس آسیبهای روانی-اجتماعی و افزایش نشاط جمعی در استان باشیم.
بهزیستی مازندران ۱۶۲ هزار خانوار با ۳۶۰ هزار نفر جمعیت را زیرپوشش دارد.
بهزیستی مازندران ۶۲ هزار معلول را زیرپوشش دارد و معلولان جسمی حرکتی با ۲۷ هزار نفر بیشترین تعداد معلولان زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان را به خود اختصاص داده اند، این نهاد همچنین ۱۳ هزار معلول کم توان ذهنی، بیش از هفت هزار معلول نابینا و هفت هزار و ۴۳۰ معلول ناشنوا و کم شنوا، ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار روانی مزمن و ۷۳۰ معلول صوت و گفتاری را در مازندران زیرپوشش دارد.