دوشنبه، 29 اردیبهشت، 1404

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام سیاوش کنشلو

>>به گزارش ایرنا، شهید سیاوش کنشلو یازدهم اردیبهشت ۱۳۴۴ در روستای یاتری سُفلی از توابع شهرستان آرادان چشم به جهان گشود.

تحصیلات دوره ابتدایی را در زادگاهش به پایان رساند. دوران تحصیلی راهنمایی او مصادف با اوج‌گیری تظاهرات ملت قهرمان ایران علیه رژیم شاهنشاهی بود.

سیاوش همگام با محصلان و معلمان به مبارزه با رژیم شاه پرداخت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی دوران جدیدی را در زندگی آغاز کرد.

کمک به مستمندان و اجرای دستورات و مقررات الهی را سرلوحه زندگی خود قرار داد.

شهید کنشلو با شروع جنگ تحمیلی جزو اولین کسانی بود که مسوولیت خطیر پاسداری و حراست از انقلاب اسلامی و نگهبانی از خون هزاران شهید را احساس می‌کرد.

نخستین بار در عملیات فتح‌المبین و آزادی خرمشهر و آبادان به جبهه نبرد اعزام شد و به عنوان تخریب‌چی لشکر ۱۷ علی‌بن ابیطالب در این عملیات حضور مستمر داشت.

>>عشق به قرآن بستر شهادت را برای او فراهم کرد

گرچه او فقه می‌خواند، ولی فقیه را ممزوج با عمل در جبهه‌ها کرده بود و گرچه اصول می‌خواند، ولی اصول را با دلیل محکم شهادت اثبات می‌کرد.

همیشه از خداوند صبر در اطاعت و توفیق دوری از گناهان و حضور مداوم در جبهه‌ها را تمنا می‌کرد. زمزمه‌اش چنین بود: «ما در مقابل خون شهدا مسوول هستیم؛ اگر خداوند مقامی ظاهری در دنیا به ما عطا کرده باید برای رضایتش و خشنودی آقا امام زمان(عج) به درد و رنج مردم رسیدگی کنیم، انقلاب عزیز ما در معرض خطر مدعیان بی‌محتوا و بی‌تقوا است، آن‌ها که ادعای طرفداری از شهدا را دارند اهداف شهدا را هدف خویش کنند و از اصالت انقلاب خارج نشوند که شهدا از پاکان جامعه هستند خدایا مارا از پاکان قرار بده.

سیاوش کنشلو آبان ۱۳۶۶ به سوی جبهه روانه شد. به عنوان آرپی‌جی‌زن گروهان در گردان امام حسین(ع) مشغول به خدمت شد. در عملیات بیت‌المقدس۲ و پدافند منطقه عملیاتی سهم بسزایی داشت تا اینکه دهم بهمن همان سال گردان برای استراحت به مرخصی فرستاده شد.

عده‌ای از افراد که از سرمای شدید صدمه دیده بودند به حال مداوا درآمدند. سیاوش برای بازگشت به منطقه اعلام آمادگی کرد و سرانجام بیست و پنجم اسفند ۱۳۶۶ در عملیات بیت‌المقدس سه به سوی حضرت حق شتافت. ولی روح بلندش به بلندای ابدیت باقی خواهد ماند.

پیکر پاک این شهید پس از تشییع، در گلزار شهدای روستای یاتری سفلی به خاک سپرده شد.

>>نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار >>ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

رزمندگان شجاع ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کردند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات از سوی سپاه و بسیج، ۱۱ عملیات از سوی لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات از سوی جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‌گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.

>>نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر می‌رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می‌دهد و بر پایه گزارش‌ها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می‌شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند. طبق گزارش‌ها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.

>>برنامه‌ریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در پاییز ۱۴۰۴

سمنان به عنوان یکی از استان‌های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامه‌ریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در پاییز ۱۴۰۴ مزین شود.

برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استان‌ها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشه‌جاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها