دوشنبه، 29 اردیبهشت، 1404

معترضان هلندی: برای غزه یک خط قرمز ایجاد کنید

>>به گزارش ایرنا از آناتولی، برگزارکنندگان این راهپیمایی اعلام کردند که این بزرگترین اجتماع اعتراضی این کشور در ۲۰ سال گذشته بود.

این تظاهرات که در میدان مالیولد برگزار شد، توسط تعداد گسترده‌ای از سازمان‌های مردمی بین‌المللی و محلی برگزار شد.

طبق آمار رسمی، بیش از ۷۰ هزار نفر در این تظاهرات شرکت کردند، در حالی که آکسفام نوویب، یکی از سازمان‌های سازمان‌دهنده این راه پیمایی، این تعداد را ۱۰۰ هزار نفر گزارش داد.

سخنرانان این راهپیمایی تأکید کردند که از ماه مارس صدها نفر در غزه بر اثر گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند. آنها دولت هلند را به سکوت در برابر اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه متهم کردند.

عفو بین‌الملل در بیانیه ای تأکید کرد که با وجود نقض مکرر قوانین جنگ توسط رژیم اسرائیل، دولت هلند هنوز «خط قرمزی» ترسیم نکرده و همچنان از اقدام برای پایان دادن به مصونیت از مجازات خودداری می‌کند.

جمعیت در حالی که پشت بنری با نوشته «برای غزه خط قرمز بکشید» راهپیمایی می‌کردند، شعارهایی مانند «دولت هلند ناشنوا است»، «شرم بر دولت، دستانتان آغشته به خون است»، «هلند هزینه می‌دهد، اسرائیل بمباران می‌کند»، «فلسطین را آزاد کنید»، «صلح تحت اشغال وجود ندارد»، «نسل‌کشی را متوقف کنید» و «کشتن کودکان را متوقف کنید» سر می‌دادند.

ارتش اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳ حمله‌ای وحشیانه به غزه را آغاز کرده و بیش از ۵۳ هزار و ۳۰۰ فلسطینی را که اکثر آنها زن و کودک بودند، کشته است.

دادگاه لاهه در ماه نوامبر گذشته حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق این رژیم را به اتهام جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت در غزه صادر کرد.

رژیم اسرائیل همچنین به دلیل جنگ علیه این غزه تحت محاصره، با پرونده نسل‌کشی در دیوان بین‌المللی دادگستری روبرو است.

به گزارش >>ایرنا، دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این رژیم برای جلوگیری از قحطی، اجازه ورود مقدار اولیه کمک‌های بشردوستانه به غزه را می‌دهد.

رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران شد.

در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتش‌بس برقرار شد و براساس آن تعدادی از اسیران مبادله شدند اما در ادامه، رژیم صهیونیستی از ورود به مذاکرات مرحله دوم آتش بس، سر باز زد و از بامداد سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش‌بس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها