>>به گزارش ایرنا، علیرضا قامتی روز یکشنبه در نشست کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی با انتقاد از قطعیهای بدون اطلاعرسانی برق در شهرکهای صنعتی افزود: اکنون شهرکهای صنعتی که نقش گلوگاه تنفسی اقتصاد استان را دارند با قطعیهای بدون اطلاعرسانی مواجه میشوند، اینگونه تصمیمات میتواند پیامدهای بسیار جدی داشته باشد.
وی خواستار تفویض اختیارات بیشتر به استان ها در حوزه انرژی شد و گفت: تفاهمنامه تفویض اختیارات استانی با پیشنهاد استاندار خراسان رضوی امضا و به وزارت کشور تحویل شده است، پیشنهاد ما این است که سهم مصرف انرژی استان مشخص شود تا بتوان با تعامل و مدیریت بهینه آن را از داخل استان مدیریت کرد.
معاون استاندار خراسان رضوی به پیشرفتهای استان در زمینه نصب سلولهای خورشیدی در چاههای کشاورزی اشاره و بیان کرد: اما مشکلات فنی زیرساختی برای اتصال به شبکه و بهرهبرداری کامل از این ظرفیتها یکی از معضلات جدی است، با وجود نصب سلولهای خورشیدی، به دلیل مشکلات فنی در فیدرها و عدم پاسخگویی مناسب، کشاورزان از برق پایدار محروم ماندهاند و این اشکالات فنی باید مرتفع شود.
قامتی بر لزوم پیگیری جدی تفاهمنامهها و تشکیل کمیته بهینهسازی مصرف انرژی تأکید کرد و افزود: تشکیل کمیته بهینهسازی مصرف انرژی ضروری است، اگر این کمیته به سرعت ورود نکند، با مشکلات جدیتری مواجه خواهیم شد.
دریافت مجوز ساخت نیروگاه تجدیدپذیر به چهار روز کاهش یافت
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست به استانی شدن فرآیند صدور مجوزها به عنوان یکی از درخواستهای بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: اخیراً ثبت درخواست برای نصب نیروگاه تجدیدپذیر در شرکت برق منطقهای خراسان، منجر به صدور پروانه در مدت دو روز و امکان دریافت آن پس از چهار روز شده که دستاورد بسیار خوبی است؛ زیرا که پیشتر این فرآیند حداقل سه ماه به طول میانجامید، این موفقیت با همکاری بخشهای مختلف حاصل شده است.
نسرین یوسفی عارفی افزود: متقاضیان میتوانند با مراجعه به مرکز جلب مشارکت سرمایهگذاران نیروگاههای تجدیدپذیر واقع در شرکت برق منطقهای خراسان در بلوار امامت مشهد، ظرف مدت چهار روز پروانه خود را دریافت کنند، توافق شده است که همه اقدامات، مکاتبات و صدور مجوزها به صورت متمرکز پیگیری شود تا سرمایهگذار از موانع و بروکراسیهای زائد رهایی یابد.
وی اظهار کرد: متاسفانه مصرف انرژی به درستی کنترل نمیشود؛ به عنوان مثال ۶۰ درصد میزان تولید برق در مشهد در بخش خانگی مصرف میشود.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی پیشنهاد کرد: صدور مجوزها باید در قالب یک دفتر استانی متمرکز شود و سرمایهگذار و شرکتهای بهینهساز بتوانند طرحهای خود را از طریق استانداری پیگیری کنند تا زمان اجرای طرحهای مبتنی بر بهینه سازی مصرف انرژی کاهش یابد و سرمایهگذار مسیر مشخصی پیش رو داشته باشد.
یوسفی بر تشکیل ساختاری ستادی برای بهینهسازی مصرف و همچنین ایجاد کمیتهای متناظر در استان برای پیگیری امور تاکید کرد و گفت: پویش «من برای روشنایی ایران همراهم» با مشارکت و بهرهگیری از ظرفیت دیگر کمیسیونهای اتاق بازرگانی مانند مسئولیت اجتماعی، صنعت، کشاورزی و گردشگری در آینده نزدیک شکل خواهد گرفت.
لزوم تعویض الکتروموتورهای کولرهای آبی
رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست با تاکید بر اختصاص یارانه دولت برای پوشش نیازهای بخش صنعت بویژه تامین سوخت دیزل ژنراتورها گفت: نگاه به تأمین سوخت ژنراتورها، حتی برای واحدهای با توان ۱۵۰ کیلووات، باید جدید و کارآمد باشد و فراوانی سوخت برای آنها مهیا شود.
عبدالله یزدان بخش، ناهماهنگی در صدور مجوزهای صنعتی را یکی از چالشهای جدی برشمرد و گفت: ناهماهنگیهایی در صدور مجوزها مشاهده میشود، تا جایی که حتی صنایع بزرگی مانند فولاد نیز برای برنامههای توسعهای خود با عدم قطعیت مواجه هستند، ضروری است از تحمیل فشار به واحدهای متوسط و کوچکتر جلوگیری شود و فرآیند صدور مجوزها تسهیل و تسریع شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد نیز در خصوص تمهیدات اندیشیده شده برای کاهش تبعات قطعی برق گفت: نشستهای متعددی با بخشهای مختلف در حال برگزاری است، در خصوص صنایع و شهرکهای صنعتی، پس از رایزنی و توافق، مقرر شد خاموشیها به ۲ روز کامل در هفته و یک شب کامل محدود شود که این برنامه نسبت به طرح اولیه تغییر یافته است.
عبدالوحید مهدوی نیا اظهار کرد: برای اصناف نیز با توجه به تنوع ساعات کاری، پس از بررسیهای لازم و سازماندهی، تصمیمات مقتضی اتخاذ و اطلاعرسانی خواهد شد؛ جداول و برنامههای خاموشی از قبل مشخص و به اطلاع عموم رسانده میشود.
عضو هیات مدیره شرکت برق منطقهای خراسان رضوی نیز در بخشی از این نشست گفت: با توجه به شدت مصرف انرژی در ایران، به دنبال راهکارهای عملی برای مدیریت مصرف هستیم، در این راستا، تمرکز ویژهای بر بهینهسازی کولرهای گازی و آبی انجام گرفته است.
مهدی علومی افزود: اگرچه پیش از این، توجیه اقتصادی لازم برای اجرای برخی طرحها وجود نداشت، اما پیشنهادات جدید در حال بررسی است. در هفته آینده نشستی با مسئولان شرکت فولاد خراسان برگزار خواهد شد تا ضمن دستیابی به توافق بر سر شاخصهای مشخص، تفاهمنامهای در این خصوص منعقد شود؛ این تفاهمنامه برای اولین بار بر استفاده از موتورهای BLDC در کولرها متمرکز خواهد بود.
وی با تاکید بر قابلیت تعمیم این الگو به سایر بخشها تصریح کرد: این راهکار، که ابتدا در همکاری با یک واحد صنعتی بزرگ آغاز میشود، پتانسیل گسترش به سایر صنایع و بخشها را نیز داراست و میتوانیم از این طریق به ارقام قابل توجهی در صرفهجویی انرژی دست یابیم.
دردسردهای قطعی برق برای فعالان صنعت گردشگری مشهد
رییس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست با انتقاد از ناهماهنگیها در برنامهریزیهای کلان استانی و کمبودهای زیرساختی بهویژه در حوزه آب و برق، نسبت به پیامدهای منفی آن بر صنعت گردشگری این کلانشهر خبر داد.
مژگان ثابت تیموری به موضوع بحران آب و کاهش حجم آب سد دوستی اشاره کرد و گفت: بدون آب و برق و با وجود این حجم انبوه مسافر، چگونه میتوان میزبان شایستهای برای زائران بود، در این مدت مشکلات متعددی از جمله استفاده از ژنراتورها تا گیر افتادن مسافران در آسانسورها اتفاق افتاده است، همچنین شاهد فساد مواد غذایی در رستوران ها و به دنبال آن مسمومیت برخی مسافران بودیم، اختلال در زنجیره خدمات، کیفیت میزبانی را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.
وی اظهار کرد: قطعی مکرر برق، دفاتر خدمات مسافرتی را در فرآیند خرید آنلاین بلیط قطار و ارائه سایر خدمات با اختلالات جدی مواجه ساخته است و این شرایط عملاً پیامی جز عدم سفر و ماندن در خانه برای گردشگران ندارد.
رییس کمیسیون گردشگری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر توسط فعالان حوزه گردشگری اشاره کرد و ادامه داد: بحث احداث مزارع خورشیدی و نصب پنلهای خورشیدی نیز برای فعالان حوزه گردشگری مطرح شده است، با توجه به تفاوتهای زاویهای و فنی و محدودیت ها، پیشنهاد شده است این مزارع را خارج از محدوده شهری احداث کنند.