دوشنبه، 29 اردیبهشت، 1404

معاون وزیر علوم: سبک زندگی قرآنی تثبیت و تکثیر شود

به گزارش خبرنگار >>ایرنا، «سعید حبیبا» روز یکشنبه در آیین اختتامیه سومین جشنواره ملی قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی در دانشگاه گیلان با بیان اینکه هنر و قرآن ۲ گوهر بی‌بدیل است که هر یک به طریقی انسان را به حقیقت نزدیک‌تر می‌کند،اظهار کرد: هنر شیوه بیان رسا، دقیق، نافذ و ماندگار است.

وی، با بیان اینکه قرآن کریم دستور جاودانی سعادت بشر و حلقه اتصال تمام مسلمانان جهان است گفت: این کتاب آسمانی پل قوی برای ارتباط بین شیعیان و برادران اهل سنت است؛ از اینرو تمام مجموعه‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها باید به سمت انس با قرآن هدایت شوند.

وی با بیان اینکه قرآن این کتاب آسمانی نیز سراسر هنرست بیان کرد: قرآن کریم کتاب هدایت است؛ نوری برای دلها و زبانی برای بیداری و تجلی حکمت الهی است؛ هنر تجسم زیبایی، ابزاری برای بیان عواطف، و اندیشه‌هاست.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: دانشگاه بستری مهم برای تربیت انسان‌های چند بعدی است از اینرو حمایت از فعالیت‌های قرآنی، فرهنگی و هنری، نه یک برنامه جنبی بلکه بخشی از رسالت دانشگاه‌ است.

وی جشنواره‌های قرآنی، فرهنگی و هنری در دانشگاه‌ها را فرصتی برای شکوفایی استعدادهای هنری و قرآنی دانشجویان دانست.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه سبک زندگی قرآنی باید تثبیت و تکثیر شود و سیستم‌های عقیدتی و بینشی در دانشگاه‌ها نیز باید بر این مبنا بنیان شود اظهار کرد: تقویت انس و تدبر در قرآن کریم در سطح دانشگاه‌ها از اهداف برگزاری این جشنواره‌هاست و مراکز آموزش عالی باید در این مسیر پیش گام باشند.

فرهنگ آمیخته با قرآن کریم ماندگارست

نماینده ولی فقیه در گیلان نیز در اختتامیه سومین جشنواره قرآنی - فرهنگی و هنری شهید سیدمرتضی آوینی اظهار کرد: عالم هنر خداست و فرهنگی که با قرآن آمیخته شود مانا و ماندگارست.

آیت الله رسول فلاحتی اظهار کرد: قرآن کریم معجزه و هنر خداوندست و انس با این کتاب آسمانی موجب سعادتمندی انسان می‌شود.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مرتضی آوینی و با بیان اینکه این سید اهل قلم جمله‌های زیبای امیرالمومنین را در قالب نهج البلاغه جمع آوری کرد افزود: زیبایی نظام هستی، کلمات خداوند و زیبایی نهج البلاغه بر اهل معرفت و شناخت پوشیده نیست.

رئیس دانشگاه گیلان نیز در این مراسم گفت: سومین جشنواره قرآنی - فرهنگی و هنری شهید سیدمرتضی آوینی ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر با همکاری اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران سازمان امور دانشجویان وزارت علوم و گرامیداشت ۱۸ شهید دانشجوی گیلان در راستای کنگره هشت هزار شهید استان برگزار شده‌است.

دکتر محمد دوستار اظهار کرد: این دوره از جشنواره در چهار بخش قرآنی «حفظ، قرائت، ترتیل، اذان» و معارفی «احکام، اخلاق، اعتقادات» (ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر)، هنری «خوشنویسی، طراحی و نقاشی، عکاسی و طراحی پوستر» و ادبی «داستان کوتاه و شعر» با موضوعات ایثار و شهادت در ۲ واحد دانشگاهی و ملی برگزار شد.

وی اضافه کرد: بیش از سه هزار و ۵۰۰ اثر به دبیرخانه سومین جشنواره قرآنی - فرهنگی و هنری شهید سیدمرتضی آوینی در سطح دانشگاهی و مرکزی به میزبانی دانشگاه گیلان ارسال شد و افزون بر هزار و ۲۰۰ دانشجو مشارکت کردند.

رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه هنر مهمترین ابزار برای انتقال فرهنگ‌ها و ارزش‌ها به نسل نو است اظهار کرد: هنر در ماندگاری ارزش‌ها، تولید و انتقال آن به نسل‌ها نقش مهمی دارد و ما باید به هنر و رشته‌های هنری بیش از پیش اهمیت بدهیم.

سومین جشنواره قرآنی - فرهنگی و هنری شهید آوینی که از روز گذشته در راستای کنگره هشت هزار شهید گیلان با هدف ترویج مفاهیم فرهنگ ایثار و هنر و نیز گرامیداشت یاد و خاطره شهید سید مرتضی آوینی با مشارکت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و اداره کل امور شاهد و ایثارگر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه گیلان گشایش یافته بود امروز (یکشنبه) با معرفی ۱۰۸ نفر از دانشجویان برتر به کار خود پایان داد.

این جشنواره در ۲ سطح واحدهای دانشگاهی و ملی با هدف شناخت استعدادهای دانشجویان و هدایت آنان، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و معارف قرآنی در دانشگاه‌ها برگزار شد و بیش از سه هزار و ۵۰۰ اثر در روند برگزاری این جشنواره مورد ارزیابی و بررسی داوران قرار گرفت و هزار و ۲۰۰ اثر از هزار و ۳۰۰ دانشجو در سطح ملی داوری شد.

شهید سید مرتضی آوینی، مستندساز، عکاس، روزنامه نگار، نویسنده و نظریه پرداز «سینمای اسلامی» ایرانی بود که ۲۱ شهریور سال ۱۳۲۶ در شهر ری متولد شد و در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۷۲ در ۴۵ سالگی در فکه خوزستان در اثر اصابت ترکش مین به شهادت رسید.

شهید سید مرتضی آوینی، هنرمندی متعهد و اندیشمندی انقلابی بود که با نگاهی عمیق به حقیقت، روایت‌گر روزهای خون و حماسه شد، او در روزگاری که دوربین تنها ثبت‌کننده تصویر بود، آن را به ابزاری برای ثبت روح و حقیقت جنگ بدل کرد.

10 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها