دوشنبه، 29 اردیبهشت، 1404

توانبخشی مدرسه‌محور و خانواده‌محور، رویکردی نوین برای دانش‌آموزان استثنایی

به گزارش خبرنگار >>ایرنا، محمد مصطفوی روز یکشنبه در آیین تجلیل از معلمان و پیشکسوتان آموزش و پرورش استثنایی در تالار شهید مطهری سمنان با اشاره به اهمیت آموزش به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه افزود: در جامعه فرهنگیان ارزشمندترین سرمایه معلمان هستند و معلمانِ مدارس استثنایی را باید خورشیدهای بی‌غروب نظام تعلیم و تربیت دانست.

وی با تاکید بر اینکه مدرسه باید به پناهگاه اجتماعی دانش‌آموزان تبدیل شود، ادامه داد: به منظور حمایت از دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، شورای ویژه اشتغال با مشارکت استانداری، بهزیستی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان‌ها تشکیل می‌شود تا زمینه اشتغال دانش‌آموزان با نیازهای ویژه پس از پایان تحصیلات فراهم شود.

معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور

مصطفوی خاطرنشان کرد: این طرح به‌طور آزمایشی با مشارکت خیران در استان یزد آغاز شد و به‌زودی در سراسر کشور اجرا می‌شود.

معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به ۲ ابتکار جدید در حوزه توان‌بخشی گفت: طرح توانبخشی مدرسه‌محور با استقرار تیم‌های تخصصی متشکل از کاردرمانگر و گفتاردرمانگر در مدارس اجرا می‌شود و طرح توانبخشی خانواده‌محور نیز با هدف آموزش و مشارکت فعال خانواده‌ها در فرآیند توانبخشی دانش‌آموزان در مسیر اجرا قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اهمیت تشخیص به‌موقع اختلال‌های رشدی از آغاز برنامه سنجش کودکان از ۲ سالگی گفت: این برنامه با هدف مداخله زودهنگام و پیشگیری از تشدید مشکلات یادگیری اجرا می‌شود و تجربه نشان داده که ۵۰ درصد موفقیت مداخله‌ها به مشارکت فعال خانواده‌ها به‌عنوان شرکای فرهنگی وابسته است.

مصطفوی با با بیان اینکه سامانه «سیرتِ ۲» طی ۲ هفته آینده راه‌اندازی می‌شود، بیان کرد: این سامانه امکان نظارت بر روند ارایه خدمات و دریافت بازخورد از خانواده‌ها و معلمان را فراهم می‌کند.

معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به نشست اخیر شورای معاونان با حضور معاون اول رییس‌جمهور، بر پیگیری مجدانه مشکلات حوزه آموزش و پرورش استثنایی تاکید کرد.

>>معلمان دانش‌آموزان استثنایی معماران دنیای نو

مدیرکل آموزش و پرورش سمنان نیز در این آیین با اشاره به چالش‌های خاص تعلیم و تربیت دانش‌آموزان و نیازهای ویژه، معلمان این حوزه را معماران دنیایی در مقابل دانش‌آموزان با نیازهای ویژه دانست و افزود: خدمت به این دانش‌آموزان یک عهد انسانی است که در قلب‌ها ماندگار می‌شود.

آیین تجلیل از معلمان و پیشکسوتان آموزش و پرورش استثنایی سمنان

قاسم شریفی با بیان اینکه آموزگاران این‌حوزه، تفاوت را نه یک محدودیت که فرصتی برای خلق معجزات کوچک می‌دانند، افزود: معلمان استثنایی با صبر و خلاقیت بی‌نظیر خود، زبانِ دل را جایگزین کلمه‌ها کرده‌اند و هر لبخند پیشرفت دانش‌آموزان، گواه پیروزی آن‌ها بر محدودیت‌ها است.

شریفی با اشاره به حضور ۷۰۰ دانش‌آموز در ۱۹ مرکز آموزشی ویژه و ۴۰۰ دانش‌آموز در مدارس فراگیر استان سمنان خاطرنشان کرد: خدمت به این دانش‌آموزان فقط آموزش نیست؛ بلکه معلمان این مرکزها حکم پدر، مادر، مشاور و همراه دلسوزی را دارند که حتی برای مهارت‌آموزی و آینده شغلی یکایک آنان نگران هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش سمنان با قدردانی از والدین و تمامی مددکاران و درمانگران در همراهی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، گفت: هیچ کارنامه‌ای قادر به ثبت ساعت‌ها تلاش برای آموزش یک فعالیت ساده یا اشک‌های شبانه‌ معلمان حوزه استثنایی نیست؛ اما این ایثارها در تاریخ تعلیم و تربیت این مرز و بوم و در قلب همگان ماندگار شده است.

از ۱۳۵ هزار دانش‌آموز سمنان، یک‌هزار و ۱۰۰ دانش‌آموز با نیازهای ویژه در مراکز آموزشی ویژه و مدارس فراگیر استان تحصیل می‌کنند.

11 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها