"محمد احمدی" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار >>ایرنا اظهار کرد: امسال این چهار سراب در فهرست آثار تاریخی طبیعی کشور به ثبت خواهند رسید.
این مسوول با بیان اینکه در راستای ثبت جهانی سرابهای زاگرس با محوریت نهاوند، پرونده ثبت جهانی سرابهای ۱۳ گانه این شهرستان در دست تکمیل است،اظهار کرد: اقدامات اولیه برای ثبت جهانی این سرابها به صورت ثبت سلسله سرابهای استانهای کرمانشاه، همدان و لرستان در حدود ۶ سال گذشته انجام شد.
وی افزود: تاکنون سه نشست برای ثبت جهانی سرابهای نهاوند تشکیل شده و گام نخست برای تحقق ثبت جهانی، ثبت این سرابها در فهرست آثار ملی کشور است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهاوند با اشاره به وجود ۱۳ سراب در این شهرستان، ادامه داد: در این راستا تاکنون پنج سراب گاماسیاب، گیان، فارسبان، ملوسان و کنگاورکهنه به عنوان مهمترین سرابهای این شهرستان به ثبت ملی رسیده و ثبت دیگر سرابها در دست اقدام است.
>>سراب ها مهم ترین جاذبه گردشگری نهاوند
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهاوند با بیان اینکه سراب ها مهم ترین جاذبه گردشگری این شهرستان محسوب می شوند، بیان کرد: سه استان زاگرسنشین با توجه به وجود ظرفیت طبیعی، آب و هوای معتدل، طبیعت چشمنواز و جوشش سرابهای دائمی و فصلی ماموریت پیدا کردند پرونده ثبت جهانی مربوط به سرابها را به صورت مشترک با محوریت نهاوند به انجام برسانند.
احمدی حفاظت از آثار طبیعی و تاریخی، انتقال به نسلهای آینده، جذب گردشگران جهانی و تقویت چرخه و رشد اقتصادی در این مناطق را از اصول مد نظر یونسکو عنوان کرد و گفت: نشستهای تخصصی در این حوزه به میزبانی استانهای همدان، کرمانشاه و لرستان تشکیل و راهاندازی دبیرخانه، مستندنگاری و مدیریت سرابها به صورت مرتب در دست اقدام است تا ثبت جهانی سرابها را به سرانجام برسانیم.
وی تاکید کرد: با ثبت جهانی سرابهای نهاوند اتفاقات بسیار خوبی در حوزه گردشگری در استان و این شهرستان اتفاق خواهد افتاد و زمینه رشد و توسعه این منطقه فراهم خواهد شد.
>>سرابهای نهاوند؛ جاذب ۸۰ درصد گردشگران
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهاوند با تاکید بر اینکه ثبت جهانی سرابها یک پروسه زمانبر و طولانی است، افزود: سال گذشته با سفر وزیر میراث فرهنگی به این شهرستان ثبت جهانی سرابها به طور جدی در دستور کار قرار گرفت و در مرحله تهیه مشاور هستیم.
احمدی یادآور شد: با ثبت چهار سراب دیگر نهاوند، تعداد ثبت سرابهای این شهرستان در فهرست آثار تاریخ طبیعی کشور به ۹ مورد میرسد و امیدواریم چهار سراب باقیمانده نیز ثبت ملی و سپس ثبت جهانی شوند.
وی با اشاره به اینکه سرابهای نهاوند همواره مورد توجه گردشگران است، اظهار کرد: حدود ۸۰ درصد از گردشگرانی که سالانه و در ایام مختلف سال وارد این شهرستان میشوند، برای بازدید از جاذبههای طبیعی همچون سرابها است که امیدواریم با ثبت جهانی سرابهای نهاوند، زمینه جذب گردشگران خارجی نیز مهیا شود.
>>به گزارش ایرنا؛ شهرستان نهاوند دارای بیش از ۲۳۰ اثر تاریخی و فرهنگی و ۱۳ سراب خروشان و طبیعی است.