به گزارش خبرنگار >>ایرنا، در دنیای امروز، تولید ملی و حمایت از سرمایهگذاریهای مولد، محور اصلی توسعه اقتصادی و اشتغالزایی است، در شرایطی که کشور با چالشهای اقتصادی و بیکاری جوانان روبهروست، سرمایهگذاری در تولید میتواند بهعنوان راهکاری کلیدی گرهگشای بسیاری از مشکلات باشد.
با توجه به شعار «سرمایهگذاری برای تولید» نقش واحدهای صنعتی در تقویت بنیانهای اقتصادی کشور، کاهش وابستگیها و جلوگیری از خروج ارز بیش از پیش پررنگ شده است.
کارخانههایی نظیر پویا نخ ایلام، با تأمین مواد اولیه و ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان بومی، نمونهای از ظرفیتهای سرمایهگذاریهای اثربخش در بخش تولید هستند که نهتنها در خلق ارزش افزوده اقتصادی، بلکه در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی نیز نقشی حیاتی ایفا میکنند.
سرمایهگذاری در تولید، نه تنها به معنای توسعه اقتصادی، بلکه ابزاری برای بازسازی اعتماد مردم به نظام اقتصادی، حمایت از جوانان و تقویت صنایع داخلی است؛ مسیری که میتواند همزمان با رشد اقتصادی، استقلال کشور را نیز تضمین کند چرا که تولید قدرتمند با پشتوانه سرمایهگذاری هدفمند، آیندهای روشن برای اقتصاد کشور ترسیم میکند.
شرکت پویا نخ ایلام از سال ۱۳۸۸ پروانه بهرهبرداری دریافت کرده و سالانه ۲۶ هزار تن نخ پلیاستر نیمهکشیده (POY) و کشیدهشده (FDY) تولید میکند؛ این کارخانه با ظرفیت قابلتوجه خود در تولید نخ پلیاستر، نقش مهمی در تأمین مواد اولیه صنایع نساجی کشور ایفا میکند.
نخ کشیدهشده FDY بهعنوان ماده اولیه در کارخانههای بافندگی و نخ نیمهکشیده شده POY بهعنوان ماده اولیه در ریسندگی الیاف مصنوعی کاربرد دارد. این محصولات نقش مهمی در جلوگیری از خروج ارز و تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع داخلی دارند و اهمیت ویژهای در پویایی چرخه تولید کشور دارند.
شرکت پویا نخ ایلام با اشتغالزایی مستقیم برای ۲۰۰ نفر از نیرو و تحصیلکردههای بومی، سهم مهمی در کاهش نرخ بیکاری و حمایت از جوانان ایفا کرده است. این کارخانه، نهتنها در حوزه تولید و تأمین مواد اولیه نقشی حیاتی دارد، بلکه بهعنوان یکی از واحدهای صنعتی پیشتاز استان، نقشی مؤثر در تقویت صنایع داخلی ایفا میکند.
این واحد صنعتی، بهعنوان بزرگترین کارخانه تولید نخ خام استان ایلام، در آبان ماه ۱۳۹۵ پس از وقفهای سهماهه و تعطیلی خطوط تولید، دوباره وارد مدار تولید شد.
همچنین در اردیبهشت ۱۳۹۹، با توجه به شیوع ویروس کرونا، فعالیت این شرکت محدود شد، اما با رایزنیهای مدیران ارشد و اجرایی استان با سهامداران، کارخانه توانست با پنج خط تولید و ۱۵۰ کارگر به کار خود ادامه دهد و دوباره فعالیت خود را از سر بگیرد.
این شرکت از سال ۸۸ که بنای تولید را در استان گذاشته، به دلایل مختلف از جمله سرمایه در گردش، کرونا، تامین مواد اولیه و افزایش هزینههای تولید بارها در معرض تعطیلی قرار گرفته و این روزها نیز صدای ناخوشی تعطیلی این صنعت در ایلام به گوش میرسد.
روز گذشته خبری در فضای مجازی مبنی بر تعطیلی کارخانه پویا نخ ایلام منتشر شد؛ در پیگیریها و تماس خبرنگار ایرنا با مدیران سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام با بررسی موضوع مشخص شد که تعطیلی کامل این کارخانه صحت ندارد و توقف تولید به صورت موقت و تنها به دلیل تأخیر در تحویل مواد اولیه بوده است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام، در این باره توضیح داد که مواد اولیه این کارخانه از طریق بورس خریداری میشود و فرآیند ارسال آن تا کارخانه چند روز زمان لازم دارد.
محمد زرگوش تصریح کرد که با پیگیریهای لازم، مواد اولیه خریداری شده و تا نیمه نخست خرداد آینده به کارخانه خواهد رسید و به محض دریافت مواد اولیه، تولید دوباره آغاز خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه هیچ کارگری از این کارخانه بیکار یا اخراج نشده است، افزود: این توقف تولید، موقتی بوده و به دلیل تأخیر در تأمین مواد اولیه رخ داده و تمام کارکنان پویا نخ همچنان در وضعیت اشتغال هستند و مشکلی از نظر تعدیل نیرو وجود ندارد.
کارخانه پویا نخ ایلام یکی از واحدهای بزرگ فعال در شهرک صنعتی ایلام به شمار میرود و نقش مهمی در تولید نخ پلیاستر برای صنایع نساجی کشور ایفا میکند و توقف موقت این واحد تولیدی، نگرانیهایی در جامعه و فضای رسانهای ایجاد کرده بود که با پیگیریهای مسئولان این نگرانی رفع شد.
با توجه به اهمیت حمایت از بخش تولید و سیاستهای کلان کشور در راستای تحقق شعار سال، استمرار فعالیت واحدهایی همچون شرکت پویا نخ ایلام به عنوان یکی از بزرگترین کارخانههای استان، نقش بسزایی در پویایی اقتصاد محلی و ملی دارد.
تجربههای سالهای گذشته نیز نشان میدهد هر بار با حمایت بیشتر نهادهای دولتی و همکاری سهامداران، این شرکت موفق شده است از بحرانها عبور و ظرفیت اشتغال و تولید خود را حفظ کند.
بر اساس پیشینههای خبری، کارخانه پویا نخ ایلام در مقاطع مختلف با چالشهایی همچون کمبود مواد اولیه و محدودیتهای ناشی از شرایط اقتصادی و حتی شیوع ویروس کرونا مواجه بوده، اما با کوشش و همدلی کارکنان و حمایت مسئولان محلی، این واحد صنعتی همواره به چرخه تولید بازگشته و نقش کلیدی خود را در تأمین نیاز صنایع نساجی کشور ادامه داده است.
حمایت جدی و پایدار از چنین واحدهای تولیدی نه تنها زمینهساز تثبیت اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در منطقه است، بلکه میتواند الگویی موفق برای سرمایهگذاری موثر با هدف ارتقای تولید داخلی و حرکت به سوی آیندهای روشن برای اقتصاد ایران باشد.
استان ایلام دارای ۱۹ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب است که در آنها ۲۶۹ واحد تولیدی فعال وجود دارد و افزون بر این، ۵۳۹ طرح نیز در مرحله قرارداد و اجرا هستند.
شرکت پویا نخ ایلام یکی از واحدهای خوشنام این مجموعهها بوده و نقش مهمی در اشتغالزایی استان ایفا کرده است.