دوشنبه، 29 اردیبهشت، 1404

تولید محتوای انبوه از میراث تاریخی و دینی با هوش مصنوعی

>>به گزارش ایرنا از مرکز ملی فضای مجازی، سیدمحمد امین آقامیری روز یکشنبه در همایش «هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه» طی سخنانی افزود: هوش مصنوعی یکی از بزرگترین فرصت‌ها و بالاترین کارکردها را برای مردم جهان ایجاد کرده است؛ این ابزار جدید در واقع ظرفیتی فراهم کرده تا بتوان با هزینه کمتر و بهره‌وری بیشتر فعالیت‌ها را به نتیجه رساند.

وی با بیان اینکه در فضای سنتی، فعالیت ها تخصصی و مسیر کسب این تخصص طولانی بود، گفت: هوش مصنوعی باعث شده که این مسیر هموار شده و افراد به سادگی بتوانند در حوزه های تخصصی فعالیت کنند؛ در واقع هوش مصنوعی ابزاری توانمندساز و نوآوری متحول کننده برای انسان هاست.

آقامیری تاکید کرد: هوش مصنوعی ساختارها و چارچوب‌های قبلی را از بین می برد و ساختاری جدید در اختیار کشورها و مردم قرار می دهد، بنابراین باید هم اندیشی میان متخصصان و اندیشمندان این حوزه برگزار شده و گفتمان‌سازی در این حوزه صورت گیرد تا ابعاد آن برای همه تبیین شده و شاخص های عملی برای آن طراحی شود.

وی با بیان اینکه اگر در این حوزه برنامه ریزی نکنیم دچار عقب ماندگی خواهیم شد، اظهار داشت: معاونت علمی ریاست جمهوری در حوزه زیرساختی و تولید مدل ها برای هوش مصنوعی نقش آفرینی می کند که باید نقش های سایر دستگاه ها نیز در پیشبرد هوش مصنوعی و رفع موانع آن در کشور مشخص شود.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به تحولی که با توسعه هوش مصنوعی در تولید محتوا ایجاد شده است، گفت: حجم محتوای تصویری که توسط یک سکو با استفاده از هوش مصنوعی در سه ماه نخست فعالیت خود تولید شده، بیش از یک میلیارد تصویر بوده است؛ در صورتی که اگر این رقم توسط هوش مصنوعی اتفاق نمی افتاد، تولید این حجم از تصویر در ساز و کار فضای سنتی به زمان بسیار زیادی نیاز داشت. این در حالی است که این اعداد در فاصله زمانی بسیار کمی به ۲ برابر نیز خواهند رسید؛ بنابراین اگر به ابزار هوش مصنوعی مجهز نشویم در ماراتن تولید محتوا عقب می افتیم.

وی ادامه‌داد: هوش مصنوعی می تواند از میراث تاریخی، ملی، دینی و میراث با قدمت ما محتوای انبوه تولید کند که البته اقداماتی در این حوزه با مجموعه های فرهنگی شروع شده و حمایت برای شخصیت سازی ایرانی اسلامی برای مدل سازی در این حوزه انجام شده است که امیدواریم شاهد تسریع تولید محتوا در این حوزه باشیم.

آقامیری با بیان اینکه براساس آمارها، هوش مصنوعی می تواند ۵۰ درصد بهره وری را افزایش داده و حدود ۳۵ درصد کاهش هزینه با افزایش کیفیت و جذابیت محتواها ایجاد کند، تصریح کرد: باید شاخص های ارزیابی هوش مصنوعی در سازمان ها بررسی شود تا در پایان سال گزارشی از رشد، کاهش خطا و میزان بهره وری در این حوزه را به دست آوریم.

وی تاکید کرد: در واقع سازمان ها و وزارتخانه ها باید استفاده از فرصت های هوش مصنوعی را هدف گذاری کرده و جزو ماموریت های خود قرار داده و روش های عملیاتی تحقق آن را تعیین کنند تا کشور بتواند خود را در ماراتن شتاب هوش مصنوعی در دنیا حفظ کند و در این مسیر جهانی بماند.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی در پایان اظهار امیدواری کرد که آحاد جامعه بتوانند از این ابزار توانمندساز بهره مند شده و این میراث تاریخی را به وسیله هوش مصنوعی به دنیا عرضه کنند.

گفتنی است؛ در پایان این همایش با حضور آقامیری دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی از سه سکوی رسانه ای برتر در حوزه هوش مصنوعی و رسانه تقدیر شد.

11 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها