به گزارش خبرنگار سیاست خارجی >>ایرنا، «سعید خطیبزاده»، رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بینالملل وزارت امورخارجه امروز (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت) در مراسم آغاز مجمع گفتوگوی تهران ضمن خوشامدگویی به رئیسجمهور و وزیر امور خارجه و دیگر مهمانان حاضر گفت: لازم میدانم از شخصیت ارزشمندی قدردانی کنم که الهامبخش این مسیر تازه در سیاست خارجی ایران است و امروز این نشست مگر با حضور و سیاست ایشان برگزار نمیشد.
وی ادامه داد: ما از نگاه انسانی، توسعه محور و متوازن ایشان در عرصه سیاست خارجی بسیار سپاسگزاریم، رئیس جمهور با تبیین مفهوم وفاق جان تازهای به گفتمان سیاسی کشور داد. وفاق نه یک سازش موقت که یک رویکرد پایدار برای حل اختلافات و همکاری و تقویت بنیانهای گفتوگوها در سطوح مختلف ملی، منطقهای و بینالمللی است.
رئیس مرکز مطالعات وزارت خارجه با بیان اینکه رویکرد دولت، بیش از هر چیزی بر شنیدن استوار است، توضیح داد: شنیدن صدای دیگری باید با دقت و درک نیت متقابل و با احتران انجام شود. ساختن واقعیتهای نو در گرو این شنیدن است و گرد هم آمدیم با صداقت و با گوش جان گفتوگوهای معنا دار تشکیل دهیم و مفهوم شریف وفاق را به مفهومی فراتر از مرزها ملی گسترش داده و ایده جهانی بدل سازیم.
خطیبزاده با اشاره به اینکه با چنین رویکردی می توان آینده متفاوتی رقم زد،گفت: در این مجمع گفتوگوهای بینالمللی بیش از ۲۰۰ هیات و ۲۵۰ شرکتکننده بینالمللی و صدها تن از هموطنان از مقامات فعلی و سابق در دو روز این نشست را برگزار خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، مجمع گفتوگوی تهران (Tehran Dialogue Forum) صبح امروز با سخنرانی «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور، «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه و با حضور ۲۰۰ هیات از مقامات ارشد ۵۳ کشور، آغاز شد. در این نشست که روزهای ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ به میزبانی مرکز مطالعات سیاسی و بینالملل وزارت امور خارجه برگزار میشود، وزرا و تصمیمسازان منطقه و جهان، نمایندگان سازمان ملل و دیگر مسئولان کنونی و سابق کشورهای مختلف حاضر شده و در نشستهای تخصصی آن شرکت خواهند کرد. ۵۰ رسانه خارجی و رسانههای داخلی ایران، این رویداد را پوشش میدهند. عنوان کنفرانس امسال «عاملیت منطقهای در نظم و بینظمی جهانی، وفاق یا افتراق» است.