>>به گزارش ایرنا، امیر کیومرثی روز شنبه در دومین رویداد ملی فناورانه با محوریت «ارتباطات هوشمند در اقتصاد دانشبنیان» در دانشگاه صنعتی تبریز ضمن تأکید بر لزوم عبور از اقتصادهای مبتنی بر رانت، اظهار داشت: پایداری کسبوکارهای آینده در گرو ایجاد شبکههای ارتباطی هوشمند، چابک و انسانی است.
وی اظهار کرد: سازمانهایی که فاقد چنین زیرساختهایی باشند، در آیندهای نهچندان دور دچار فروپاشی خواهند شد.
ارتباطات؛ زیرساخت اصلی شرکتهای نوآور
در بخش علمی رویداد، حمید ضیاییپرور، پژوهشگر و استاد ارتباطات، در ارائه مقاله ای با عنوان «ارتباطات در شرکتهای نوآور»، بر نقش بنیادین ارتباطات در موفقیت استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان تأکید کرد.
وی ارتباطات را نه صرفاً انتقال پیام، بلکه «مدیریت هوشمند معنا» دانست و افزود: برندهایی که ارتباطی شفاف، هدفمند و انسانمحور با مخاطبان خود برقرار میکنند، در رقابت امروز موفقترند.
وی همچنین با ارائه نمونههایی از کاربرد هوش مصنوعی در روابط عمومی نظیر چتباتها، ابزارهای تولید تصویر و ویدئو و پرامپتنویسی، بر لزوم تحول دیجیتال در ساختارهای ارتباطی تأکید کرد.
به باور او، روایتگری (Storytelling)، تجربه کاربری (UX) و پایش شبکههای اجتماعی (Social Listening) سه ستون اصلی ارتباطات بیرونی برندهای نوآور محسوب میشوند.
نقش روابط عمومی ها در عصر تحول دیجیتال حیاتی است
اسماعیل فاتحیفر؛ رئیس دانشگاه صنعتی تبریز با تأکید بر لزوم همافزایی نهادهای علمی و صنعتی، اعلام کرد: دانشگاه صنعتی تبریز بهعنوان نخستین دانشگاه کشور موفق به اخذ مجوز تأسیس ناحیه نوآوری بینالمللی در زمینی به وسعت ۷۵ هکتار شده است.
وی اظهار کرد: این ناحیه بستر مناسبی برای استقرار شرکتهای دانشبنیان داخلی و بینالمللی فراهم میکند.
فاتحیفر با اشاره به جایگاه نوین روابط عمومیها در نظامهای نوآور، بیان کرد: روابط عمومی مدرن باید فراتر از کارکردهای سنتی، جریانساز، تحلیلگر و تقویتکننده سرمایه اجتماعی باشد.
صابر پرنیان، مدیرکل صمت استان آذربایجانشرقی هم با بیان اینکه امروز، تحلیل داده و تولید محتوای دیجیتال منبع اصلی قدرت محسوب میشوند، گفت: گذار از روابط عمومی سنتی به فناوریهای نوین و ایجاد شهرکهای فناوری، ضرورتی انکارناپذیر است.
کرمانیزاده؛ نماینده انجمن روابط عمومی آذربایجانشرقی، با ارائه گزارشی از فعالیتهای این نهاد در سال گذشته، از برگزاری بیش از ۳۰ رویداد آموزشی در حوزههایی همچون هوش مصنوعی، اخلاق حرفهای و حکمرانی محلی خبر داد.
وی تربیت متخصصان نسل نو در حوزه ارتباطات و توسعه آموزش دیجیتال را هدفگذاری اصلی انجمن برشمرد.
در پایان این رویداد از چهرههای برتر حوزه روابط عمومی، ارتباطات و دانشگاه قدردانی و همچنین دستیار هوشمند «ارتباطگر» – ابزاری مبتنی بر هوش مصنوعی برای پشتیبانی از فعالیتهای روابط عمومی – رونمایی شد.
دومین رویداد ملی فناورانه با محوریت «ارتباطات هوشمند در اقتصاد دانشبنیان»، با مشارکت اتاق بازرگانی تبریز، انجمن روابط عمومی ایران (شعبه آذربایجانشرقی) و دانشگاه صنعتی تبریز، در سالن همایشهای دانشگاه صنعتی تبریز با هدف بررسی نقش راهبردی ارتباطات نوین و هوشمندسازی در تقویت پیوندهای میان دانشگاه، صنعت و اقتصاد دانشبنیان برگزار شد.