یکشنبه، 05 مرداد، 1404

جشن «گُلوَنی» در شوش برگزار شد

>>به گزارش ایرنا، این جشن باشکوه که همزمان با ۲۶ اردیبهشت‌ به عنوان «روز روسری لُری» برگزار شد، دارای بخش‌های مختلفی از جمله اجرای زنده موسیقی بود.

گلونی « Golvani »روزی برای گرامیداشت هویت فرهنگی، پوشش بومی و تلاش برای زنده نگه‌ داشتن آئین ‌های دیرینه در میان نسل‌های جدید است.

«گُلونَی» نوعی روسری سنتی است که زنان قوم‌های لک، لر و کرد از دیرباز در آیین‌ها و مراسم شادی به کار می‌بردند و با گذشت زمان و از دوره قاجار به بعد، استفاده از گُلونَی برای مردم نیز رواج پیدا کرد.

«گُلونَی» نوعی روسری سنتی است که زنان قوم‌های لک، لر و کرد از دیرباز استفاده می کردند

آنان این پوشش را به دور «شو کلاو» یا همان کلاه لری می‌بستند و در مهمانی‌ها یا میدان نبرد از آن برای تزیین یا تثبیت کلاه استفاده می‌کردند.

در سنت پوششی زنان قوم لر و لک، گُلونَی نقش مهمی ایفا می‌کند؛ آنان ابتدا کتی از پارچه بر سر می‌بستند و سپس گُلونَی را به گونه‌ای می‌پیچیدند که موها کاملاً پوشیده و مرتب باقی بمانند.

قوم لر در شمار کهن ترین اقوام و ساکنین دشت باستانی شوشان و خوزستان هستند.

به گزارش >>ایرنا، شوش از مهم‌ترین و باشکوه‌ترین شهرهای باستانی ایران و جهان در ۱۱۵ کیلومتری شمال غربی اهواز قرار دارد.

“محوطه باستانی شوش” و “معبد چغازنبیل” ۲ اثر شاخص میراث فرهنگی کشورمان، در شهرستان شوش قرار دارند که هر ۲ در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند.

وجود آثار باستانی پیش از میلاد و نیز آثاری از چندین تمدن مهم از جمله هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی در شوش، این شهرستان را به یک هدف مهم برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.

2 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها