به گزارش روز جمعه >>ایرنا به نقل از الجزیره، قرار است شماری از سران هیأتهای شرکت کننده از کشورهای عربی امروز (جمعه) وارد بغداد شوند.
«باسم العوادی» سخنگوی دولت عراق در این باره گفت: نمایندگان همه کشورهای عربی و دبیرکل اتحادیه عرب، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، دبیرکل اتحادیه اروپا، دبیرکل اتحادیه آفریقا، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و نخست وزیر اسپانیا در نشست بغداد شرکت خواهند کرد.
«نشست بغداد» چهارمین نشست سران عرب در این کشور در تاریخ عراق است و با وجود اینکه هنوز مشخص نیست کشورهای عربی در چه سطحی در این نشست شرکت خواهند کرد، اما وزارت امور خارجه عراق تاکید کرد که میزان مشارکت، بیسابقه و گسترده و تصمیمات آن استثنایی خواهد بود.
در صدر مسائلی که سران کشورهای عرب در این نشست مورد بحث قرار خواهند داد جنگ غزه و بحرانهای مختلف در کشورهای عربی است.
همچنین قرار است در این نشست پیشنهادهای عراق درباره تأسیس مراکزی برای مبارزه با مواد مخدر، تروریسم، جنایت داخلی و اتاقهایی برای هماهنگی امنیتی و صندوق همکاری برای بازسازی مورد بررسی قرار گیرد.
عبداللطیف جمال رشید، رئیسجمهور عراق، به هیات رسانهای رسمی اتحادیه عرب اعلام کرد: «میزبانی بغداد از کنفرانس سران، ناشی از نقش محوری آن و تلاش مستمر برای تثبیت همکاری مشترک در مواجهه با چالشهای منطقه است. این اقدام همچنین به تقویت همکاری و هماهنگی میان برادران عرب کمک میکند، بهگونهای که منافع ملتهای ما را حفظ کرده و آرمانهای آنها را در مسیر توسعه، شکوفایی و صلح برآورده سازد.»
عبداللطیف رشید همچنین بیان کرد که «نشست بغداد» مسائل حیاتی مربوط به ملتهای منطقه را بررسی خواهد کرد و تصمیماتی اتخاذ خواهد شد که به تحقق صلح و ثبات کمک کند.
از سوی دیگر، «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب، در اظهاراتی ابراز امیدواری کرد که نشست بغداد با پیام واحدی همراه باشد که خواستار توقف فوری جنگ نسلکشی و پایان دادن به طرحهای افراط گرایان راستگرا در کابینه اشغالگر رژیم صهیونیستی شود. این در حالی است که طرحهای مذکور پایانی ندارند و تنها هدف آنها ادامه خشونت و تنش، نه فقط در فلسطین، بلکه در سوریه و لبنان است.
دولت عراق امیدوار است که نشست سران عرب بتواند نتایجی برای رسیدگی به وضعیت غزه، بازسازی آن، پایان دادن به درگیریها در یمن، سودان، سومالی و لیبی و همچنین حمایت از ثبات در سوریه به همراه داشته باشد.
علاوه بر این، نشست بغداد میتواند به پیشبرد مذاکرات غیر مستقیم بین ایران و آمریکا، تقویت روابط اقتصادی، حمایت از پروژههای سرمایهگذاری مشترک و مقابله با چالشهای بینالمللی کمک کند.