>>به گزارش ایرنا "حمید ملانوری شمسی" روز چهارشنبه در اختتامیه چهارمین جشنواره دستاوردها و توانمندیهای دانشجویان پیام نور استان، اظهار کرد: استان همدان با جایگاه ویژهاش در تولیدات علمی، همچون دانشگاههای پیامنور، علومپزشکی و هنر اسلامی، بهعنوان یکی از بزرگترین پایگاههای علمی کشور مطرح است.
وی افزود: در کنار سرمایههای علمی و فرهنگی، همدان از ظرفیتهای اقتصادی گستردهای نیز برخوردار است.
استاندار همدان بیان کرد: این استان بزرگترین تولیدکننده گندم، گردو، انگور و سیر در کشور است و با بیش از ۱۳۰۰ گونه گیاه دارویی، از جمله گیاهان منحصر بهفرد همچون گشنیز و رازیانه، جایگاه ویژهای در حوزه کشاورزی دارد.
>>لزوم استفاده از ظرفیت نخبگان برای توسعه
ملانوری با بیان اینکه استان همدان بهعنوان قطب صنایعدستی کشور با بیش از ۸۵ رشته فعال از جمله سفالگری در لالجین و منبتکاری در ملایر، شناخته میشود، گفت: در حوزه معادن نیز همدان با ۳۲ کانی معدنی فعال و ۲۱ گونه گوهرسنگ متنوع، یکی از استانهای برجسته در این بخش است.
وی توجه ویژه به ظرفیتهای معدنی و گوهرسنگها در استان همدان را الزامی دانست و با اشار به نقشه جامع تحول و پیشرفت استان، بر لزوم همافزایی بین مراکز علمی و بدنه اجرایی استان در حوزههای مختلف همچون کشاورزی، صنعت، معدن، گردشگری، منابع طبیعی، آب و محیط زیست تأکید کرد.
استاندار همدان ادامه داد: این نقشه با هدف رفع حلقههای مفقوده در توسعه استان، از پیوند واقعی میان ظرفیتهای بومی و بخش خصوصی برای رشد و پیشرفت استان در تمامی ابعاد تدوین شده است.
ملانوری شمسی گردشگری را یکی از محورهای کلیدی توسعه استان دانست و بیان کرد: گردشگری بهعنوان صنعتی کمهزینه، کممصرف و اشتغالزا معرفی شد که با توجه به تنوع فرهنگی و قومی استان، میتواند زمینهساز رشد و توسعه انواع مختلف گردشگری همچون گردشگری تاریخی، فرهنگی، علمی، درمانی و حتی گردشگری خواب شود.
>>اهمیت همکاریهای علمی در توسعه همدان
وی بر اهمیت استفاده بهینه از ظرفیتهای طبیعی، علمی، فرهنگی و انسانی همدان برای جذب سرمایههای داخلی و خارجی تأکید کرد و افزود: باید با شناخت دقیق از این ظرفیتها، برنامهریزی و اقدامات مؤثری انجام دهیم تا از این فرصتها بهرهبرداری بهینه شود.
استاندار همدان با تاکید بر اینکه همدان بهعنوان استانی با منابع طبیعی غنی، آبوهوای مناسب، و جوانان مستعد، پتانسیلهای فراوانی برای توسعه دارد، یادآور شد: همکاریهای علمی و نوآورانه در توسعه استان اهمیت فراوان دارد و باید از ظرفیتهای دانشگاهیان و نخبگان برای حل مشکلات و پیشرفت استان بهرهبرداری کنیم.
ملانوری شمسی خاطرنشان کرد: تلاشهای علمی و پژوهشی در حوزههای انرژی و کاهش مصرف سوختهای فسیلی نیز در حال انجام است که میتواند در آینده نقشی کلیدی در تحول اقتصادی و صنعتی استان ایفا کند.