علی باقر طاهرینیا روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار علمی >>ایرنا درباره مصوبات این ستاد گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۱۴۰۴ برای ستاد فناوری، سه اولویت مصوب و ابلاغ کرد که در مردادماه ۱۴۰۳ از سوی شورا به تصویب رسیده بود.
وی حکمرانی علم و فناوری و مسائل پیرامونی، نگهداشت و چرخش نخبگان با موضوع مهاجرت و آموزش عالی را به عنوان سه اولویت شورا برای ستاد علم و فناوری برشمرد و افزود: تمامی این مسائل در دستور کار ستاد قرار گرفت که برای تحقق آن تکالیف و سازوکار تعریف شده است.
>>فعال شدن میزهای تخصصص در سه حوزه
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعال شدن میزهای تخصصصی ذیل سه اولویت شورا گفت: برنامه زمانبندی پیشرفت هم متناسب با این سه اولویت را به طور مداوم در صحن شورا گزارش میدهیم.
طاهرینیا درباره روند نظارتی این طرحها گفت: در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستاد راهبری و نظارت داریم که رسالت آن هماهنگی و انسجامبخشی، تهیه گزارشهای نظارتی، انجام مطالعات سیاستی، تهیه بستههای سیاستی مرتبط به حوزه ماموریت است که در این ستاد، پیشنهاد را در قالب مصوبه به صحن شورا ارائه میدهیم که یک مسیر سیاستگذاری است.
وی ادامه داد: دومین مسیر فعالیت این ستاد، راهبری در اجراست. وقتی یک سند مصوب و به دستگاهی ابلاغ شد، در کنار دستگاه برای اجرای مصوبه به آن کمک میکنیم و به عبارتی کار تنظیمگری و همافزایی را ایجاد خواهیم کرد تا مسیر اجرا به درستی دنبال شود.
دبیر ستادعلم و فناوری شورای انقلاب فرهنگی سومین رسالت این ستاد را بعد از ابلاغ مصوبات، نظارت بر اجرای آن سند یا مصوبه عنوان کرد.
>>تصویب سه مصوبه ستاد در ۱۴۰۳
طاهرینیا اعلام کرد که ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال گذشته، سه مصوبه داشته و سه طرح را نیز در دست تدوین دارد.
وی درباره بسته پیشنهادی ستاد علم و فناوری توضیح داد که این ستاد با در نظر گرفتن مصوبات و اسناد موجود که میتوانند پشتیبان تحقق شعار سال باشند، بسته پیشنهادی خود را در دو بخش تنظیم کرده است؛ نخست، راهبردها و اقدامات و دومی گفتمانسازی و ترویج که بر این اساس، در بخش راهبردها و اقدامات، ۶ راهبرد و در بخش گفتمانسازی، ۲ راهبرد و در مجموع، ۲۰ اقدام مشخص را پیشنهاد دادیم.
دبیر ستاد علم و فناوری ادامه داد: در بخش راهبردها و اقدامات، مواردی مانند توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان، بهبود فضای کسب و کار با تاکید بر شرکتهای کوچک و متوسط دانشبنیان، ساماندهی تامین مالی توسعه علم و فناوری، اعتمادسازی نسبت به پایداری تصمیمات موثر بر تولید، توانمندسازی نیروی انسانی برای نقشآفرینی موثر در تولید و شفافسازی تنظیم و توسعه بازار کار مورد توجه قرار گرفت و در بخش گفتمانسازی نیز بر تقویت گفتمان عمومی در جهت سرمایهگذاری برای تولید و ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی با هدف رفع موانع فرهنگی و اجتماعی سرمایهگذاری برای تولید است.
>>مشارکت نخبگان در فرایند بهروز رسانی نقشه جامع علمی کشور
طاهرینیا از هماهنگی کامل این ستاد با روند روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور خبر داد و گفت که در فرآیند تدوین نسخه جدید این نقشه، از شبکه گسترده نخبگان، دانشگاهها، پژوهشگاهها و سایر ذینفعان نظرخواهی میشود. نسخه جدید هم برای رفع موانع قبلی طراحی شده و هم ناظر به تحولات جهانی و فناوریهای نو خواهد بود.
وی افزود: تا زمانی که نسخه جدید تصویب شود، نقشه فعلی مبنای عمل خواهد بود، اما فرآیند اصلاح و بهروزرسانی آن در حال انجام است و مجموعه دستاندرکاران با بهرهگیری از دانش و تجربه درصدد طراحی نقشهای کارآمد و آیندهنگر هستند.