>>به گزارش ایرنا، علی اکبر جلالی روز سهشنبه در همایش تخصصی «آینده اصفهان در عصر هوش مصنوعی» که با حضور چهرههای علمی و اجرایی در سالن همایش های بینالمللی این کلانشهر برگزار شد، افزود: اگر این فرصت را درک کنیم، میتوانیم جهشی تاریخی داشته باشیم و کشور ما با برخورداری از زیرساختهای لازم باید نگاه خود را در این زمینه تغییر دهد.
وی با اشاره به ارزش بازار جهانی هوش مصنوعی گفت: برخی فناوریها با کوچکترین ذرهها ساخته و امروز به ثروتی عظیم تبدیل شده است، ما نیز میتوانیم با برنامهریزی صحیح، از این فرصت استفاده کنیم.
جلالی به اشاره به اجرای پروژههای موفق گذشته در کشور مانند تاسیس «نخستین روستای اینترنتی ایران» و «شهر الکترونیک کیش» تاکید کرد: بزرگترین پروژه ملی امروز، توسعه مراکز دادهمحور در مناطق آزاد کشور مانند کیش است تا بازرگانان بتوانند از طریق این «پلتفرمها» به بازار جهانی متصل شوند.
پدر فناوری اطلاعات ایران با انتقاد از کمبود آموزش عمومی در حوزه فناوری گفت: در استان گلستان، پروژهای برای آموزش مهارتهای دیجیتال به تمام مردم اجرا کردیم و امروز نیز اصفهان باید جوانان خود را با هوش مصنوعی آشنا کند.
وی تأکید کرد: دولت باید زیرساختهای ارتباطی و تجاری را فراهم سازد تا صنعتگران اصفهانی بتوانند کالاهای خود را براحتی به بازارهای جهانی صادر کنند.
نقش کلیدی اصفهان در تحول آینده کشور
جلالی با بیان اینکه اصفهان میتواند به «قطب هوش مصنوعی ایران» تبدیل شود، از مدیران و جوانان این استان خواست تا از این فرصت استفاده کنند.
پدر فناوری اطلاعات ایران تصریح کرد: امیدواری مردم اصفهان به آینده، نقش کلیدی در پیشرفت کشورمان دارد.
وی با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در تحول اقتصاد و سیاست خاطرنشان کرد: این فناوری نهتنها یک ابزار، بلکه انقلابی در شیوه زندگی و کسب و کار است.
راهاندازی پارک فناوری اطلاعات در فولادشهر
رییس اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این سمینار با اشاره به لزوم بهرهگیری از فناوریهای نوین مانند «هوش مصنوعی»، «بلاک چین» و «متاورس» برای توسعه پایدار استان گفت: نشست تخصصی امروز با حضور چهرههای علمی و اجرایی و هماهنگی استانداری و اتاق بازرگانی برگزار شده است.
امیر کشانی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی، دیگر فناوری آینده محسوب نمیشود و از سالها پیش وارد زندگی بشر شده است، هشدار داد: اگر امروز از آن استفاده نکنیم، ممکن است فرصتهای طلایی ما از دست برود.
وی با اشاره به احداث پارک فناوری اطلاعات در فولادشهر اصفهان با زیربنای ۲۷ هزار مترمربع گفت: مساحت این مجموعه ۲۲۰ هکتار است که بهعنوان یکی از بزرگترین مراکز فناوری منطقه، آماده بهرهبرداری است.
کشانی بیان کرد: این پارک با پنج خط فیبرنوری، امکاناتی فراهم کرده است تا کسب و کارهای محلی و استارتاپها بتوانند محصولات خود را به بازار جهانی عرضه کنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت بالای اصفهان در تولید محصولاتی مانند گیاهان دارویی، فرش و سایر کالاهای صنعتی، این پارک میتواند نقش کلیدی در تسهیل صادرات غیرمستقیم این استان ایفاء کند.
رییس اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد:همچنین دسترسی به پروازهای بینالمللی از طریق شرکتهای خارجی، فرصتهای جدیدی برای تجار و تولیدکنندگان اصفهانی ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: این پروژه که پیوندی بین گذشته پرافتخار اصفهان و توسعه آینده آن محسوب میشود، با استقبال گسترده شهروندان و فعالان اقتصادی این دیارروبهرو شده است.
وی تاکید کرد: انتظار میرود با راهاندازی این پارک، روزهای بهتری برای اقتصاد منطقه و اشتغالزایی رقم بخورد.
تأکید بر نقش اصفهان در تحول فناورانه
رییس اتاق بازرگانی اصفهان ادامه داد: اصفهان نهتنها یک شهر، بلکه یک تمدن با سبک زندگی منحصربهفرد است و میتواند با بهرهگیری از این فناوریها، به قطب نوآوری ایران تبدیل شود.
وی بر ضرورت برنامهریزی هوشمند برای آینده استان اصفهان تأکید کرد.
مصطفی مولوی «رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور» نیز مهمان این نشست بود.
این همایش بهدنبال تدوین راهبردهای عملیاتی برای تبدیل اصفهان به الگویی پیشرو در بهرهگیری از فناوریهای هوشمند برگزار شد.
به گزارش >>ایرنا، برگزاری این نشست در اصفهان در حالی صورت می گیرد که مقامات عالی استان هوش مصنوعی را یکی از مهمترین محورهای توسعه این خطه تعیین کرده و شناسایی ظرفیتها و تدوین و ارائه بسته پیشنهادی در این حوزه را ضروری دانسته اند.
اکنون با هدف توسعه استان سه میز در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، هوش مصنوعی و گردشگری در استانداری اصفهان ایجاد شده است و در حال حاضر اعضای «شورای راهبری هوش مصنوعی» مشخص شدهاند که با توجه به نظام پیشنهادها باید شناسایی ظرفیتهای استان در زمینه هوش مصنوعی و تدوین و ارائه بسته پیشنهادها در اولویت وظایف این شورا قرار گیرد.
«هوش مصنوعی» (Artificial intelligence) که امروزه با اصطلاح هوش مصنوعی AI نیز شناخته میشود، روشی نوین برای ساخت ابزارهایی هوشمند با الگوبرداری از هوش انسان است، ابزاری که شبیه انسان فکر کند و به جای او تصمیم بگیرد. در حقیقت این فناوری همان ماشین برنامهنویسی شده بدست انسان است که با هدف سهولت در انجام امور روزمره طراحی شده است.