به گزارش خبرنگار سیاست خارجی >>ایرنا، سیویکمین دوره کنفرانس هستهای ایران، صبح امروز بهصورت رسمی در مشهد مقدس آغاز به کار کرد. این کنفرانس با همت انجمن هستهای و با حمایت سازمان انرژی اتمی ایران به میزبانی شهر مقدس مشهد در حال برگزاری است.
«جواد کریمی ثابت» معاون سازمان انرژی اتمی ایران و رئیس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران در حاشیه نخستین روز این همایش با حضور در جمع خبرنگاران گفت: ما سی و یکمین کنفرانس ملی علوم و فنون هستهای را در حالی آغاز میکنیم که بیش از ۱۲۰۰ نفر از همکاران ما از دانشگاه، اساتید و دانشجویان، بخش خصوصی و و برخی از مدیران و دانشمندان صنعت هستهای در این کنفرانس حضور دارند. همین که سی و یکمین کنفرانس هستهای در حال برگزاری است نشان دهنده قدمت این کنفرانس برای سی دوره پیشین است و انتظار میرود که هر دوره از نظر محتوا و از نظر کیفیت ارتقاء پیدا کند.
وی ادامه داد: وقتی به این کنفرانس نگاه میکنیم، رشد بسیار بالایی در حضور افراد از دانشگاه و صنعت هستیم. حتی نسبت به کنفرانس قبلی که در سطح بینالمللی بود، در حدود هزار نفر شرکت کننده داشتیم اما این بار بیش از ۱۲۰۰ نفر در کنفرانس حاضر هستند و باز هم درخواست زیاد است و همیشه محدودیت فضا داریم.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: در این کنفرانس که در سه روز برگزار میشود، بیش از ۵۰۰ مقاله را دبیرخانه کنفرانس برگزار کرده است که حدود ۳۸۰ مقاله پذیرفته شده است. در کنار مقالات علمی که بیشتر از سوی دانشگاهها و پژهشگاهها ارسال شده است، ۳۰ پنل تخصصی داریم که نشان دهنده علوم و فنون هستهای هستند. در هر پنل تقریبا ۵ سخنران وجود دارد و بیش از ۱۵۰ سخنرانی علمی در این سه روز در قالب پنلهای تخصصی در ۱۳ محور ارائه میشود. در این کنفرانس، مقالات از سطح کیفی بالایی برخوردار بودند و شاید تیم داوری همه نگاه شان این بود که سطح کیفی را میتوانیم بالاتر ببریم.
کریمی ثابت در ادامه گفت: این کنفرانس چند هدف کلی دارد. اول بحث رشد دانش و سپس انتشار دانش هسته ای است. در کنار آن با توجه به نشستها، این کنفرانس جهت دهی مسیر علمی را تعیین میکنند. وقتی صنعت با اخرین یافته های دانشگاهی اگاه میشود بهتر می تواند پروزه های خودش را پیش ببرد. در این نشست ها با چالش ها بیشتر اشنا میشویم و ضعف های صنعت را بهتر درک میکنیم. همچنین بخش دولتی بهتر میتواند درک کند که چه بخش هایی را باید واگذار کند.
وی افزود: یک همکاری ملی در اکوسیستم هستهای شکل میگیرد. صنعت هستهای خیلی از صنایع دیگر را تحت شعاع قرار میدهد. پروژه های هستهای یک مثال مگاساینس پروژه هستند. از این فناوری میتوان در حوزه هوافضا و کشتی رانی و حمل و نقل استفاده کرد. قطعا رشد این فناوری میتواند اکوسیستم کل کشور را رشد دهد.
معاون سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوالی در خصوص همزمانی این کنفرانس با مذاکرات ایران و آمریکا گفت: این کنفرانس طبق روال زمانی خودش برگزار میشود و در چارچوب مذاکرات شکل نگرفته است. پیامی که میشود استنباط کرد این است که وقتی غربیها تنوع آثار را نگاه میکنند این نشان میدهد که این فناوری در کل کشور ما ریشه کرده و مانند لیبی نمیتوان آن را از کشور خارج کرد. همین شرکت کنندگان و تنوع موضوعات خود به خود توانمندی ایران را نشان میدهد.