به گزارش روز سهشنبه گروه علمی >>ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محمدسعید سیف با بیان اینکه در طول این سالها دانشگاهها به نسل سوم و چهارم رسیدهاند، گفت: در دهه ۶۰ دغدغه اصلی دانشگاههای بزرگ ایجاد مقاطع تحصیلی لیسانس بود؛ چرا که در آن دوران برای دروس مقطع لیسانس، استادان حق التدریس و بعضا از بیرون دعوت به همکاری میشد و ارائه دروس در این مقطع بسیار دشوار بود.
وی افزود: در دهه ۷۰ مقاطع تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاهها شکل گرفت و بعد وارد مراحل رشد شدند و از اینجا دانشگاهها بر اساس مسئولیت اجتماعی خود، اقداماتی را اجرایی کردند.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به مساله نیروی کار متخصص، یادآور شد: گفت: یکی از دغدغه های اصلی کشور نیروی کار متخصص و آشنا با بازار کسب و کار است که در این زمینه نقش دانشگاهها میتواند موثر باشد گرچه که دانشگاه ها، رسالت اصلی خود یعنی آموزش را انجام داده اند و ۱۴۰ واحد را با بهترین کیفیتها ارایه میکنند.
سیف ادامه داد: فاصله ما بین مهارت های مورد نیاز در محیط کار و مواردی که در کتابها ذکر شده باید پر شود و دانشگاه می تواند بگوید که پر کردن این خلا وظیفه من نیست و باید از بازار کار و شرکت ها طلب شود تا آنها دانشجویان را آماده ورود به بازار کار کنند.
وی افزود: ولی واقعیت این است که دانشگاه ها نمیتوانند در این زمینه شانه خالی کنند و می توانند با برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت و ارتباطات صنعتی کمک کنند تا دانشجویان علاوه بر فراگیری ۱۴۰ واحد، با مهارت های کاری و صنعتی بهتر آشنا شوند.
سیف الگوی دانشگاه های علوم پزشکی را الگوی مناسبی برای فراگیری دانشجویان با مهارت های کار دانست و خاطرنشان کرد: این دانشگاه ها از بیمارستان ها به عنوان مهارت آموزی دانشجویان بهره می برند.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم مخاطبان دانشگاههای صنعتی از حوزه هوا فضا تا عمران عنوان کرد و یادآور شد: فعالیتهایی مانند نمایشگاه کار ، مشاوره های شغلی می تواند در این زمینه مفید باشد و امید است این نمایشگاه ابزار موثری برای مهارت افزایی دانشجویان باشد.
>>نمایشگاه کار، گامی موثر در تامین نیروی انسانی ماهر برای صنایع کشور
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اهمیت موضوع ارتباط با صنعت و تأمین نیروی انسانی برای صنایع، گفت: برخلاف سالهای گذشته، شاهد تغییر رویکرد صنایع بزرگ هستیم. اکنون وقتی نمایندگان صنایع به دانشگاه مراجعه میکنند، مشخصاً نیروی انسانی خلاق و دارای پتانسیل بالا را مطالبه میکنند و حتی از کمبودهایی در این زمینه سخن میگویند.
علیرضا رهایی افزود: در روزهای گذشته، در نمایشگاه صنعت نفت و گاز شرکت کردم و در آنجا نیز شرکتها و هلدینگهای بزرگ تأکید داشتند که برای تأمین نیروی انسانی مورد نیازشان، به دنبال همکاری نزدیکتر با دانشگاهها و مراکز علمی هستند. بنابراین، امروز جذب نیروی انسانی کارآمد و خلاق به یکی از دغدغههای جدی صنعت، بهویژه صنایع بزرگ، تبدیل شده است.
رهایی با ابراز خرسندی از وجود ظرفیتهای بالا علمی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای همکاری با بخشهای صنعتی کشور، خاطر نشان کرد: به عنوان نمونه، در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی طی سه تا چهار ماه اخیر، حدود ۸ تا ۱۰ موافقتنامه با شرکتهای مختلف پتروشیمی امضا شد که یکی از محورهای اصلی آنها، آموزش و ارتقای نیروی انسانی بوده است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به برگزاری نمایشگاه کار در این دانشگاه اظهار کرد: با تلاش حوزه پژوهشی دانشگاه، دفتر ارتباط با صنعت و همکاری دیگر بخشها، بستری فراهم شده تا نمایندگانی از صنایع بزرگ با حضور در دانشگاه بتوانند ارتباط مستقیمی با دانشجویان برقرار کنند.
وی دانشجویان این دانشگاه را دارای ظرفیتهای علمی و فناوری بسیار بالا توصیف کرد که در آینده میتوانند در صنایع مختلف اثرگذار باشند، خاطر نشان کرد: طبق آماری که از نمایشگاه سال گذشته (اردیبهشت ۱۴۰۳) به دست آمده، حدود ۵۵۰۰ رزومه توسط دانشجویان ارسال شد و حدود ۴۰۰ فرصت شغلی ایجاد کرد.
رهایی اضافه کرد: این نمایشگاه، زمینهای را فراهم میکند تا دانشجویان با شرکتهای بزرگ کشور آشنا شوند؛ شرکتهایی که مجری بسیاری از پروژههای کلان ملی هستند.
وی ادامه داد: این تعامل دوطرفه به صنایع نیز این فرصت را میدهد تا با ظرفیتهای علمی دانشگاه آشنا شوند و زمینه برای انتقال دانش، اشتغال دانشآموختگان و در نهایت ارتقای تولید فراهم شود. این اشتغالزایی کمک میکند تا دانشآموختگان با امید و تکیه بر تجارب علمی خود، آموختههایشان را به کار گیرند و باعث بهبود وضعیت اقتصادی کشور شوند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر هدف اصلی این نمایشگاه را آشنایی دانشجویان با پیشرفتهای صنعت و جذب نیرو در مجموعههایی که به نیروی متخصص نیاز دارند، عنوان کرد و گفت: تجربه موفق این نمایشگاه در دو سال اخیر میتواند زمینهساز برگزاری گستردهتر آن در سال آینده شود.