چهارشنبه، 24 اردیبهشت، 1404

هشدار سناتور آمریکایی درباره تهدید امنیتی پذیرش هواپیمای اهدایی قطر به ترامپ

به گزارش روز سه شنبه>> >>ایرنا، تارنمای هیل نوشت: ترامپ روز یکشنبه تایید کرد که دولتش قصد دارد هواپیمای مجلل اهدایی دولت قطر به ارزش تقریبی ۴۰۰ میلیون دلار را بپذیرد و آن را تا پایان دوره ریاست جمهوری اش، جایگزین هواپیمای «ایرفورس وان» هواپیمای اختصاصی کنونی رئیس جمهوری آمریکا کند.

در حالی که برخی گزارش ها نشان می دهند که وزارت دفاع آمریکا قصد دارد این هواپیمای ۱۳ ساله را با تغییر در تجهیزات الکترونیکی و ارتباطی برای استفاده رئیس جمهوری آمریکا آماده کند، جک رید سناتور ارشد و رئیس کمیته نیروهای مسلح سنا روز گذشته درباره امنیت استفاده از آن هشدار داد.

عضو دموکرات کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا با انتشار بیانیه ای گفت: استفاده از این هواپیما به جای «ایرفورس وان» «تهدیدهای بسیار بزرگی را از نظر اطلاعات ضدجاسوسی در بر دارد و به یک کشور خارجی اجازه می دهد به سیستم های ارتباطی و حساس دسترسی پیدا کند».

رید گفت: این اقدام غیرمحتاطانه بی توجهی به امنیت ملی و اموال دیپلماتیک است و نشان دهنده تمایل خطرناک برای مبادله منافع آمریکا با منافع شخصی است.

این مقام ارشد سنا افزود: پذیرش این هدیه، توهین به دفتر ریاست جمهوری و خیانت به اعتمادی است که به هر رئیس جمهوری در آمریکا برای حفظ حاکمیت ملی می شود.

گزارش ها درباره قصد ترامپ برای پذیرش هواپیمای اهدایی قطر خشم واشنگتن را برانگیخته است. ترامپ گفته پذیرش این هدیه با توجه به تاخیر شرکت بوئینگ در تحویل هوایپمای جدید ایرفورس وان به دولت او منطقی است.

بوئینگ در سال ۲۰۱۸ در اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ برای جایگزینی هواپیماهای قدیمی ایر فورس وان با دولت ایالات متحده قرارداد بست. اما تحویل این هواپیماها دستکم تا سال ۲۰۲۷ به تعویق افتاده است.

تصمیم ترامپ برای پذیرش این هدیه از یک دولت خارجی اختلافاتی را در بین هم حزبی های ترامپ برانگیخته است وجمهوریخواهان در حمایت از تصمیم رئیس جمهوری آمریکا به دلایل امنیتی و اخلاقی تردید دارند.

جان تون سناتور جمهوریخواه و رهبر اکثریت سنا، تاخیر شرکت بوئینگ در تحویل هواپیمای جدید ایرفورس وان را تایید کرده اما از حمایت کامل از تصمیم ترامپ برای پذیرش هواپیمای هدیه قطر خودداری کرد و گفت نمی داند که آیا این راه حل مناسبی است یا خیر.

حتی لورا لومر از حامیان سرسخت ترامپ نیز از تصمیم ترامپ برای پذیرش این هدیه ابراز ناامیدی کرده و آن را «لکه ننگ» برای ریاست جمهوری آمریکا توصیف کرد.

در حالی که ترامپ چنین استدلال می کند که پذیرش بوئینگ اهدایی قطر باعث صرفه جویی در هزینه های مالیات دهندگان می شود، کارشناسان هوانوردی هشدار می دهند که فرآیند بازسازی آن می تواند بسیار پرهزینه و وقت گیر باشد.

به گفته آنها، تکمیل این فرآیند ممکن است سال ها طول بکشد و صدها میلیون دلار هزینه داشته باشد. علاوه بر این، نرم افزارهای خارجی یا فناوری های تعبیه شده در هواپیمای اهدایی نیاز به بازسازی و تغییر گسترده دارد.

13 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها