>>به گزارش ایرنا، علیرضا بایرام زاده روز دوشنبه در نخستین جلسه آغاز به کار انجمنهای راهنمایان گردشگری شمالغرب کشور در تبریز، با اشاره به لزوم بهرهمندی از ظرفیتهای منطقهای در راستای تحقق اهداف برنامه توسعه هفتم، افزود: پارسال تعداد ۲۸۶ هزار گردشگر خارجی از آذربایجانشرقی بازدید کردند که از این تعداد، ۹۷ هزار نفر در مراکز اقامتی استان اقامت داشتند.
وی یادآور شد: هدف اصلی ما رساندن این آمار به تعداد ۶۵۰ هزار گردشگر خارجی تا پایان برنامه هفتم است که تحقق این هدف بدون استفاده از ظرفیتهای جمعی استانهای شمال غرب کشور ممکن نیست.
بایرام زاده ظرفیتهای گسترده شمال غرب کشور در بخش خدمات گردشگری را مهم خواند و گفت: ظرفیتهای این منطقه همچون آثار ثبت جهانی شده مانند گنبد سلطانیه زنجان، آرامگاه شیخ صفیالدین در اردبیل، بازار تاریخی تبریز و کاروانسراهای تاریخی، قره کلیسا و تخت سلیمان در آذربایجانغربی و نیز جاذبههای طبیعی ارزشمند بستر بالقوه برای تعریف مسیرهای جدید گردشگری محسوب میشوند.
وی افزایش کیفی تاسیسات گردشگری، ارتقای سطح نظارتها و ارائه خدمات متنوع با تعاریف جذاب برای گردشگران را از اهداف مهم در مسیر گردشگری شمال غرب کشور خواند و ادامه داد: احیای تجربههای خاص گردشگری مرتبط با تاریخ، فرهنگ و میراث ناملموس منطقه بستری برای توسعه گردشگری پایدار فراهم می سازد.
بایرام زاده شناخت بازار هدف را مساله مهم در توسعه صنعت گردشگری برشمرد و گفت: با توجه به اینکه از چهار استان شمال غرب، سه استان با پنج کشور همسایه و مرز مستقیم دارند، توجه به بازاریابی بینالمللی میتواند به شناخت دقیقتر از خواستههای گردشگران خارجی و آمادهسازی زیرساختها و مسیرهای متناسب با نیاز آنها کمک کند.
وی با تاکید بر اهمیت آموزش در حوزه گردشگری، اظهار کرد: آموزش تنها محدود به برپایی کلاسها نیست، بلکه حضور و برگزاری جشنوارههای ملی و بینالمللی یکی از مؤثرترین ابزارهای آموزشمحور برای ارتقای آگاهی جامعه میزبان است.
به گزارش >>ایرنا، نشست انجمنهای راهنمایان گردشگری شمالغرب کشور با هدف همگرایی بیشتر بین استانها برگزار و مقرر شد در برنامههای آتی، ابتدا با تمرکز بر تأسیسات گردشگری و سپس با همکاری مسئولان مرتبط، مسیرهای مشترک گردشگری بر پایه شناخت ظرفیتهای منطقهای طراحی و اجرایی شود.