سه‌شنبه، 23 اردیبهشت، 1404

پرونده استخدام ۳۸ هزار نخبه در دستگاه‌های اجرایی در حال ارزیابی است

به گزارش خبرنگار گروه علمی >>ایرنا، سعید خدایگان امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه در نشست خبری تشریح برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان، افزود: فراخوان چهارم جذب نخبگان نیز در شهریور ماه امسال البته با اصلاحاتی نسبت به دوره‌های قبل از جمله اصلاح کیفی کد رشته‌های استخدامی و ارتقای جایگاه استخدامی نخبگان در دستگاه‌های اجرایی منتشر خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به طرح «جهت» برای جذب دانش‌آموختگان نخبه دکتری در دانشگاه‌های کشور افزود: فراخوان این طرح برای ثبت‌نام متقاضیان نخبه از ۱۵ اردیبهشت آغاز شده و تا پایان اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

خدایگان پیش‌بینی کرد طرح جهت با همکاری وزارت علوم و بهداشت به منظور جذب پذیرفته‌شدگان این طرح در دانشگاه‌ها تا پایان شهریورماه امسال تعیین تکلیف شود.

وی همچنین با بیان اینکه هم اکنون ۱۷۰ ردیف استخدامی ویژه جذب نخبگان در دانشگاه‌ها به تصویب رسیده است، افزود: با رویکرد مثبت سازمان امور استخدامی کشور، ۲۰ درصد ظرفیت دانشگاه‌های وزارت علوم و بهداشت به جذب دانش‌آموختگان نخبه دکتری اختصاص یافته است.

>>بنیاد فعال، هوشمند و جریان‌ساز در سال ۱۴۰۷

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه، ۱۰ خرداد، بیستمین سالگرد تأسیس بنیاد ملی نخبگان است، خاطرنشان کرد:. ۲۰ سال از این آغاز پرشور می‌گذرد و به این ترتیب، بنیاد نیازمند تحولی عمیق است.

خدایگان افزود:به همین دلیل، ما 1404 را به عنوان سال آغاز تحول در بنیاد در نظر گرفته‌ایم و برنامه‌ریزی‌های دقیقی انجام شده تا بنیاد بتواند از نسل اول خود به نسل دوم منتقل شود.

به گفته وی، در سال ۱۴۰۵ با ایجاد زیرساخت‌های لازم، انتظار می‌رود تغییرات محسوسی در عملکرد بنیاد نخبگان، ایجاد شود و در سال ۱۴۰۷، خروجی‌های این تحولات را به عنوان یک بنیاد فعال، هوشمند و جریان‌ساز در جامعه نخبگانی شاهد خواهیم بود.

خدایگان با بیان اینکه، بنیاد ملی نخبگان با شعار "دانایی، توانایی و مانایی" برنامه‌های خود را ادامه خواهد داد، افزود: در بخش دانایی، دانش و علم را به عنوان مهم‌ترین شاخص برای شناسایی نخبگان تعریف کرده‌ایم و در واقع، هدف این است که دانش و فناوری به رفع مسائل اولویت‌دار کشور کمک کند و نخبگان با تکیه بر این دانش، به حل مشکلات کشور بپردازند.

>>طراحی سامانه هوشمند برای شناسایی نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: در راستای این هدف، سامانه‌ای یکپارچه و هوشمند را راه‌اندازی کرده‌ایم که به شناسایی نخبگان به شکل فعال و دقیق کمک خواهد کرد.

وی در ادامه توضیح داد: این سامانه به ما این امکان را می‌دهد که افراد مستعد را شناسایی کنیم و در یک هرم نخبگی، از دانش‌آموزان مستعد تا نخبگان برتر، جایگاه آنها را مشخص کنیم، بنیاد ملی نخبگان با شناسایی افراد نخبه، بسته‌های حمایتی و توانمندسازی متناسب با نیاز هر فرد را به واسطه این سامانه ارائه می‌دهد.

خدایگان درباره مقوله توانایی در شعار بنیاد ملی نخبگان گفت: یکی از مهمترین وظایف ما، توانمندسازی نخبگان است و برنامه‌های متعددی برای این منظور در نظر تعریف شده است.

وی با اشاره به اجرای طرح‌های احمدی روشن، شهید وزوایی و پژوهشیار توسط بنیاد ملی نخبگان، اظهار داشت: این طرح‌ها به شناسایی و حمایت از دانشجویان مستعد، به ویژه دانشجویان دکتری، کمک می‌کند.

>>طرح همیار صنعت برای قرارداد با صنایع و رفع مسائل استان‌ها

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه با اشاره به طرح همیار صنعت استانی کفت: این طرح به استان‌ها کمک می‌کند تا با صنایع مختلف قراردادهایی منعقد و مسائل آنها را با همکاری نخبگان رفع کنند.

خدایگان این همیار صنعت را به نوعی مکمل طرح احمدی روشن دانست و افزود: طرح همیار صنعت به توسعه شبکه‌سازی و همکاری‌های بین نخبگان و صنایع منجر خواهد شد.

وی همچنین گفت: طرح شهید بهشتی نیز به توانمندسازی اساتید دانشگاه در حل مسائل کشور می‌پردازد و این سه طرح به نوعی از یک خانواده هستند و به رفع مسائل صنعتی و علمی کشور کمک خواهند کرد.

>>نیاز به ۶ همت بودجه سالانه برای تحقق اهداف نخبگی در استان‌ها

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، بودجه فعلی بنیاد را ۵۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: به طور حتم، این میزان بودجه با وجود فعال کردن استان‌ها در حوزه نخبگی کافی نیست و این مجموعه نیازمند ۶ همت در سال است.

13 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها