دوشنبه، 22 اردیبهشت، 1404

ظریف: دیپلماسی نیاز به صبر دارد/ باید پشت تیم مذاکره‌کننده بایستیم

به گزارش خبرنگار سیاسی >>ایرنا، محمد جواد ظریف عصر یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با حضور در غرفه وزارت خارجه در نمایشگاه کتاب اضافه کرد: عباس عراقچی وزیر امور خارجه و مجید تخت روانچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه و تیم مذاکره کننده، از بهترین‌های ما هستند و دنیا باید بداند که اگر راهی برای رسیدن به توافق وجود داشته باشد، این برادران می‌توانند آن راه را پیدا کنند.

ظریف در ادامه گفت: من نسبت به آینده خوشبینم، به خاطر اینکه به مردم خوشبین هستم و به دوستان خودم نیز خوش بین هستم. البته من هیچ نقشی در دولت چهاردهم و در سیاست خارجی نداشتم و فقط در حد یک استاد دانشگاه با سایر اساتید گفتگو داشته‌ام. واقعاً هیچ اطلاعی از مسائل دیگر ندارم و به همین دلیل نظر ویژه‌ای نمی‌دهم، جز اینکه بگویم اگر قرار باشد یک نفر یا چند نفر به نتیجه شرافتمندانه برسند، همین آقایانی هستند که در حال مذاکره‌اند.

وی درباره مخالفان مذاکره گفت: فکر می‌کنم یک گروه کارشان ملامت کردن است و گروهی دیگر باید بر اساس قاعده «ولا تخافون» عمل کنند. اگر برای کشور و مردم کار می‌کنند، نباید از این مسائل بترسند و نباید توقع داشته باشند که همیشه در شرایط ایده‌آل قرار داشته باشند. شما می‌توانید محکم بایستید و توافق نکنید، ولی هزینه‌اش مشخص است، به شرطی که زمینه توافق فراهم باشد.

وی با اشاره به اینکه راه رسیدن به توافق چهار سال پیش بسیار هموارتر بود، گفت: اگر امروز توافق نشود، من بدون هیچ تردیدی می‌گویم مقصر طرف مقابل است. در زمان دیگری نمی‌توانم این را بگویم، اما امروز بدون تردید می‌گویم که طرف ما با اراده و اختیار به دنبال توافق رفته است. اگر طرف مقابل نخواهد توافق کند و به دنبال بهانه بگردد، آن موضوع دیگری است.

ظریف افزود: همیشه گفته‌ایم که «املای ننوشته غلط ندارد». شما فکر می‌کنید جمله‌ای که در یک توافق نوشته شده، شما می‌توانید بهتر از آن بنویسید؟ کسی که توافق را نوشته، احتمالاً ده‌ها بار بهتر می‌توانسته بنویسد. اما بالاخره توافق، دو طرفه است و بعضی وقت‌ها ممکن است چندین طرف در آن دخیل باشند. شما باید با آن‌ها به توافق برسید.

وی گفت: دیپلماسی حوزه عافیت‌طلبی نیست. مولانا می‌گوید: «اگر عافیت‌طلبی تنها مرا رها کن، ترک من خراب شبگرد مبتلا کن» او به عافیت‌طلبان می‌خندد و می‌گوید اگر می‌خواهید در زندگی نامی باشید، باید راه سلامت را انتخاب کنید و از بلا دوری کنید. اما بدانید که اگر راه بلا را ترک کردید، نمی‌توانید ادعای حسینی بودن کنید. حسین (علیه‌السلام) راه بلا را ترک نکرد و جان خود را فدای اصول و ارزش‌هایش کرد.

این خبر تکمیل می شود ...

1 روز پیش

دسته‌بندی‌ها