حسین توتونچی روز یکشنبه در گفت و گو با >>ایرنا، افزود: اکنون ۴۰ نفر از حقوقدانان، قضات بازنشسته و وکلا عضو کانون داوری استان مرکزی هستند.
وی بیان کرد: کانون داوری استان مرکزی سال گذشته موفق شد به ۱۴۰ پروند قضایی در موضوعات گوناگون رسیدگی کند.
رییس کانون داوری استان مرکزی گفت: این پروندهها از دعاوی ملکی به ویژه در حوزه الزام به تنظیم سند رسمی، ایفای تعهدات پیمانهای ساخت و ساز، الزام به تحویل و تسلیم و فسخ یا ابطال قراردادها بیشترین فراوانی در رسیدگی پروندها را شامل میشوند.
توتونچی اظهار کرد: وجود داوریهای مقید و بعضا ناآشنا با ادبیات حقوقی عامل بروز ناهنجاریهای حقوقی و نارضایتی مردم در عدم اقبال به داوری است.
وی ادامه داد: تعامل مناسبی بین داوران و محاکم قضایی استان در اجرای آرای داوری وجود دارد که این امر میتواند به کاهش پروندههای قضایی حقوقی کمک کند.
بیشتر بخوانید:
>>احراز صلاحیت عمومی ۱۲۷ پذیدفتهشده آزمون وکالت استان مرکزی
ضرورت راهاندازی خانه داوری در استان مرکزی
معاون ارزشیابی کانون داوری استان مرکزی هم گفت: راهاندازی خانه داوری از ضروریات است که پیگیری برای تشکیل این مجموعه در دستور کار قرار دارد.
مجتبی شاهوار افزود: ضعف بنیانهای مدنی داوری، با راهاندازی خانه داوری رفع میشود و از طرفی زمینه کاهش روند رسیدگی به پروندهها را به دنبال دارد.
وی بیان کرد: فهم عدالت خصوصی میتواند کمک بزرگی به حل اختلافات فراقضایی و خارج از دادگاهها داشته باشد.
معاون ارزشیابی کانون داوری استان مرکزی اضافه کرد: اساس داوری بر صلح و سازش است و سعی میشود با تالیف قلوب و زدودن کدورتها یا نقایص احتمالی قراردادهای شخصی که طبق ماده ۱۰ قانون مدنی با تفسیر درست، سوء تفاهمها و اختلافات رفع و در صورت لزوم با یک رای متقن این مسئله پایان مییابد.