به گزارش روز یکشنبه >>>>ایرنا به نقل از «شینهوا»، «لوییس هاکستائوسن» مدیر منطقهای یونسکو برای شرق آفریقا در یک کنفرانس بینالمللی با موضوع میراث فرهنگی آفریقا در شهر «نایروبی» پایتخت کنیا گفت: قاره آفریقا مخزنی از مکانها و آثار باستانی با شهرت جهانی و بسیار ارزشمند است که باید برای نسلهای آینده حفظ شوند.
مدیر شرق آفریقای یونسکو افزود: یک سیاست و چهارچوب حقوقی درست برای افزایش محافظت از مکانهای میراث فرهنگی آفریقا در برابر تهدیدهای ناشی از تغییرات آب و هوایی و فعالیتهای انسانی مورد نیاز است.
بنا بر اعلام یونسکو، قاره آفریقا ۱۲.۲۶ درصد از مجموع اماکن میراث فرهنگی جهان را در اختیار دارد اما به علت تهدید گسترش سریع شهرنشینی، محافظت ضعیف و فشارهای طبیعی ناشی از تغییرات آب و هوایی، آینده این آثار و امکان باستانی در هالهای از ابهام قرار دارد. یونسکو ۱۴۷ مکان در ۴۶ کشور آفریقایی را به عنوان میراث فرهنگی جهانی ثبت کرده است. آفریقای جنوبی و اتیوپی هر کدام با ۱۲ مکان تاریخی بیشترین تعداد اماکن میراث فرهنگی جهانی را دارند و پس از آنها کشورهای مراکش و تونس هر کدام ۹ مکان ثبت شده میراث فرهنگی جهانی دارند. کشورهای الجزایر، مصر و سنگال نیز هر کدام هفت میراث فرهنگی جهانی دارند.
هاکستائوسن با بیان اینکه «دستور کار ۲۰۶۳ اتحادیه آفریقا» خواستار حفظ سلامت بناها و آثار تاریخی در این قاره شده است، تاکید کرد: یک رویکرد فراگیرتر در بر دارنده سیاستگذاران، جوامع محلی و شریکان چندجانبه برای تقویت گفتمان مربوط به حفظ میراث فرهنگی در قاره آفریقا مورد نیاز است.
کنفرانس بینالمللی میراث فرهنگی آفریقا با مشارکت یونسکو، دولت کنیا، «صندوق میراث جهانی آفریقا» و با حضور سیاستگذاران ارشد، محققان و علاقهمندان در روزهای سهشنبه تا جمعه هفته گذشته (۱۶ تا ۱۹ اردیبهشت) در پایتخت کنیا برگزار شد.
«هانا وندوت چپتامو» وزیر فرهنگ، هنر و میراث فرهنگی کنیا در این کنفرانس خواستار تبادل و به اشتراک گذاشتن بهترین رویهها، انتقال فناوری و هماهنگسازی سیاستهای کشورهای مختلف آفریقا برای تقویت محافظت از میراث فرهنگی و بناهای تاریخی در این قاره شد.