به گزارش خبرنگار حوزه سلامت >>ایرنا، فرامرز اختراعی روز یکشنبه در یک نشست خبری افزود: توانمندی ایران در زمینه تولید مواد موثره دارویی بالا است بهطوری که از چین و کوبا درخواست همکاری داریم.
وی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد مواد موثره دارویی در کشور تولید می شود، اظهار کرد: چرا باید همان ماده از کشور دیگر وارد شود و با این اقدام توانمندی داروسازان نادیده گرفته میشود.
>>خودکفایی در تولید داروهای بیوتکنولوژی
فرامرزی تاکید کرد: در تولید داروهای شیمیایی تعدد محصولات وجود دارد و در زمینه تولید داروهای بیوتکنولوژی به خودکفایی رسیدهایم؛ بهطوری که در زمینه تولید آنتیبیوتیک شمال آفریقا درخواست سرمایهگذاری گسترده از ایران دارد.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد اولیه دارویی کشور افزود: کوبا و ونزوئلا نیز درخواست همکاری با ایران در زمینه تامین موادموثره دارویی دارد و از کشورهایی دیگر از جمله چین درخواست برای صادرات این مواد نیز داریم.
وی در مورد قیمتگذاری تولید مواد موثره دارویی نیز تصریح کرد: از مجموع ۶۰۹ قلم ماده موثره فقط ۹۳ قلم بعد از سه سال افزایش قیمت دادند و به دلیل اینکه تولید این مواد رقابتی است؛ چندان رغبتی به افزایش قیمت وجود ندارد.
>>تولید ماده موثره دارویی به مثابه غنی سازی اورانیوم است
نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد اولیه دارویی کشور نیز در این نشست گفت: تولید ماده موثره دارویی در هر کشور به مثابه غنی سازی اورانیوم است زیرا صنعت مواد اولیه دارویی پیچیده است و قدمت ۸۰ ساله دارد.
محمد رضا موسوی افزود: مواد موثره دارویی به دلیل استراتژیک بودن و اهمیت آن در بخش درمان باید مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار کرد: در کشور ظرفیتهای تولید مواد موثره دارویی وجود دارد که میتوانیم با کمک شرکتهای دانش بنیان و داروسازان تولید با کیفیت و قیمت پایین داشته باشیم و در بازارهای بینالمللی به رقابت بپردازیم.
موسوی با اشاره به جایگاه مطلوب ایران در کشورهای منطقه از لحاظ کیفیت صنایع داروسازی، تصریح کرد: برگزاری نمایشگاههای متعدد در زمینه تولیدات مواد اولیه دارویی و شیمیایی (فارمکس) در داخل و خارج از کشور باعث شده است که بسیاری از کشورها درخواست همکاری با صنایع داروسازی ما را دارند.