به گزارش روز شنبه >>ایرنا از روابطعمومی بنیاد ملی علم ایران (INSF)، این بنیاد با همکاری ستادهای توسعه فناوری و اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از این پس برای رسالههای دکتری و پژوهشهای پسادکتری، ، حمایتهای هدفمند در نظر گرفته است.
این برنامه مشترک با هدف تشویق دانشجویان و محققان جوان برای ورود به عرصههای تحقیقاتی فناوریهای نوین و نیازهای علم و فناوری کشور و حمایت از طرح هایی که که در راستای اولویتهای اعلامی این ستادها تعریف شده و مراحل ارزیابی علمی بنیاد را با موفقیت گذرانده باشند و همچنین به منظور تبدیل یافتههای علمی به فناوریهای کاربردی و خدمات مؤثر در اقتصاد دانشبنیان تعریف شده است.
برایناساس، رسالههای دکتری و طرحهای پسادکتری که منطبق با اولویتهای تحقیقاتی ستادهای توسعه فناوری و اقتصاد دانشبنیان تعریف و برای بنیاد ارسال شوند، پس از طی مراحل ارزیابی علمی، تصویب و اجرای موفقیتآمیز طرح در بنیاد به ستادهای مرتبط معرفی میشوند.
ستادهای توسعه فناوری و اقتصاد دانشبنیان، مسئولیت حمایت از توسعه فناوریهای خروجی این پژوهشها و تسهیل کاربست نتایج آنها در بخشهای صنعتی، اقتصادی و اجتماعی را از طریق جلب مشارکت بهرهبرداران و سرمایهگذاران بر عهده دارند.
پیشنهادههای رساله دکتری و پسادکتری باید منطبق بر اولویتهای مصوب ستادهای توسعه فناوری و اقتصاد دانشبنیان طراحی شود و ارزیابی علمی طرحها مطابق با آییننامهها و فرایندهای جاری بنیاد علم ایران انجام میگیرد.
همچنین، مرحله نظارت علمی و پرداخت مرحله به مرحله طرحها مطابق رویههای معمول بنیاد برای حمایت از رسالههای دکتری و پسادکتری انجام میگیرد و با پایان موفقیتآمیز طرح، مستندات برای حمایتهای بعدی به ستاد مرتبط با طرح معرفی میشود.
حمایت ستادها پس از اتمام موفقیتآمیز مرحله تحقیقاتی، با بررسی امکانسنجی فنی و اقتصادی در صورت تأیید در قالبهای مختلفی مانند تأمین مالی برای توسعه فناوری، ایجاد شبکههای صنعتی، تسهیل فرآیندهای تجاریسازی و ایجاد همکاری با بخش خصوصی و نهادهای اجرایی مطابق با رویهها و آییننامههای حمایتی آنها اعطا میشود.
>>تشریح نحوه ثبتنام
متقاضیان میتوانند برای اطلاع از اولویتهای ستادها به لینک صفحه اولویتهای ستادها برای حمایت از رسالههای دکتری و پسادکتری مراجعه کنند و پس از تدوین پیشنهاده مطابق با >>فرمت بنیاد فرایند ثبت پیشنهاده را در سامانه کایپر تکمیل کنند.
پژوهشگران نیاز است در ابتدا در سامانه مذکور ثبت نام کرده و پس از ورود به سامانه، کارگروه تخصصی مرتبط را متناسب با رشته تحصیلی خود انتخاب و پس از آن روی گزینه رساله/پسادکتری ستادها کلیک کرده و ستاد مدنظر را انتخاب و ادامه مسیر را پیش روند. البته، برای ثبت پیشنهاده رساله دکتری در سامانه فوق، باید استاد راهنمای اول اقدام کند و برای طرحهای پسادکتری، پژوهشگر پسادکتری اقدام و مسئول طرح تأیید کند.
اولویتهای پژوهشی ستادهای توسعه فناوری و اقتصاد دانشبنیان دوبار در سال بهروزرسانی میشود. اولویتهای اعلامی صرفاً حیطهها را مشخص میکنند و تعیینکننده عنوان رساله یا پسادکتری نیستند.
همچنین رسالههای دکتری که در زمینههای مندرج در >>فراخوان رسالههای پیشرو تعریف میشوند میتوانند بدون در نظر گرفتن اولویتهای ستادها از طریق رسالههای پیشرو در سامانه اقدام کنند.