به گزارش روز شنبه گروه علمی >>ایرنا از دانشگاه تهران، هادی زارع رئیس دانشکده سامانههای هوشمند دانشکدگان علوم و فناوریهای میانرشتهای در این باره گفت: با ابلاغ شورای عالی برنامهریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد داوطلبان آزمون ۱۴۰۴، دانشآموختگان کارشناسی سه مجموعه مهندسی برق، فیزیک و فوتونیک میتوانند دوره کارشناسی ارشد رشته مهندسی فوتونیک گرایش نانوفوتونیک دانشگاه تهران را انتخاب کنند.
وی افزود: این دوره که توسط گروه ممز (MEMS) و فوتونیک دانشکده سامانههای هوشمند دانشکدگان علوم و فناوریهای میانرشتهای برگزار میشود، در سالیان گذشته تنها از رشته مهندسی برق پذیرش داشته است.
دانشیار دانشگاه تهران درباره اهمیت این رشته اظهار داشت: جهان علم از الکترون به سمت فوتون در حرکت است و رایانههای نسل آینده که جابجایی دیتا را با فوتون و با سرعت نور انجام میدهند، مثالی از این تحول خواهد بود. امروزه اهمیت نور و ادوات نوری در تمامی صنایع از صنعت پزشکی تا صنعت هوافضا مشهود است.
زارع درباره هدف پذیرش دانشجو در سه رشته یاد شده توضیح داد: فضای دانشگاهی دنیا برای کاربردی شدن طرحهای علمی و داشتن یک خروجی مطلوب و قابل استفاده در صنعت، به تحقیقات میانرشتهای روی آورده است و وجود متخصصانی که با ادبیات تحقیق و توسعه میانرشتهای آشنا هستند و تخصصهای لازم را کسب کردهاند میتواند به سرعت، کیفیت و دقت این تحقیقات کمک بسزایی کند.
علاقهمندان میتوانند برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره طرح دروس، موضوعات تحقیقاتی، اعضای هیات علمی و آزمایشگاهها به صفحه دانشکده سامانههای هوشمند دانشکدگان علوم و فناوریهای میانرشتهای دانشگاه تهران به نشانی >>https://cist.ut.ac.ir مراجعه کنند.