شنبه، 20 اردیبهشت، 1404

ورود میدانی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به جنگل‌خواری در هیرکانی

>>به گزارش ایرنا، علی کشوری روز شنبه در نشست شورای اداری روستای کارمزد بخش مرکزی سوادکوه با بیان اینکه باتوجه به پیگیری‌های صورت گرفته برای حضور مسئولان در منطقه، ‌دومین سفر رسمی اعضای کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی را در مازندران داشتیم، اظهار داشت: نماینگان عضو این کمیسیون در مازندران حضور پیدا کردند و به سه تیم مختلف تقسیم شدند و در سطح استان به سفرهای مختلف نظارتی پرداختند و بالغ بر ۱۵ مورد از موارد مهم استان را مورد بازدید قرار دادند.

وی افزود: موارد مهم اعم از پسماند، بررسی مواردی که ترک فعل صورت گرفته بود، رفع تداخلات، جنگل‌خواری و قاچاق چوب و موارد دیگر بود که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس آخرین مرجع تظلم‌خواهی مردم و یک رکن فراجناحی را شکل می‌دهد و جریان مربوط به خواست مردم در آن رسیدگی می‌شود.

‌نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس‌ باتوجه به سفر اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به سوادکوه درمورد موارد بررسی شده در این شهرستان‌ گفت: یکی از موارد مربوط به منطقه به ویژه سوادکوه رفع تداخلات بود که براساس نقشه‌های قدیمی مربوط به سال ۱۳۴۲ بود و گزارش‌های دقیق و میدانی نبود از این رو الزامی برای اعضای اصل نود قرار دادیم که بازدید میدانی داشته باشند چراکه سال‌ها مردم از این موضوعات رنج می‌بردند. موضوع بعدی نیز موضوع مربوط به حرائم بود این موارد هم بازدید میدانی انجام شد.

کشوری‌ خاطرنشان کرد: رئیس کمیسیون اصل نود طبق وعده‌ای که در جلسات بازدید داده بود گفت که ۲ هفته بعد از سفر که یک هفته از آن گذشت و از هفته آینده می‌شود جلساتی برای اینکه مصوبات سفر مورد تصویب قرار بگیرد برگزار خواهد کرد و نتیجه جلسات به اطلاع مردم و دستگاه‌ها خواهد رسید و برخی جلسات نیز نیاز به مطالعات بیشتر در تهران دارد.

استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند و در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالش‌های مهم این استان محسوب می‌شود.

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها