>>به گزارش ایرنا از ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران کتاب «تعلیقات» که اثری جامع در حوزه اندیشههای علامه طباطبایی(ره) محسوب میشود با تکیه بر نسخههای خطی علامه طباطبایی، تحولی بزرگ در مطالعات فلسفی و دینی ایجاد کرده است.
احسان کرمانشاهانی، محقق کتاب در مراسمی که عصر دیروز در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد با اشاره به اهمیت کتاب «تعلیقات» اظهار کرد: این کتاب شامل دستنوشتههای علامه طباطبایی از جلسات هفتگی ایشان از سال ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۶ است که در تهران برگزار میشده است.
کرمانشاهانی ضمن توضیح درباره روند تدوین کتاب افزود: در گذشته، تعلیقات اسفار پر از اشکال بود. روزی که برای نظمدهی به کتابخانه شخصی علامه طباطبایی رفتم، نسخههای اصلی این تعلیقهها را پیدا کردم که شامل سه نسل از تعلیقههای اسفار بود. این کشف منجر به تدوین کتابی جامع شد که ۶۰ تعلیقه جدید از علامه به آن اضافه شده است.
وی همچنین از تدوین یک معجم موضوعی در کنار کتاب خبر داد که شامل تحلیل تغییرات نظری علامه طباطبایی از جوانی تا دوران پختگی فکری ایشان است. همچنین، امتداد افکار علامه در شاگردانشان، ازجمله آیتالله جوادی آملی، مرحوم آیتالله حسنزاده و آیتالله مصباح، در پاورقیهای کتاب بررسی شده است.
در ادامه، محمدتقی فیاضبخش، پژوهشگر دین و فلسفه، با اشاره به جنبههای مختلف این کتاب گفت: آثار علامه طباطبایی بهدنبال تبیین توحید در قرآن است. او در تألیفات خود تلاش کرده رابطه بین توحید و انسان را به شکلی دقیق و نظاممند توضیح دهد. در کتاب «تعلیقات»، این دیدگاه بهصورت منسجم ارائه شده است.
محمدحسین قدوسی نوه علامه طباطبایی نیز در سخنانی به ویژگیهای شخصیتی علامه طباطبایی پرداخت و گفت: علامه طباطبایی انسانی ذوابعاد بود که در عین لطافت عاطفی، استحکام مواضع خود را حفظ میکرد. این ویژگیها در آثار فلسفی و عرفانی ایشان نیز بهخوبی نمایان است.
کتاب «تعلیقات» که مورد استقبال پژوهشگران و علاقهمندان فلسفه اسلامی قرار گرفته است با تلاش نشر «ذکرا» منتشر شده است، پنجرهای به دریای دانش و افکار علامه طباطبایی باز میکند.