شنبه، 03 خرداد، 1404

سالانه به ارزش ۱۶۰ میلیون دلار آبزی در استان بوشهر تولید می شود

رسول رستمی روز جمعه در گفت وگو با >>ایرنا افزود:بیش از ۹۰ درصد این تولیدات صادر می شود که افزون بر اشتغال‌زایی نقش مهمی نیز در ارزآوری برای کشور دارد.

وی یادآورشد:توسعه زنجیره ارزش در بخش آبزی پروری و صنایع وابسته به دریا مستلزم ارتباطات بین المللی ، سرمایه گذاری هدفمند و پیوند موثر میان دانشگاه ، دولت و بخش خصوصی است.

رستمی تصریح کرد: اگر بخواهیم به اهداف کمی و کیفی توسعه اقتصادی در جنوب کشور برسیم، تمرکز بر توسعه دانشگاه‌های مادر در این مناطق باید به‌عنوان یک راهبرد ملی در نظر گرفته شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر یکی از چالش‌های موجود را نبود ارتباط ساختاریافته میان بزرگترین پروژه‌های بخش خصوصی با الگوهای توسعه مردم‌محور دانست و افزود: این ارتباط باید از سطح خرد و دانشجو محور آغاز شود و تا الگوهای بزرگ ملی ادامه یابد.

رستمی با اشاره به تجربه برخی کشورها در هم‌افزایی میان بخش خصوصی و مراکز پژوهشی اضافه کرد: در کشورهایی مانند چین، این همکاری به توسعه اقتصادی کمک کرده است، در حالی که در کشور ما، مراکزی چون مرکز ملی پژوهش میگو با کمترین منابع مالی مواجه‌اند.

وی افزود: مدل مطلوب در توسعه صنایع دریایی و آبزی‌پروری باید مبتنی بر اقتصاد مقاومتی و تأمین مالی درون‌زا باشد. این مدل باید تولید دانش‌بنیان، توسعه زنجیره ارزش، و صادرات محصولات با کیفیت را هدف‌گذاری کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به ضرورت بهره‌مندی استان‌های ساحلی از درآمدهای صادراتی مانند پتروشیمی گفت: انتظار داریم بخشی از منابع برگشتی از محل صادرات در برنامه هفتم توسعه به حوزه‌های زیستی، به‌ویژه آبزی‌پروری و فناوری‌های دریایی اختصاص یابد.

رستمی همچنین از برنامه‌هایی برای پیوند تولید جلبک و غذای آبزیان به‌عنوان بخشی از زنجیره ارزش خبر داد و تأکید کرد: ایجاد ارتباطات B۲B و C۲B میان شرکت‌های فناور و بازارهای هدف، می‌تواند رشد شرکت‌های دانش‌بنیان را شتاب دهد.

وی با ابراز امیدواری نسبت به شکوفایی اقتصاد دریا محور در استان بوشهر و دیگر استان‌های ساحلی گفت: این مسیر نیازمند هم‌افزایی نهادهای دولتی، دانشگاهی و خصوصی است و باید به‌صورت یک برنامه ملی مورد پیگیری قرار گیرد.


2 هفته پیش

دسته‌بندی‌ها