پنج‌شنبه، 18 اردیبهشت، 1404

وزیر علوم: داده‌های موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام هشدار دهنده است

به گزارش پنجشنبه خبرنگار >>ایرنا، حسین سیمایی صراف در بازدید از موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، اظهار کرد: این موسسه از موسسات مساله محور و مرتبط با نظام مسائل علم و فناوری کشور است.

او افزود: رتبه بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی عالی انگیزه رقابت ایجاد می‌کند و از سوی دیگر برخی گزارش‌ها درباره مهاجرت نخبگان و جایگاه علمی کشور نگران کننده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه داده های ISC باید در سیاستگذاری اثرگذار باشد، ادامه داد: گزارش‌های این موسسه باید برای

مدیران دستگاههای مختلف کوتاه‌تر، گویاتر و هشداردهنده‌تر باشد.

سیمایی صراف گفت: با ارائه چنین گزارش‌هایی، توجه مدیران جلب می‌شود تا از غفلت بیدار شوند و احساس خطر کنند.

آیین نامه استخدامی دانشگاه‌ها با مشارکت ۵۰ دانشگاه تدوین شد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اهمیت رسیدگی به مساله مسکن و معیشت دانشگاهیان، اظهار کرد: آیین نامه استخدامی کارکنان دانشگاه‌ها با مشارکت ۵۰ دانشگاه کشور بازنگری شد.

او ادامه داد: وزارت علوم در تامین مسکن کرکنان و اعضلی هیات علمی دانشگاه‌ها عزم جدی دارد کارگروه مسکن دانشگاهیان به طور مرتب برگزار می‌شود.

او از مدیران ISC و دانشگاه‌های فارس خواست این پروژه را پیگیری کنند تا اگر به مشکلات حقوقی برخورد کرد وزارت و استانداری رفع موانع را پیگیری کند.

موسسه ISC می‌تواند با نظام رتبه‌بندی شانگهای همکاری کند
رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام در این نشست گفت:
موسسه ISC در کنار ۲ پایگاه اسکوپوس و ISI، به عنوان یکی از سه نظام استنادی معتبر دنیا شناخته می‌شود.
محمدمهدی علویان مهر افزود: با این حال ISC با دو موسسه آمریکایی و اروپایی فاصله زیادی داد؛ این موسسه در زمان حاضر سه هزار نشریه را نمایه می‌کند.
او افزود: براساس تکلیف قانون برنامه توسعه هفتم، این رقم باید به ۱۰ هزار نشریه برسد که تحقق آن نیازمند زیرساخت‌های لازم است.
علویان مهر گفت: موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام علاوه بر نمایه سازی نشریات، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه ها را رتبه بندی می‌کند.
او با اشاره به سفر پیش روی وزیر علوم به چین، گفت: ISC موسسه مرجع ایران در رتبه یندی دانشگاه‌های جهان اسلام است و توان همکاری با نظلم رتبه بندی شانگهای را دارد و این موضوع می‌تواند در این سفر طرح شود.

علویان مهر یادآور شد: شناسایی دانشمندان یک و دو درصد برتر کشور و رصد جایگاه علمی کشور پس از انقلاب اسلامی و ارائه گزارش به وزارتخانه‌های مختلف از دیگر وظایف موسسه ISC است.

او اضافه کرد: سال ۱۴۰۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی وزارتخانه‌های علوم، بهداشت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و دانشگاه آزاد را مکلف کرد تا سکوهای علم و فناوری در کشور ایجاد کنند، وزارت علوم متولی هماهنگی این امر شد و ISC یه نمایندگی از این وزارتخانه راه‌اندازی این سکوها را یه عهده گرفت.

او عنوان کرد: در زمان حاضر سه سکوی ایده ها و نیازها (نان) با هدف به همرسانی ایده ها و نیازها صنعت و جامعه با پژوهشگران ، سکوی شبکه اجتماعی علمی پژوهشگران ایرانی (دانا) و سکوی سرآمدان علمی کشور شکل گرفته است.
رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام اظهار کرد: این

موسسه در نظر دارد این سکوها را در سطح بین‌المللی توسعه دهد.

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها