پنج‌شنبه، 18 اردیبهشت، 1404

وزیر علوم: پایان سیاست توسعه کمی دانشگاه‌ها باید اعلام شود

به گزارش خبرنگار >>ایرنا، حسین سیمایی صراف پنجشنبه در جمع روسای دانشگاه‌های فارس و برخی دانشگاه‌های کشور، اظهار کرد: سیاست آموزش عالی کشور خاتمه کمیت گرایی و اهتمام به ارتقای کیفیت دانشگاه‌ها است.
او افزود: در یک بازه زمانی شاهد شکل گیری رقابت منفی میان دانشگاه‌های آزاد، پیام‌نور و مؤسسه‌ها بودیم که سبب گسترده شدن دانشگاه‌ها و بلای جان نظام آموزش علمی کشور شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برای ارتقای دانشگاه‌ها، بهبود رتبه علمی کشور و معیشت دانشگاهیان باید سه اقدام انجام شود.
سیمایی صراف عنوان کرد: توجه به معیشت دانشگاهیان، مولدسازی و پذیرش دانشجو به اختیار دانشگاه‌ها سه اقدام مهم است که در این مسیر باید دنبال شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید به دانشگاه‌ها این اختیار داده شود که بر اساس نیاز سنجی و با حمایت کامل بهترین گزینه‌ها را جذب کنند.
سیمایی صراف اظهار کرد: تحقق این سه، سبب جهش در ارتقای دانشگاه‌های کشور خواهد شد.
جلوگیری از توسعه کمی دانشگاه‌ها با موانعی روبرو است و با این موانع نمی‌توان لایحه به مجلس برد چرا که به اتفاق آرای منفی رد خواهد شد.
او یادآور شد: مطالعات آمایش عالی از سال ۹۲ آغاز شده و این مطالعات برای همه استان‌های کشور انجام شده است اما در مرحله اجرا موفق نبوده است.
وزیر علوم گفت: آمایش آموزش عالی سیاست ابلاغی رهبر معظم انقلاب است و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز آن را در ۱۱ ماده ابلاغ کرده اما با وجود اهتمام سه وزیر ادوار گذشته، هنوز اجرایی نشده است.
سیمایی صراف با اشاره به درخواست چند نماینده فارس از او برای ایجاد دانشگاه یا رشته دانشگاهی در شهرستان آنها، گفت: باید به جای کسب حسن شهرت مقطعی در یک شهرستان، منافع ملی را محور قرار دهیم.
او از روسای دانشگاه‌های فارس خواست بیندیشند و راهکار عملی برای تحقق این هدف ارائه کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره ایجاد پردیس بین‌الملل در دانشگاههای کشور نیز گفت: نباید به هر قیمت پردیس بین‌الملل ایجاد و تنها برای کسب درآمد ارزی،دانشجویان خارجی جذب کنیم چرا که ممکن است به حیثیت علمی کشور صدمه وارد شود.
سینایی صراف افزود: باید دانشجوی خوب را جذب کنیم که هم حامل فرهنگ و تمدن ایرانی باشد و هم برای کشور درآمد داشته باشد و در ضمن آبروی علمی کشور نیز حفظ شود.
تامین مسکن دانشگاهیان، شاخص ارزیابی مدیران دانشگاه‌ها شد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به دغدغه مسکن کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، گفت: وزارت علوم برای تامین مسکن دانشگاهیان عزم جدی دارد و و موفقیت در این پروژه یکی از شاخصهای ارزیابی مدیران دانشگاه‌ها است.
او افزود: با اختصاص بخشی از اراضی دانشگاه، استادان خود را حفظ می کنیم.
سیمایی صراف با بیان اینکه تامین مسکن دانشگاهیان ۱۴ مرحله اداری دارد، ادامه داد: در زمان حاضر ۳۵ دانشگاه کشور این مراحل را طی کرده و در مرحله واگذاری هستند و ۱۰۵ دانشگاه دولتی هنوز این فرآیند را آغاز نکرده‌اند.
او گفت: با توجه به اهتمام استاندار فارس، این استان می‌تواند در تامین مسکن دانشگاهیان پیشرو و الگو باشد و دانشگاه شیراز برای دیگر دانشگاه‌های بزرگ کشور، مدل ارائه کند.

او در زمینه حقوق و مزایای کارکنان و اساتید دانشگاه‌ها گفت: اقداماتی انجام شده اما شاید به زودی اجرایی نشود؛ راهکار دیگر استفاده از ظرفیت‌های قانونی جهش دانش بنیان است.

دانشگاه‌های کشور از جدول خاموشی برق مستثنی شدند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خاتمه با اشاره به گفت‌وگوی خود با وزیر نیرو در حاشیه نشست چهارشنبه گذشته هیات دولت، اعلام کرد: قرار شد فهرست خوابگاه‌ها و دانشگاه‌های کشور به وزارت نیرو داده شود تا در یک ماه باقیمانده از سال تحصیلی، از جدول خاموشی برق، مستثنی شوند.

8 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها