چهارشنبه، 17 اردیبهشت، 1404

در جوامع خلاق منظور از «کتاب» همان «ادبیات» است

>>به گزارش ایرنا از روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مصطفی جلالی با اشاره به این‌که سی‌وششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب، نخستین عرصه و فرصت او برای برنامه‌ریزی و اجرای سلسله نشست‌های تخصصی حوزه ادبیات در مسئولیت تازه است گفت: برنامه‌های گسترده و متنوعی برای ارائه به علاقمندان کتاب در سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تدارک دیده شده است که از سوی دبیرکل نهاد، معاونان و دیگر مدیران نهاد اطلاع‌رسانی شده یا خواهد شد. اما آن‌چه به حوزه مسئولیت بنده مربوط می‌شود، ادبیات و موضوعات پیرامون آن است.

مشاور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در امور شعر، ادبیات و محافل ادبی افزود: در جوامع خلاق وقتی از «کتاب» نام برده می‌شود منظور «ادبیات» است. همچنین از آن‌جا که پیش از این در برنامه‌های اعلامی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و صحبت‌های دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، همواره بر ضرورت نقش‌آفرینی فرهنگی از مسیر اجرای برنامه‌های ادبی تاکید شده است، برگزاری نشست‌های تخصصی حوزه ادبیات با هدف بهره‌مندی اقشار مختلف جامعه به‌ویژه جوانان از دانش استادان، شاعران و نویسندگان صاحب‌نام کشور طراحی شده و در رویداد پیش رو هر روز یک نشست ادبی در غرفه این نهاد (مستقر در شبستان اصلی راهروی ۷) برگزار خواهد شد.

مشاور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در امور شعر، ادبیات و محافل ادبی، درباره جزئیات بیشتر این نشست‌ها گفت: محورها و موضوعاتی چون: ادبیات، رسانه و فضای مجازی، حکمت، عقلانیت و مدارا در دیدگاه و اشعار سعدی، در مشرق مهربانی (نگاهی به شعر و داستان رضوی در ادبیات معاصر فارسی)، ادبیات انقلاب و ادبیات پایداری، ترجمه کتاب و هوش مصنوعی (تهدید یا فرصت)، اقتباس سینمایی از ادبیات داستانی، همدلان همزبان
نگاهی به ادبیات فارسی در کشورهای فارسی زبان، کتاب، کودک، خانواده، فردوسی و وحدت ملی در شاهنامه و نیز نکوداشت جایگاه علمی و ادبی زنده‌یاد ابوالفضل خطیبی شاهنامه‌پژوه نامی و نیز نشستی با عنوان «چگونه کتاب مناسب پیدا کنیم(گذری بر شبکه مجازی خرید و فروش کتاب» محور نشست‌های تخصصی حوزه ادبیات است که تقدیم علاقمندان به ادبیات و زبان فارسی خواهد شد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد توجه به خواسته و علاقمندی جوانان فعال در انجمن‌های ادبی نهاد، بتواند مسیر گسترش فرهنگ کتابخوانی به‌ویژه کتاب‌های شعر، داستان و مستندنگاری را بین اقشار مختلف جامعه هموار سازد.

جلالی هم‌چنین در زمینه برنامه‌های آتی واحد شعر، ادبیات و محافل ادبی نهاد گفت: براساس برنامه‌ریزی‌ها و دعوت‌های صورت‌گرفته تلاش خواهیم کرد در روزهای برگزاری نمایشگاه کتاب و نیز بعد از آن نشست‌های مشترک هم‌اندیشی با مدیران برخی مجموعه‌های فعال در حوزه ادبیات و نیز نویسندگان، شاعران و دبیران انجمن‌های ادبی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: تعامل و همکاری‌ بخش ادبیات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با شبکه گسترده علاقمندان در جای‌جای ایران، با مجموعه‌هایی چون: معاونت‌های فرهنگی وزارتخانه‌ها، خانه کتاب و ادبیات، مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری، ناشران و.... سبب هم‌افزایی میان فعالان و تصمیم‌سازان این عرصه و در نتیجه بالندگی ادبیات و فرهنگ کشور خواهد شد.

بر پایه این گزارش چهره‌هایی مانند: احمدرضا قائم‌مقامی، فریبا شکوهی، مهدی محبتی، بهرام پروین گنابادی، احمد دهقان، محمدرضا سنگری، مهرداد غفارزاده، قربان ولیئی، رضا گلشن مهرجردی، مصطفی خرامان، محمدرضا وحیدزاده، منصوره مصطفی‌زاده، زهرا محسنی‌فرد، زهیر توکلی، ابراهیم خدایار، محمدرضا جوان‌آراسته، صالح مدرس‌زاده چهره‌های صاحب‌نام ادبیات و رسانه کشور هستند که سخنرانی و ارائه مطلب در نشست‌های یاد شده را بر عهده دارند.

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها