چهارشنبه، 17 اردیبهشت، 1404

اجرای نسخه اول سکوی یکپارچه اطلاعات مالی دولت/تاکید بر حکمرانی دیجیتال

رضا باقری‌اصل در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی >>ایرنا با تشریح مهم‌ترین محورهای فعالیت این مرکز، از پیشرفت چشمگیر این سازمان در سه محور کلیدی حکمرانی داده، یکپارچه‌سازی زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و هوشمندسازی خدمات دستگاه‌های اجرایی خبر داد و گفت: با تکیه بر فناوری‌های نوین و کاربرد هوش مصنوعی، به دنبال ارتقای خدمات سازمان و شفافیت مالی در سطح ملی هستیم.

وی اظهار داشت: در مرکز تحول دیجیتال، سه محور اصلی کاری دنبال می‌شود؛ حوزه اول، مربوط به اقدامات درون‌سازمانی شامل حکمرانی داده، ایجاد و توسعه سامانه‌های ملی همچون سامانه جامع بودجه، سامانه ساجات، سامانه قراردادها و سامانه سکوی یکپارچه مدیریت مالی دولت (اف. ام. ای. اس) است. همچنین، با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، به دنبال بهبود فرآیندها و هوشمندسازی فعالیت‌های سازمان هستیم.

وی یادآورشد: محور دوم، به یکپارچه‌سازی فناوری اطلاعات و تحقق حکمرانی داده در سازمان‌های تابعه سازمان برنامه و بودجه مربوط می‌شود؛ اقدامی که به جریان صحیح داده‌ها و مدیریت یکپارچه اطلاعات بین این سازمان‌ها کمک می‌کند.

باقری‌اصل، فعالیت در سطح کل دستگاه اجرایی کشور را سومین محور فعالیت این مرکز دانست و اظهار داشت: ماموریت ما، مشارکت و حمایت از هوشمندسازی گسترده و تحول دیجیتال در کل ساختار اجرایی کشور است.

رئیس مرکز تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات سازمان برنامه و بودجه با اشاره به توسعه مرکز تبادل اطلاعات برای ارائه و دریافت سرویس‌های داده‌ای، گفت: پارسال توانستیم بیش از ۱۰۰ سرویس داده را از دستگاه‌های اجرایی دریافت کنیم به طور مثال توسعه سامانه جدید ساجات با همکاری بیش از ۳۵ دستگاه انجام شد و هر یک داده‌های لازم را جهت اعتبارسنجی اطلاعات فراهم کردند.

وی خاطرنشان کرد: اقدام دیگری که در دستور کار است، راه‌اندازی داشبورد کلان داده‌های سازمان است که مرحله نخست آن در سال ۱۴۰۳ آغاز شد و در سال جاری با همکاری سایر دستگاه‌ها ادامه می‌یابد تا جریان زنده داده در کل فرآیندهای سازمان محقق شود.

باقری‌اصل بر اهمیت پیاده‌سازی سامانه یا سکوی یکپارچه اطلاعات مالی دولت تاکید و اضافه کرد: مطابق ماده ۱۳ قانون برنامه هفتم توسعه، این سامانه باید تمام گردش اطلاعات مالی دولت را، از پس از بودجه‌ریزی تا پرداخت‌های نهایی ذی‌نفعان، به صورت متمرکز مدیریت کند. نسخه نخست این سامانه با همکاری بخش‌های مختلف در دست اجراست.

رئیس مرکز تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: در کنار این اقدامات، ارتقای زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و نیز ایمن‌سازی شبکه‌های سازمانی در سال ۱۴۰۳، نقطه عطفی در افزایش امنیت پلتفرم‌های اطلاعاتی سازمان بود. همچنین برنامه‌ریزی شده تا در سال ۱۴۰۴، استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی، بهبودِ ملموسی در ارائه خدمات سازمانی برای کارکنان و مردم ایجاد کند.

وی با اشاره به تدوین آیین‌نامه‌های اجرایی اقتصاد دیجیتال و تحول دیجیتال، اعلام کرد: ایجاد مرکز تحول دیجیتال، مدل جدید راهبری و انسجام‌بخشی فعالیت‌های مرتبط با اقتصاد دیجیتال در کشور را محقق ساخته است و امیدواریم در سال ۱۴۰۴ با مشارکت و هم‌افزایی ملی، گام‌های موثرتری در عرصه حکمرانی داده و هوشمندسازی برداریم.

به گفته باقری‌اصل ادامه این روند، موجب نظم‌بخشی اساسی به اقتصاد دیجیتال و تحقق اهداف هوشمندسازی دولت خواهد شد.

8 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها