پنج‌شنبه، 01 خرداد، 1404

چالش‌های بی‌سابقه پیش‌روی صدراعظم جدید آلمان

>>به گزارش ایرنا، نیویورک تایمز نوشت که فردریش مرتس در حالی دهمین صدراعظم آلمان خواهد شد که هیچ تجربه اجرایی در دولت نداشته و در پرچالش ترین برهه از زمان اتحاد آلمان شرقی و غربی در ۳۵ سال پیش، کار خود را آغاز خواهد کرد.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، صدراعظم جدید و دولت ائتلافی او به رهبری حزب راست میانه‌ دموکرات‌ مسیحی درگیر بحران‌های داخلی از جمله اقتصاد راکد و روابط ضعیف با آمریکا خواهند شد.

همزمان، حزب ملی گرای ضد مهاجر بدیل آلمان (AfD) که تشکیلات اطلاعاتی آن را به عنوان یک حزب افراط گرا طبقه بندی کرده اند، در برخی نظرسنجی ها از مرتس و همتایان سیاسی او پیشی گرفته است.

مرتس در ماه‌های پس از پیروزی حزبش در انتخابات زمستان گذشته، به شدت به این چالش‌ها پرداخته است.

وی از رئیس جمهوری آمریکا انتقاد کرده، ثبات دموکراسی آمریکایی را زیر سوال برده و با همتایان خارجی خود در تلاش برای راهبری اروپای نوین قدرتمند متحد شده است. وی به سرعت یکی از وعده های کلیدی انتخاباتی خود در مورد سختگیری های مالی را زیر پا گذاشت و با رقبای چپ میانه برای کاهش محدودیت‌ها بر سر استقراض دولت و هزینه آن "در هر موردی که لازم باشد" توافق کرد.

مرتس که پیش از انتخابات با "ای اف دی" در تصویب محدودیت‌های جدید مهاجرتی همراه شده بود، اکنون قول داده که در پارلمان از آنها دوری کند. او همچنین وعده بازگرداندن متقاضیان پناهندگی را زیر پا گذاشته است.

حامیان صدراعظم جدید معتقدند که این حرکات نشانه یک سیاستمدار چابک با پتانسیل عمل به وعده هایش در زمینه دغدغه های اصلی جامعه آلمان از قبیل رشد اقتصادی، امور دفاعی و مهاجرت است.

اما برخی دیگر فکر می‌کنند که تغییر مواضع مرتس موجب خلف وعده وی شده که این موضوع به کاهش محبوبیت وی منجر شده و مواضع بدون شفافیت وی در مورد هزینه‌های دولت و مهاجرت، موجب پشیمانی بسیاری از رای‌دهندگان محافظه‌کار شده است.

پس از انتخابات، محبوبیت مرتس و حزبش در نظرسنجی‌ها دچار افت شده‌ و "بدیل آلمان" حتی در برخی نظرسنجی‌ها شانه به شانه آنها قرار دارد. وی در حالی ریاست دولت را بر عهده می گیرد که سطح پایین محبوبیت وی در میان رهبران آلمانی دوران معاصر سابقه نداشته است.

مرتس گرچه ابراز امیدواری کرده که روابط مثبتی با دونالد ترامپ برقرار کند، اما متحدان وی معتقدند که او به طور فزاینده ای از برخی از اقدام های واشنگتن از قبیل کاهش نیروهای آمریکایی در اروپا، مشاجره با رئیس جمهوری اوکراین و موضع گیری مقام های آمریکایی در امور داخلی آلمان مایوس شده است.

2 هفته پیش

دسته‌بندی‌ها