به گزارش خبرنگار علمی >>ایرنا، حسن سودمند روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: مرکز نشر دانشگاهی، سال ۱۳۵۸ برای تولید محتوای علمی تاسیس شد و امروز به عنوان یکی از مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، رسالت تولید محتوای علمی دانشگاهی را بر عهده دارد.
وی افزود: ماموریت دوم مرکز نشر دانشگاهی، تولید آثار فاخر علمی و سومین ماموریت سوم آن حفظ و پاسداشت زبان فارسی است و در این راستا سال ۱۴۰۲ کتاب درباره گونه علمی زبان فارسی منتشر شد و در خارج از کشور به عنوان منبع زبان فارسی مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیر مرکز نشر دانشگاهی بیان کرد: در طول دوره فعالیتم با معاونت آموزشی وزارت علوم توافق کردیم در دو مرحله، ۸ عنوان کتاب تولید کنیم که ۷۰ درصد کتابها تولید شده و مابقی به زودی تولید میشود و این کار مزایای بسیاری دارد؛ نخست اینکه باعث صرفهجویی هزینه میشود، دوم اینکه کتابهای منتشر شده مخاطب دارد و فایده دیگر این است که تولید کتاب، هدفمند خواهد بود.
سودمند با اشاره به اینکه مرکز نشر دانشگاهی مرجع علمی مرکز است و در رتبه بندی سال ۱۴۰۱ مرکز ICS موفق به کسب رتبه هشتم شده است، گفت: این مرکز فرآیند علمی سختی برای پذیرش کتاب دارد و نرخ پذیرش کتاب برای چاپ، ۱۰ درصد است و فرآیند آن به این شکل است که کتاب پس از بررسی اولیه برای داور ارسال میشود، ۲ داور مستقل کتاب را بررسی میکنند و پس از تایید برای اقدامات ویراستاری فرستاده میشود و قوانین سختی برای پذیرش کتاب وجود دارد.
>>وی در ادامه به برگزاری سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اشاره کرد و اظهار داشت: نمایشگاه امسال از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت ماه برگزار میشود، مرکز نشر دانشگاهی در سالن ناشران دانشگاهی در غرفه ۹۹ حضور دارد، در این دوره ۵۰ عنوان کتاب چاپ اول و ۷۵ عنوان کتاب چاپ های متعدد داریم همچنین ۲ نشست و رونمایی از چند کتاب گروه ریاضی خواهیم داشت.
مدیر مرکز نشر دانشگاهی گفت: این مرکز بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب عنواندار دارد و آخرین پروژه ما تولید مجموعه کتب منابع طبیعی و کشاورزی است که ۵۰۰ نویسنده برای این کار گرد هم آمده اند و هر کتاب دهها نویسنده دارد و امید است امسال ۲ عنوان از این مجموعه، تولید نهایی و به بازار عرضه شود.
سودمند درباره دیگر اقدامات مرکز نشر دانشگاهی هم توضیح داد: از جمله این اقدامات رونمایی از کتاب چند رسانه ای پژوهش نویسی به دو زبان فارسی و انگلیسی است و علاقه مندان با اصول پژوهشی می توانند از آن استفاده کنند.
وی اظهارداشت: در نمایشگاه کتاب توان خرید دانشجویان را در نظر گرفته ایم و سعی می کنیم قیمت ها در حد معقول باشد و مرکز نشر دانشگاهی تخفیفات تا سقف ۲۰ درصد پیش بینی کرده و برای خریدهای عمده تا سقف ۲۵ درصد تخفیف داریم.
به گفته مدیر مرکز نشر دانشگاهی درآمدهای اختصاصی این مرکز پنج برابر شده است و این مرکز سال گذشته علاوه بر چاپ کاغذی و چاپ الکترونیک، بیش از ۷۰۰ عنوان کتاب منتشر کرده است.
>>سودمند در پاسخ به خبرنگار ایرنا در خصوص سازو کار مرکز برای کتاب های الکترونیکی گفت: ما تنها به چاپ کاغذی بسنده نکرده ایم و نشر الکترونیک را در دستور کار داریم همچنین با اپلیکیشن های مختلف همکاری می کنیم.
وی با اشاره به اینکه این مرکز سکوی فناورانه و نوآورانه تولید ایجاد کرده است، افزود: از دیگر اقدامات ما خرید دستگاه چاپ دیجیتال است که وارد مرحله بهره برداری شده و کتاب های کم تیراژ مرکز با این دستگاه چاپ می شود.