یکشنبه، 14 اردیبهشت، 1404

گلریزان رضوی برای مددجویان کهریزکی+ فیلم

>> class="icon-download text-success">> دریافت >>35 MB

گویا اینجا حضور فرشتگان را بهتر حس می‌کنید؛ اینجا گذرگاه عشق است؛ میعادگاه ملاقات انسان با خدا؛ اینجا آسایشگاه کهریزک است. به جز جمله اول، سایر جملات بر روی در و دیوارهای این آسایشگاه نقش بسته و با زبان بی‌زبانی پیام خود را به رهگذرانی می رساند که عبورشان به آنجا افتاده یا برای کار خیر راهی اینجا می شوند. آسایشگاه کهریزک کمی پایین تر از بهشت زهراست و بیشتر کسانی که به دنبال کار خیر و کمک به دیگران هستند، این گذرگاه عشق را تجربه کرده اند.

برخی از نیکوکاران با خود عهد بسته اند که هفته ای یک بار به این آسایشگاه بیایند و چند نفر از معلولان را به حمام ببرند. بعضی هم با برگزاری کلاس های سوادآموزی تلاش می کنند تا درس و مدرسه را به آسایشگاه بیاورند. چه بسیارند افراد نیکوکاری که نه کسی از نوع نیکوکاری آن ها خبر دارد و نه میزان کمک هایشان مشخص است. حالا مسئولان این آسایشگاه به پیشنهاد مدرسه دخترانه نیکان در تورقوزآباد لبیک گفته و در سالن مهر یک مراسم گلریزان برپا کرده اند تا دل های کسانی را شاد کنند که پابند این آسایشگاه شده اند و هنوز به پابوسی امام رضا(ع) نرفته اند؛ معلولان و سالمندانی که دست روزگار آن ها را به اینجا کشانده است.

خدا رحمت کند دکتر محمدرضا حکیم زاده را که چنین آسایشگاهی را بنا نهاد و تا زمانی که این خیریه در کارهای خیر پیشقدم می شود، بهره‌ای از آن را از آن خود می کند. قدم زدن در فضای باز آسایشگاه کهریزک در یک صبح بهاری که باران صبحگاهی هم، لطافتش را دو چندان کرده، بسیار دلچسب است ولی هنگامی که وارد سالن مهر این آسایشگاه می شوید و با چهره های خندان دانش آموزانِ قلک به دست روبرو می شوید که می‌خواهند عیدی‌ها و سرمایه‌های کوچک خود را به پای زائر اولی‌های معلول و سالمند بریزند، می خواهید از خوشحالی اشک شوق بریزید.

اگر گذرتان به آسایشگاه کهریزک نیفتاده، خوب است بدانید که این آسایشگاه هزار و ۷۵۰ مددجو دارد که به صورت ۲۴ ساعته حضور دارند که شامل ۹۰۰ مرد و ۸۰۰ خانم از بالای ۱۸ سال تا ۹۹ سال هستند. این اطلاعات را مهدیار جعفری مدیر روابط عمومی آسایشگاه در میان هیاهوی دانش آموزان به خبرنگار >>ایرنا داد و گفت: این افراد در دو بخش بستری می شوند. یکی شامل معلولان دختر و پسری است که در جوانی دچار حادثه شدند یا به طور مادرزاد معلول هستند و در بخش ارغوان‌ها نگهداری می شوند. بخش دیگر را سالمندانی تشکیل می دهند که در بخش ناروَن‌ها و بنفشه‌ها زندگی می کنند.

جعفری گفت که این آسایشگاه تنها مرکزی است که از بیماران دچار ام اس حاد به صورت ۲۴ ساعته نگهداری می کند؛ بیمارانی که به حالت وخیم رسیده و در دو بخش خانم‌ها و آقایان به صورت جدا از آنان پرستاری می شود.

صحبت از جشن گلریزان شد که در ایام دهه کرامت در این آسایشگاه برگزار شد و جعفری گفت طبق آمار اعلام شده از سوی امور اجتماعی آسایشگاه حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر از مددجویان تاکنون به مشهد نرفته اند و با برگزاری این برنامه که با کمک مدارس اطراف آسایشگاه، آستان قدس رضوی و دیگر نهادها برگزار می شود، امیدواریم هزینه ای جمع آوری شود تا چند نفر از این افراد را به حرم امام رضا(ع) بفرستیم.

وی که خود شاهد صحنه هایی از اهدای قلک های دانش آموزان دختر بود، گفت که «بانی و پیشنهاد اولیه از طرف مدارس بوده که با قلک های دانش آموزان شروع شده است؛ دانش آموزانی که شاید بیش از ۹۰ درصد آنها از شرایط مالی خوبی بهره مند نباشند و زیبایی این برنامه به همین است که از کسانی کمک می گیریم که خودشان نیاز به کمک دارند و این از زیبایی ها و جذابیت برنامه است که خود امام رضا(ع) کمک می کنند».

جعفری به شرایط خاص معلولان و سالمندان هم اشاره ای کرد و گفت: ما معلولانی داریم که وابسته به تخت هستند و شرایط متفاوتی دارند. لذا باید همه مددجویان را با هواپیما اعزام کنیم که برآورد هزینه سفر هر مددجو در حدود ۱۴ میلیون تومان است.

فاطمه خدابنده مدیر مدرسه نیکان از ماه‌ها پیش به دنبال برگزاری چنین مراسمی بود و مسئولان آسایشگاه کهریزک آستین ها را بالا زده و با جان و دل این مراسم را با حضور مدیران محلی برگزار کردند؛ از علی اصفهانی رئیس آموزش و پرورش بخش کهریزک گرفته تا مسئولان شوراهای اسلامی مناطق و حجت الاسلام روح الله باقری امام جمعه کهریزک و باقرشهر.

حسین نحوی‌نژاد مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک در ابتدای مراسم خیر مقدمی به این نیکوکاران کوچک گفت و در سخنانی کوتاه به مناسبت سالروز ولادت حضرت معصومه(س) به جایگاه دختر اشاره کرد و گفت: ۱۲ امام به عنوان جانشین پیامبر(ص) بودند ولی حضرت زهرا(س)، زینب کبری(س)، حضرت معصومه(س) و دیگر زنان بزرگ، جایگاه ویژه ای دارند. حضرت معصومه رنج سفر را بر خود هموار کرد و مثل برادرش به موعظه مردم می پرداخت و این افتخاری برای دختران این سرزمین است که آینده سازان این کشور هستند و قرار است مردان بزرگی را در آینده تربیت کنند.

حال و هوای این مراسم با ورود خادمیاران امام رضا که پرچم متبرک امام هشتم را با خود آورده بودند، رنگ و بوی حرم امام رضا(ع) گرفت و پخش صلوات خاصه نیز دل های حاضران را روانه پنجره فولاد و صحن انقلاب و مسجد گوهرشاد کرد. البته تلاوت قرآن با ترجمه دختران، صحنه ای جالب و پر از عشق دانش آموزان را به کلام الهی نشان می داد که دیدن فیلم این گزارش با همه حاشیه های زیبای آن به ویژه دقایق پایانی آن، حال و هوایی دیگر دارد!

بیش از ۳۰۰ نفر از دانش آموزان در این برنامه حضور داشتند و برخی به همراه مادران خود آمده بودند تا قلک های خود را اهدا کنند. این دانش آموزان، گروه سرودی را همراهی می کردند که مشغول خواندن سرود «امام رضا خیلی دوسِت دارم» بودند و زیر لب زمزمه می کردند «خدا میدونه از خودم هیچی ندارم؛ هرچی که دارمو امام رضا بهم داد...کرببلامو بده این بارم؛ امام رضا خیلی دوسِت دارم. بابام بهم گفت که همیشه باشه یادت؛ فقط امام رضاست که میرسه به دادت. کرببلای اربعین و عرفه ام رو بده بهم امام رضا جون جوادت».

اما این سوال برای برخی از این دانش آموزان مطرح بود که داستان سلمانی نیشابور در این شعر چیست که امیر کرمانشاهی مطرح کرده است. زهرا عرب مَرَقی معاون فرهنگی مدرسه دخترانه نیکان با ارائه گزارشی از نحوه جمع آوری قلک های دانش آموزان گفت: شاعر در بخشی از شعر خود به داستان سلمانی نیشابوری اشاره کرده و برخی دانش آموزان می پرسیدند که داستان چیست و ما تعریف کردیم یک آرایشگر نیشابوری که عاشق و دلداده امام رضا(ع) بود، هنگامی که آن حضرت به نیشابور رسیدند، موهای امام را آرایش کردند و امام به سنگی اشاره کردند که طلا شد و آن را به آرایشگر هدیه داد ولی آرایشگر گفت که طلا نمی خواهد و فقط در لحظه جان دادن به کمکش بیاید.

معاون مدرسه نیکان افزود: شاید خیلی‌ها خبر نداشته باشند که این دانش آموزان با چه عشق و مهر و عاطفه ای این قلک ها را پر کرده اند. این قلک ها فقط از سکه‌ پر نشده، بلکه این مِهر امام رضا(ع) بود که درون این سکه ها ریخته شد و قلب بچه های ما بود که از مهر امام رئوف پر شد. بعضی ها دو قلک داشتند؛ یکی قلک امام رضا و یکی هم قلک خودشان و هر چه عیدی می گرفتند، نصف می کردند؛ نصفی را در قلک خود می ریختند و نصف دیگر را در قلک امام رضا(ع).

صفرعلی براتلو مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان تهران نیز در این محفل گزارشی از خدمات خادمیاران رضوی داد و گفت: در ایام دهه کرامت ۲۰ هزار سفره اطعام برای نیازمندان پهن شد؛ بیش از یک میلیون افطاری در ماه مبارک رمضان توزیع شد؛ ده ها کرسی قرآنی برگزار شد؛ چهارشنبه های امام رضایی در هزار و ۲۹۶ مدرسه برقرار شد و چهار هزار اثر از دانش آموزان به ستاد جشنواره جوانه های رضوی رسیده که قرار است در ۱۷ اردیبهشت در برج میلاد از آنان تجلیل شود.

صفرعلی براتلو، مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان تهران

وی از آزادی زندانیان جرائم غیرعمد، اعزام زائر اولی‌ها و تهیه جهیزیه از دیگر کارهای این کانون ها یاد کرد و گفت: مردم ایران، عاشق امام رضا(ع) هستند که یک نمونه بارز آن را در پویش لبنان دیدیم و مردم تهران به ویژه خانم ها سنگ تمام گذاشتند. چون حدود ۴۰ میلیارد تومان جمع آوری شد که ۳۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به حساب آستان قدس واریز شد.

براتلو به پاس نیکوکاری دختران مدرسه نیکان وعده یک سفر قم جمکران را به این دانش آموزان داد و از این مراسم به عنوان یک نمونه بارز ایثار و از خودگذشتگی یاد کرد و گفت: حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ خادمیار رضوی برای خدمت رسانی تلاش می کنند و امروز دانش آموزان با قلک های خود آمدند و سهم بزرگترها این است که هر کس نسبت به توان خود در این راه قدم بردارد.

جشن میلاد امام رضا(ع) و دهه کرامت در آسایشگاه کهریزک با برنامه های شاد و به یادماندنی آن نه فقط خاطره ای برای معلولان و سالمندان حاضر در این مراسم خواهد بود که هم دانش آموزان خاطره شیرین آن را از یاد نخواهند برد و هم آنان که با پول های داخل قلک های این دانش آموزان راهی حرم اما رئوف می شوند و هنوز این نیکوکاری ادامه دارد و دستان مسئولان آسایشگاه کهریزک و مدرسه نیکان به سوی خیرین دراز است تا هر کس به سهم خود در این زیارت نقشی داشته باشد و ثوابی برای خود ذخیره کند.

6 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها