به گزارش خبرنگار >>ایرنا، مهدی چمران روز یکشنبه در حاشیه جلسه علنی شماره ۳۲۲ شورای شهر در جمع خبرنگاران افزود: شب گذشته در اطراف تهران شاهد وقوع زلزله چهار ریشتری بودیم، حال سوال این است آیان این زلزله نباید هشداری برای پایتخت باشد تا نسبت به ایمن سازی با جدیت بیشتری تلاش کنیم.
وی ادامه داد: بحث دیگر اینکه باید ببینیم ساختمانها مثلا در حاشیه بزرگراهها به گونهای ساخته شدهاند که در برابر زلزله تاب آور باشند یا موضوع حمل و نقل و کمکهای احتمالی در رزمان وقوع حوادث را مشکلدار کردهاند.
چمران در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه پیشتر اعلام شده بود تونلهای مترو در برابر زلزله مقاومند و بعنوان پناهگاه میتوان مورد استفاده قرار گیرند، آیا تایید میکنید، گفت: البته تونلها تا حدودی ایمن هستند ولی دغدغه فرونشستها را هم داریم.
وی اظهار کرد: تمام تلاش ستاد بحران که زیر نظر شهرداری تهران است و قاعدتاً مسووولیت اصلی آن هم با وزیر کشور است، این است که بتواند آمادگیها را ایجاد کند.
وی با بیان اینکه هنگام وقوع زلزله با ترافیک حمل و نقل و نیز ترافیک گفت وگوها مواجه خواهیم بود، گفت: یعنی حتی با این ارتباطات معمولی هم دیگر نمیشود تماس گرفت. به همین خاطر ستاد بحران راههای دیگری را در نظر گرفته از سیستمهای ماهوارهای برای ارتباط گرفتن با اعضای اصلی که مسوولیت دارند استفاده میکند البته راههای دیگری هم هست که بیان آنها زمان بیشتری نیاز دارد.
چمران بهترین آمادگی برای زلزله را مقاوم سازی ساختمانها اعلام کرد و افزود: باید مقاوم بسازیم تا در مقابل زلزله بتواند مقاومت کند و خراب نشوند.
وی تاکید کرد: البته کارهای دیگر را هم بدنبال میکنیم به صورت سالیانه مانورها برگزار میشوند و حتی استانهای معین هم تعیین شدهاند که در شرایط بحران به کمک تهران بیایند، همانطور که تهران میتواند استان معین استانهای دیگر باشد.
وی افزود: اصل بحث زلزله، مقاومسازی است، کشورهایی مانند ژاپن یا چین را ببینید؛ مهمترین کاری که در این زمینه کردهاند، علاوه بر آن آمادگیهایی که خیلی هم ضروری و خوب است و باید باشد، مقاومسازی است، روی خط زلزله هم ساختمان میسازند که به صورت مقاوم در زمان حادثه ایستادگی دارد و مقاومت میکند.
چمران گفت: ما باید این را هم در محاسبات فنی ساختمانها و هم در مرحله اجرا و طراحی لحاظ کنیم، طراحی ساختمان مقاوم در برابر زلزله خودش یک بحث جداگانهای است.
به گفته وی، در معماری قدیممان این را داشتیم. اصولا طراحیها، طراحیهای مقاوم در برابر زلزله بودهاند، در زلزله بم دیدیم که ساختمانهای حتی اسکلت فلزی خراب شدند ولی مسجد جامع باقی ماند.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه ساخت هتل ولنجک به کجا رسید، ادامه داد: متاسفانه وقتی کسانی سرمایهگذاری میکنند، به جای اینکه کمک کنیم آنها را اذیت میکنیم.
وی درباره افزایش طبقات این هتل هم گفت که هنوز اعلام رسمی مبنی بر ساخت طبقات اضافه نشده است.