یکشنبه، 14 اردیبهشت، 1404

قطر بیانیه‌های تحریک‌آمیز دفتر نخست‌وزیر رژیم اسرائیل را رد کرد

به گزارش بامداد یکشنبه >>ایرنا، «ماجد بن محمد الانصاری» در گفت وگو با خبرگزاری قطر اظهار داشت: بیانیه‌های تحریک‌آمیز صادر شده توسط دفتر نخست‌وزیر اسرائیل فاقد کوچکترین مسئولیت سیاسی و اخلاقی هستند.

وی افزود: به تصویر کشیدن حملات مداوم به غزه به عنوان دفاع از مدنیت، لفاظی‌های رژیم‌هایی را به ذهن متبادر می‌کند که از گذشته شعارهای دروغین را برای توجیه جنایات خود علیه غیرنظامیان بی‌گناه به کار گرفته‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه قطر گفت: از زمان آغاز جنگ علیه نوار غزه، دولت قطر با شرکای خود برای تضمین موفقیت تلاش‌های میانجیگری با هدف پایان دادن به جنگ و حمایت از غیرنظامیان و تضمین آزادی گروگان‌ها (اسیران صهیونیست در غزه) و افراد دستگیر شده همکاری کرده است.

وی افزود: باید پرسید که آیا حداقل ۱۳۸ گروگان (اسیر صهیونیست در غزه) از طریق عملیات نظامی که به عنوان عدالت توصیف شده بودند، آزاد شدند یا از طریق تلاش‌های میانجیگری که در حال حاضر مورد سوال و تضعیف قرار گرفته‌اند؟

ماجد الانصاری با اشاره به اینکه مردم فلسطین در غزه یکی از بدترین فجایع انسانی دوران مدرن از محاصره کُشنده، قحطی سازمان یافته و محرومیت از دارو و سرپناه گرفته تا استفاده از کمک‌های بشردوستانه به عنوان ابزاری برای چانه‌زنی و باج‌گیری سیاسی را تجربه می‌کنند، افزود: آیا این تمدنی است که از سوی اسرائیل ترویج می‌شود؟ .

وی با تاکید بر اینکه سیاست خارجی اصولی دولت قطر با نقش آن به عنوان یک میانجی صادق و قابل اعتماد در تضاد نیست، افزود: کارزارهای دروغ‌پراکنی و فشارهای سیاسی، دوحه را از دفاع از حقوق مردم فلسطین و حمایت از غیرنظامیان، صرف نظر از پیشینه آن‌ها، باز نمی‌دارد.

سخنگوی وزارت خارجه قطر اضافه کرد: دوحه همچنین بدون جانبداری یا گزینشی بودن، قاطعانه به قوانین بین‌المللی پایبند است.

وی گفت که دولت قطر همچنان با جمهوری عربی مصر و ایالات متحده آمریکا برای دستیابی به آتش‌بس فوری، تضمین ارسال کمک‌های بشردوستانه و حرکت به سوی صلحی عادلانه و پایدار مبتنی بر عدالت و انسانیت، نه خشونت و استانداردهای دوگانه، همکاری نزدیکی دارد.

ماجد الانصاری افزود: قطر بر این اعتقاد راسخ که صلح واقعی تنها از طریق یک توافق عادلانه و جامع مبتنی بر قطعنامه‌های بین‌المللی و پایان دادن به اشغالگری و تضمین حقوق مشروع مردم فلسطین و در راس آن تاسیس کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای سال ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی محقق می‌شود، تاکید دارد.

پیشتر دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که اسرائیل از قطر خواسته است از بازی دو جانبه با سخنان مبهم دست بردارد و تصمیم بگیرد که آیا در کنار تمدن می‌ایستد یا در کنار حماس.

قطر و مصر برای برقراری آتش بس در غزه و تبادل اسیران نقش میاجی را بین جنبش حماس و رژیم صهیونیستی در جنگ غزه برعهده دارند.

>>به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت اما به اهداف خود یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسرای اسرائیلی از راه جنگ نرسید و مجبور به توافق آتش بس با این جنبش شد.

در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳)، توافقنامه آتش بس و تبادل اسرا بین رژیم صهیونیستی و حماس اجرا شد که شامل سه مرحله بود که هر مرحله ۴۲ روز به طول انجامید.

رژیم صهیونیستی از ۱۸ مارس (۲۸ اسفند) گذشته تاکنون، با ازسرگیری حملات هوایی گسترده به مناطق مختلف نوار غزه، غیرنظامیان را هدف قرار داد. این حملات بزرگترین نقض آتش‌بس در نوار غزه از سوی این رژیم به شمار می‌آید. این در حالی است که توافق آتش‌بس مذکور در ماه ژانویه گذشته با میانجی‌گری آمریکا، مصر و قطر به دست آمد.

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها