شنبه، 24 خرداد، 1404

تولید سالانه ۶۲۲ تن ماهی در شاهرود

حمید آقابیکی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار >>ایرنا افزود: ۸۰ واحدآبزی‌پروری و پرورش ماهی زینتی در شهرستان شاهرود فعالیت دارند.

وی با اشاره به فعالیت سه واحد پرورش ماهی زینتی، ابراز کرد: ۳۵ واحد پرورش ماهی سردابی، سه واحد تکثیر ماهی سردابی،۲۳ واحد پرورش ماهی گرمابی و ۱۵ واحد تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در این شهرستان فعال هستند.

این مسوول از فعالیت یک واحد پرورش جلبک اسپیرولینا با ظرفیت تولید اسمی یک تن در سال خبر داد و گفت: میزان تولید ماهی در شهرستان شاهرود سالانه بیش از ۴۵۰ تن ماهی سردآبی، ۱۷۲ تن ماهی گرمابی و ۱۶۳ هزار قطعه ماهی زینتی است.

>>تولید یک میلیون ۲۵۰ هزار قطعه ماهی قزل آلا در شاهرود

وی با اشاره به تولید یک میلیون ۲۵۰ هزار قطعه بچه ماهی قزل‌آلا در شاهرود، ادامه داد: استخرهای پرورش ماهی با هدف تولید اقتصادی به سه شکل روباز، سرپوشیده گلخانه‌ای و استخرهای ذخیره کشاورزی(دومنظوره) فعالیت دارند.

مدیر جهاد کشاورزی شاهرود افزود: در استخرهای این شهرستان ماهیان گرمابی کپور، آمور، فیتوفاک، تیلاپیا و ماهی سردآبی قزل‌آلا پرورش می‌یابند.

وی با اشاره به اینکه ماهی گرمابی به دمای آب ۲۸ تا ۳۰ درجه سانتیگراد جهت پرورش بهینه نیاز دارد، بیان کرد: این نوع ماهی به دلیل همه‌چیزخوار بودن، تکثیر زیاد و مقاومت بالا نسبت به شرایط محیطی، توانایی بالایی برای زیستن در محیط‌های جدید دارد.

آقابیکی با بیان اینکه بهترین میانگین دمایی برای ماهیان سردابی بین ۷ تا ۱۸ درجه سانتی‌گراد است، افزود: از فواید استخرهای ماهی قزل آلا استفاده بهینه و دومنظوره از تجهیزات و تاسیسات موجود در مزرعه، پرورش و تولید است.

وی با اشاره به اینکه ماهی قزل‌آلا یکی از بهترین منبع‌های پروتیین مفید و تامین‌کننده گوشت مصرفی آبزیان است، تصریح کرد: فعالیت استخرهای این نوع ماهی در مناطق روستایی موجب اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم برای بسیاری از افراد شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شاهرود افزود: به نظر کارشناسان ماهی یکی از غذاهای سالم و سرشار از مواد مغذی مانند پروتیین، ویتامین D و منبع سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع نظیر امگا سه و برای سلامت بدن بسیار مفید است.

شهرستان شاهرود با بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان سمنان قرار دارد.

1 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها