به گزارش خبرنگار >>ایرنا، سید مصطفی حسینی فاضل روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم برگزار شد، با بیان اینکه استان قم جزو استانهای پرتراکم دانشآموزی کشور است، افزود: در حال حاضر رتبه قم از نظر سرانه آموزشی ۲۶ کشوری است، در حالیکه از نظر تراکم دانشآموزی در رتبه دوم کشور قرار داریم.
وی سرانه فضای آموزشی استان را ۴.۲ متر مربع به ازای هر دانشآموز اعلام و اضافه کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه، این رقم باید تا پایان سال ۱۴۰۷ به ۶.۱ متر مربع برسد.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۳۵ هزار دانشآموز اتباع در مدارس قم تحصیل میکنند و این مسئله در کنار رشد جمعیت بومی، فشار مضاعفی بر ظرفیت فضاهای آموزشی وارد کرده است.
حسینی خواستار حمایت بیشتر نهادهای بینالمللی و تغییر سیاستهای مهاجرتی شد و گفت: با وجود کمکهای کمیساریا، نیازهای ما متناسب با جمعیت دانشآموزی اتباع نیست.
پیشتازی قم در جذب نیروهای جوان آموزشی
وی با تاکید بر توجه به نیروهای جوان در نظام تعلیم و تربیت، گفت: طی سالهای اخیر بیش از چهار هزار نیروی انسانی در آموزش و پرورش استان جذب شدهاند که منجر به جوانگرایی محسوس در میان معلمان بهویژه در مقطع ابتدایی شده است.
وی میانگین سنی معلمان ابتدایی را زیر ۴۵ سال و سابقه خدمت آنان را کمتر از ۱۵ سال عنوان کرد.
سند تحول؛ از اجرا در ۱۰ درصد مدارس تا هدفگذاری برای ۵۰ درصد مدارس دولتی در مهر ۱۴۰۴
سرپرست آموزش و پرورش قم به اجرای الگوی «مدارس تراز سند تحول» در ۱۰ درصد مدارس استان اشاره کرد و گفت: مطابق با مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۳، اجرای سند تحول آموزش و پرورش از مهر ۱۴۰۴ در ۵۰ درصد مدارس دولتی و همه مدارس غیردولتی و خاص استان اجرا خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: ۱۴۷ پروژه تحولی در اجرای سند تدوین شده و در اولویت برنامههای وزارت آموزش و پرورش و اداره کل استان قرار گرفته است.
۱۷ هزار نیرو در آموزش و پرورش قم
حسینی تعداد کلی نیروهای شاغل در این اداره را حدود ۱۷ هزار نفر اعلام کرد و افزود: بخشی از این نیروها شامل دانشجویان متعهد خدمت، ماموران به سایر دستگاهها، آموزگاران، دبیران و نیروهای اداری هستند.
به گفته وی، کمتر از یکهزار نفر از این مجموعه را نیروهای قراردادی، کار معین یا حقالتدریس تشکیل میدهند.
جبران کمبود مشاوران؛ همیار مشاور و آموزش مدیران
وی با اشاره به کمبود مشاور در مدارس گفت: راهکارهایی از جمله آموزش مدیران و معلمان بهعنوان «همیار مشاور» و استفاده از ظرفیت دانشآموزان برای خودیاری مشاورهای در دستور کار قرار گرفته است.
حسینی خاطرنشان کرد: همچنین با استخدامهای جدید در ماههای آینده، بخشی از این کمبود جبران خواهد شد.
حفظ کرامت دانشآموزان؛ برخورد با هرگونه رفتار غیرحرفهای
وی تاکید کرد: برخوردهای خارج از اصول تربیتی از سوی هر معلمی مورد پذیرش آموزش و پرورش نیست و در صورت بروز، هیاتهای رسیدگی به تخلفات با آن برخورد خواهند کرد.
وی با قدردانی از تلاشهای دولت چهاردهم، بهویژه شخص رئیسجمهور در پیگیری مسائل آموزش و پرورش، گفت: حضور بیش از ۲۰ باره رئیسجمهور در جلسات آموزشی و تعیین شهرستان قدس بهعنوان پایلوت تحول آموزشی، بیانگر عزم جدی دولت در تحقق عدالت آموزشی و ارتقای جایگاه آموزش و پرورش در کشور است.
نقش رسانه در گفتمانسازی تعلیم و تربیت
سرپرست آموزش و پرورش قم با تمجید از نقش رسانهها، آنها را یکی از ارکان دموکراسی دانست و گفت: همانطور که معلمان در کلاسهای درس جریانساز هستند، خبرنگاران نیز در فضای رسانهای میتوانند نقش محوری در گفتمانسازی، نقد منصفانه و تقویت نقاط قوت آموزش و پرورش ایفا کنند.
در حال حاضر بیش از ۳۲۰ هزار دانشآموز در استان قم مشغول به تحصیل هستند که شامل حدود ۱۵۰ هزار دانشآموز ابتدایی، ۸۰ هزار دانشآموز در دوره متوسطه اول، ۶۰ هزار دانشآموز در دوره متوسطه دوم و نزدیک به ۳۰ هزار دانشآموز در شاخههای فنیوحرفهای و کاردانش هستند.
در استان قم یکهزار و ۶۰۰ کد واحد آموزشی وجود دارد.