یوسف امینی روز جمعه در گفتگو با خبرنگار >>ایرنا افزود: در این راستا با همکاری موسسه فرهنگی و رسانه ای پیما و ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان اولین دوره دو روزه آموزشی و توجیهی اعضای شوراهای فرهنگ و هنر روستا در روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت ماه در مشهد برگزار شد.
وی اظهار کرد: برای پیگیری و انجام طرح مذکور در پایش نخست، هزار و ۱۰۰ روستای بالای ۱۰۰ خانوار، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و فعالیت ها، دغدغهها و چالشهای فرهنگی و هنری آنها رصد شد.
جانشین مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: براساس دستورالعملها و اسناد بالادستی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهداف و دستورالعملهای این وزارتخانه، اساسنامهای تنظیم و مقرر شد تا بنا بر آن، روستاهای منتخب در پایش اولیه از جهت خبره های فرهنگی و هنری، شناسنامه روستا و هویت آن مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی گفت: در وهله دوم ۱۵۰ روستا از طریق مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ها، گزینش شده و در نهایت ۲۵ روستای هدف از ۱۵ شهرستان خراسان رضوی به مرحله طرح نهایی طرح رسیدند.
امینی اظهار کرد: تیم عملیاتی این طرح با حضور در هر روستا با برپایی نشستهای آموزشی و توجیهی، مبانی طرح، شرایط و ویژگیهای آن و نیز نمونههای موفق از عملیاتی شدن طرحهای مشابه در استانهای دیگر را ارائه کردند و مقرر شد تا پنج نفر از هفت نفر شورای فرهنگ و هنر هر روستا در دورههای آموزشی و توجیهی در مشهد مقدس شرکت کنند.
مدیر مسوول موسسه پیما و مجری طرح فرهنگ روستا نیز با اشاره به روز نخست برپایی دوره آموزشی توجیهی شوراهای روستایی بیان کرد: در نخستین روز از دوره ۲ روزه آموزشی- توجیهی معرفی توانمندیهای فرهنگی و هنری و گردشگری ۲۵ روستای خراسان رضوی با حضور اساتید فن برگزار شد.
محمد تقوی افزود: در این دوره ۲ روزه، مباحثی چون معرفی فرصتهای موجود در روستاها، توضیح و تشریح چگونگی تولید محتوای رسانهای برای فضای مجازی از فعالیتها و هویت روستاها، تبیین اهمیت و نقش شوراهای فرهنگ و هنر روستا، برنامهریزی های فرهنگی، کارگاههای تدوین برنامه و روشهای ارائه و انتقال تجربه، پی گرفته شد.
خراسان رضوی با ۱۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت، بر اساس آخرین سرشماری انجام شده ۶ میلیون و ۸۷۱ هزار نفر جمعیت دارد.
این استان دارای ۳۴ شهرستان، ۸۲ بخش، ۹۵ شهر و ۲ هزار و ۵۹۶ روستای بالای ۲۰ خانواری است.