>>به گزارش ایرنا، امیر کشانی عصر پنجشنبه در آیین اختتامیه اجلاس ایران و آفریقا که در سالن اجلاس سران اصفهان با حضور تجار، صنعتگران، مقامات عالیرتبه ایرانی و آفریقایی و مسئولان دولتی اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا برگزار شد افزود: این اجلاس میتواند بر تقویت روابط اقتصادی و تجاری ۲ طرف، آغازگر فصل جدیدی از همکاریها باشد.
وی با اشاره به میزبانی صلح و گفت و گوی تمدنها ادامه داد: اصفهان به عنوان «نماد ثبات، صنعت و تجارت در مسیر ابریشم» مطرح است و علاوه بر نقش این شهر در همزیستی مسالمتآمیز ادیان و فرهنگها، تاریخ هیچ مناقشهای بین ادیان در این شهر را ثبت نکرده است.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: اصفهان، میزبان این اجلاس، شهری توصیف شد که بازرگانی را در فرهنگ خود زیسته و امروز شاهد تولد روابطی جدید بر پایه احترام و دوستی است.
کشانی با اشاره به سابقه ۸۰۰ ساله حضور ایرانیان در آفریقا، این همکاریها را ریشهدار در تاریخ مشترک دانست و افزود: ظرفیتهای اقتصادی اصفهان پلی مستحکم برای تجارت با آفریقا است.
وی اضافه کرد: بر اساس گزارش های ارائه شده، ایران تا چندی پیش دومین شریک تجاری آفریقا بود و اصفهان با دارا بودن ۱۵ هزار واحد صنعتی، معدنی و کشاورزی و چهار هزار بازرگان، آمادگی خود را برای مشارکت در پروژههای توسعهای آفریقا اعلام می کند.
وی بیان کرد: از جمله حوزههای همکاری مورد تاکید، صنایع فولاد، نفت، نساجی، لوازم خانگی، کالاهای ساختمانی، محصولات پزشکی و خدمات فنی مهندسی است.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: اصفهان آماده میزبانی هیات های تجاری- اقتصادی از تمام کشورهای آفریقایی به صورت هدفمند است و این شهر با شبکه گسترده صنعتی و فناوریهای بومی در حوزههای ساختمان، کشاورزی، سلامت و غذا، میتواند پاسخگوی نیازهای آفریقا باشد.
وی با بیان اینکه جهان باید با احترام به آفریقا بنگرد، این قاره را مصمم به تصمیمگیری برای آینده خود توصیف و تاکید کرد: آینده پیشرو، درخشانتر از خورشید آفریقا و با شکوهتر از دماوند ایران خواهد بود.
کشانی بیان کرد: این اجلاس نه به عنوان پایان، بلکه آغازی بر راه توسعه تجارت ۲ جانبه است و آفریقا صدای ایران را شنیده و ایران تپش فردای آفریقا را درک کرده است و این، یک آغاز است.
«ستاد آفریقا» با ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شده است
سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت نیز در این اجلاس اظهار کرد: سومین دوره این اجلاس در هفتم اردیبهشتماه جاری با حضور رئیسجمهور، اعضای هیات دولت و مقامات ارشد آفریقایی آغاز به کار کرد و میزبان بیش از ۴۰۰ مهمان از کشورهای آفریقایی بود.
سیدمحمدصادق قنادزاده با اشاره به برنامههای متنوع این اجلاس، خاطرنشان کرد: در طول سه روز برگزاری، نمایشگاهها، پنلهای تخصصی و نشستهای رو در رو میان نمایندگان ایران و آفریقا انجام شد.
وی همچنین با اشاره به اینکه بخشی از مهمانان از ظرفیتهای صنعتی، علمی و فناوری استان اصفهان بازدید کردند، بیان کرد: در این راستا «ستاد آفریقا» با ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شده است.
قنادزاده گفت: برنامهریزیها برای تداوم همکاریها انجام شده و در گام بعدی، اجلاس سران ایران و آفریقا در تهران برگزار خواهد شد.
وی با تأکید بر اهمیت توسعه روابط دوجانبه، بیان کرد: امیدواریم نتایج مثبت این اجلاس به زودی در مناسبات ایران و آفریقا نمود پیدا کند و شاهد تحکیم پیوندهای اقتصادی و فناوری بین دو طرف باشیم.
به گزارش >>ایرنا،این سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا است که امسال به طور مشترک بین تهران و اصفهان برگزارشد و اصفهان برای نخستین بار پس از اجلاس اتاقهای بازرگانی کشورهای آسیایی میزبان این رویداد شده است.
این اجلاس مشترک بر اساس چهار حوزه مشترک نفت، گاز، پتروشیمی، معدن و صنایع معدنی، کشاورزی و انرژی برگزار شده و قرار است تجارهای اصفهانی و نیز آفریقایی از این فرصت برای گسترش روابط تجاری و بازرگانی استفاده کنند.
قاره آفریقا با جمعیتی بالغ بر ۱.۵ میلیارد نفر و تولید ناخالص داخلی ۲.۹ دهم تریلیون دلار، از جمعیتی جوان و مصرفکننده تشکیل شده است که روزانه نیازمند کالاهای جدید و نوین هستند.