فرشاد قربانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار>>>> >>ایرنا اظهار کرد: این مقدار آب از سدهای کانیسیب، چپرآباد، ساروق، شهیدکاظمی و چراغویس برنامه ریزی شده است که با توجه به بارش های این فصل و طبق برنامه رهاسازی می شود.
وی اضافه کرد: تاکنون رهاسازی آب از ۲ سد چپرآباد اشنویه و کانیسیب پیرانشهر انجام شده و در مورد سدهای دیگر نیز با توجه به دبی ورودی آنها تا پایان فصل بارش های بهاری به تدریج انجام می شود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب حوزه دریاچه ارومیه گفت: رهاسازی آب از دریاچه سد کانیسیب پیرانشهر با دبی ۱۵ مترمکعب در ثانیه با استفاده از کانال به رودخانه گدار وارد می شود تا همراه با آب این رودخانه به پیکره دریاچه ارومیه برسد.
وی اظهار کرد: زمستان گذشته نیز رهاسازی آب مخزن سد چپرآباد اشنویه در راستای کمک به احیای دریاچه ارومیه آغاز شد و این رهاسازی به حجم ۳۰ میلیون مترمکعب و دبی ۱۴ مترمکعب از طریق رودخانه به سمت دریاچه ارومیه صورت میگیرد.
وی در خصوص رهاسازی آب در قسمت های جنوبی دریاچه ارومیه نیز گفت: طبق پیش بینی ها قرار بود که ۲۸۴ میلیون مترمکعب از سد شهید کاظمی بوکان و ۹۷ میلیون مترمکعب آب از سد سارو تکاب و چراغ ویس سقز هم به دریاچه ارومیه برسد که این موضوع با توجه به کاهش بارش ها مورد تجدید نظر قرار خواهد گرفت.
وی در خصوص رهاسازی آب به بخش کشاورزی نیز گفت: امسال با توجه به کاهش دبی رودخانهها و کاهش حجم ذخیره آب در پشت سدهای استان، امکان رهاسازی آب هم برای حق آبه محیط زیستی و هم بخش کشاورزی بسیار محدود است و عدم اختصاص آب می تواند کشاورزان این منطقه را هم متضرر کند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون دستورالعملی برای جبران خسارت وارد شده به کشاورزان این منطقه صادر نشده است افزود: اما کارشناسان در حال ارزیابی نهایی خسارت های ناشی از عدم تامین حقآبه به کشاورزان بویژه در پایین دست سد شهیدکاظمی بوکان هستند.
قربانی در خصوص آخرین وضعیت ابی دریاچه سد مهاباد نیز گفت: پیش بینی می شد که با توجه خشکسالی متوسط درمنطقه حجم آب سد مهاباد در اسفند ماه به ۱۰۹ میلیون مترمکعب و در فروردین و اردیبهشت هم به ۱۴۴ میلیون مترمکعب برسد.
وی افزود: اما اکنون در بررسی ها مشخص شده که حجم آب ذخیره شده در پشت سد مهاباد به ۸۷ میلیون مترمکعب رسیده است که این نشان دهنده بروز خشکسالی شدید در منطقه است و در این شرایط امکان رهاسازی حق آبه محیط زیستی و بخش کشاورزی نیز وجود ندارد.
قربانی گفت: امسال بخش عمده آب ذخیره شده در سد مهاباد و در حدود ۱۷ میلیون مترمکعب برای شرب اختصاص پیدا کرده است و تامین آب بخش صنعت و بویژه پتروشیمی مهاباد که حدود ۱.۱ میلیون مترمکعب است باید از منابع غیر از آب خام صورت گیرد.
>>>>>>به گزارش ایرنا، سد مهاباد دارای ۱۹۷ میلیون متر مکعب ظرفیت اسمی و ۱۷۲ میلیون مترمکعب ظرفیت مفید است که علاوه بر تامین آب شرب شهر مهاباد، بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار میدهد.
دریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه داخلی ایران و یکی از جاذبههای توریستی و طبیعی ایران در شمال غرب کشور است که در سالهای نه چندان دور آب مناسبی را در اختیار داشت.
طبق آخرین پایشهای صورت گرفته و به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی، این دریاچه با یک میلیارد و ۶۳۰ میلیون مترمکعب آب وارد بهار ۱۴۰۴ شد وسعت دریاچه ارومیه نیز طبق آخرین بررسیها به یک هزار و ۱۴۰ کیلومترمربع میرسد که نسبت به سال گذشته تقریبا از ثبات برخورد بوده است.